Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

Scudo
@LEVVENTSAHINER

Levent kardeşim çok teşekkür ederim. :) Valla gazladın bizi sonra kaçıp gittin bu diyarlardan. Elimden geldiğince benim hurdayı toparlamaya çalışıyorum işte. Acelemiz yok biliyorsun sen gelene kadar biraz kadans yapıp yetişebilirsem her turda beraberiz.:) Kendine oralarda çok dikkat et. Aile olarak özledik seni.

Etütleride aksatma :)

• Beğen
Tepkiler: Kutay Özdemir
@Özkan Şeşen

Yok abi süper olacak süper.valla ben cesaret edemezdim sen o yoğunluğunun arasın da giriştin bu işe, yalnız bittiğinde nazar değmesin 10 numara olacak adım gibi eminim.Bilirim ki çok titiz iş yaparsın sabırsızlıkla bekliyorum bitmiş halini.ben memlekete döndüğüm de bitmemiş olursa kolları sıvıyarak gelicem daha hava alanından = ))

• Beğen
Tepkiler: Kutay Özdemir
Sevgili Özkan abi uzun zamandır girmediğim foruma, senin bu uğraşına olan nacizane takdirimi belirtmek için tekrar girdim...
Her zamanki gibi harika bir iş çıkartıyorsun ortaya.Tahmin ettiğimiz gibi mükemmel olacak bisikletin. :)

iyi pedallamalar...

Elinize sağlık güzel iş çıkarmışsınız ama zahmet olmazsa ilerde kaliteli çekim fotoğraflar alabilirsek sevinirim. Bende kadromu mat siyah planlıyorum (net olmasa da fotoları görene kadar) aklımda elektrostatik toz boya vardı.Sanırım bende homemade birşeyler çıkaracağım ortaya :D

@Özkan Şeşen

Merhaba Ozkan bey,
Bu mat boya konusu beni de bir ara hayli mesgul etti. Kendi arastirmalarim sonucunda PPG'de karar kilmistim. Lamborghini-PPG isbirligi sonucu gelistirilen bir mat vernik var: DELTRON D8113. Kutu fiyati 75 TL idi sanirim. Tabii baska markalarin muhtemelen ayni kalitede baska mat vernikleri de var. Gorsel kaygilarin otesinde boyayi koruma anlaminda da dogru secenek mat vernik olacaktir. Tabii, sizin baz boyanizda nasil sonuc verecegini kestirmek kolay degil. Once baska bir yuzeyde denemeniz gerekir. Yanlis hatirlamiyorsam sanayide bu tur urunleri istediginiz miktarda temin edebiliyorsunuz (yani kutu sart olmayabilir, sonucta kucuk bir kadro). Bir bakin derim.

tebrikler bende kadromu boyamıştım kendim yaptırdığım bianchi çıkartmalarını da yapıştırdım gören bu kadro yu yenimi aldın diyodu:)

öncelikle teşekkürler.danışmak istediğim konu kadro boyatma. kadro boyanırken:
1-Ne gibi işlemler gerçekleşiyor?
2-ne tür boyalar kullanılabilir?(fırın boya,pastel boya)
3-zımpara vernik atılır mı?
4-ortalama kaliteli bir boyanın maliyeti ne kadar olur?
5-vernik altına sticker yapıştırılabilir mi?

Bu sorularınızın cevabını bir oto boyacısına sorsanız daha iyi.
Fakat kendiniz boyamak isterseniz,eski boyayı zımparalayın ve ilk astarı atın ve sonra sprey boya ile boyayın.Fakat boyanın bisikletin çalışan ve birleştirilen kısımlarına,mesela;
Orta göbek,direksiyon...gibi yerler değmemesi için özen gösterin.

herşeyden önce sabır gerektiren bir iş ilk önce bisikletnizi tamamen parçalayın sadece kadro kalsın daha sonra boya sökücü ile veya zımparayla eski boyanızı çıkartın daha sonra astar üzerine sprey boya onun üzerinede vernik dikkat etmeniz gereken hususlar boya atıcağınız mesafe eğer çok uzaktan atarsanız boya çabuk sökülür yakından atarsanız baya akabilir(acı da olsa tecrübe ettim) ve en sonunda sprey vernik onunda mesafesini çok iyi ayarlamak lazım tabi yapacağız işlem en ucuz 30 liraya(ı sprey boya sprey vernik astar boya sökücü) varsa sanaide tanıdığınız ona yaptırın

öncelikle sadece kadro kalana kadar tüm aksamını söktüğünüz bisikletin, boyasını kaldırmanız gerekiyor. boya kaldırma işlemini şu şekilde yapabilirsiniz;
1) eğer kadronuz çok değerli değilse hafif pürmüz ateşiyle boyayı kabartarak zımparalayabilirsiniz
2)kadronuz değerliyse ve alevi kaldıramayacak dayanıklılıktaysa, sadece zımpara veya boya sökücüyle yapmalısınız

daha sonra elektrostatik boya yapan bir otomobil boyacısına götürüp onlara teslim edeceksiniz.
aldığınızda boyaya uygun vernikle, stickerla aynı seviyede olacak şekilde vernik atabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
boya yapımı üzerine birçok konu başlığı açılmıştır. fakat genelde şahsi yapılan boyalar verimli olmuyor. bende bir bisikletimi boyamıştım. önce güzelce zımparalaman lazım. ateş kullanarak boyayı kaldırma yöntemide varmış ama bilmiyorum ne kadar sağlam bişey olur. zımparalama işi oldukca zor. çok fazla zaman alıyor. sana tavsiyem boya çözücü spreyler kullanman. fakat onlardada asit bulunduğu için kullanmadan önce pratik yapmalısın. boya olarakda fırın ve elektrostatik boya dışındaki yöntemleri bilmiyorum. elektrostatik boyamada kadroya elektrik verilir ve plastik haldeki toz boya kadroya yapışır. sonra fırınlanır ve bu boya kadro esnese dahi çıkmaz(alıntıdır tabikide :) ) fırın boyayıda hepimiz biliyoruz. ayrıca eğer sprey alıp kendin yapmayı düşünürsen (ki deneyimlerle sabit olarak tavsiye edilmez) kapalı bir alanda yapmalısın. boyanın üstüne toz bile yapışınca berbat bi görüntü oluyor. ayrıca eski boyayı tamamen kaldırmazsan boyanın sonradan yapıldığı biraz dikkatli bakınca anlaşılıyor. ve son olarak kadroyu sabitleyip 1-2 gün karışmaman lazım. yoksa tırnağınla bile o boyayı kaldırabilirsin. daha ayrıntılı bilgi için arama yapmalısın forum içinde. ama sana tavsiyem usta ellere bırakman işi :)

sticker işini tam anlayamadım elektrostatk boya diyelim ki yapıldı her şeyi hazır sticker nasıl yapıştırılacak yüzeysel yapıştırsam verimli olmaz yağmurda çamurda açılır gider stickeri yapıştırma işi boyacının verniği atmadan önce mi olacak bir iş?bana tam detaylı açıklarsanz sevinirim

@alperen48

statik boya sonrasında outdoor folyo olarak nitelendiren yapışkanları kullanabilirsin. Bu folyolar su, çamur ve güneş ışığından etkilenmez ve diğer emsallerine göre daha dayanıklı olurlar, yine aynı şekilde reklamcılardan temin edilebilirler. Vernik konusuna gelince vernik atılan boya ile kimyası tutmazsa kavlayacak ve mevcut boyayada zarar verecektir. Yani anlayan birisinin bakması, araştırması lazım. Kaldıki yine aynı şekilde akrilik olmayan bir vernik folyo ya da etiketide aşındıracaktır.
Kadob boyasını kaldırıp tekrar revize ile ilgilide mevcut konuma bakabilirsin.
Şimdiden kolay gelsin.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=1098617#post1098617

• Beğen
Tepkiler: konukseven
evet dediğiniz gibi outdoor folya stickerlar da kullanılabilir.

Stickerların sonradan yapıştırıldığı belli olmasın diye verniklettirebilirsiniz.

Geri