Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

Scudo
Spreyle kadro hatta tır bile boyanır.sen neden boyuyorsun ona bağlı.sana uyan istediğin boyayı seçebilirsin.boya çizilecek,kalkacak diye özellikle mtb kullanmaktan korkan kişilerdensen bilemem.hiçbir bisiklet bizimle öbür tarafa gelmeyecek.zevkini çıkar.Unutmadan:benim en son yaptığım boya su bazlı efekt boyası ve ıslak bezle bastırıp silersen çıkar.iyi binişler.

kadronuzu boya sökücüler ile komple eski boyasından arındırıp daha sonrada çok iyi zımparalarsanız (oldukça zahmetli bir iştir) sprey boya ile boyayabilirsiniz kalıcı olması açısından üzerine birde vernik atmak sağlıklı olacaktır..

tabi bunların hepsi kadronuza 500 gr kadar bir ağırlık ekleyecektir..:)
bunun sebebi de çogu profesyonel bisiklet üreticilerinin bisikletlerde kullandıkları boyalar özel ve yoğunluk olarak hafiftir (kaynak trek belgeseli)

amatör olarak en sağlıklı olan kadronun elektrostatik boya ile oto boyacıda boyanması ve fırınlanmasıdır

çok detaylı bir boyama istemiyorsan yapı marketlerin hepsinde satılır. mat gri renk boya al astar için 3 yada 4 kutu boya birde 2 kutu vernik alırsanız olur. fiyatları 6 tlden özelliğine göre değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
rap müzik öğeleri iceren elbiselerin satıldığı mağazalarda bkz: Pislick,Crazy(Kadıköy) çok fazla renk seçeneğiyle, büyük, küçük başlık seçenekleriyle, çok kaliteli sprey boyalar (graffiti boyaları) mevcut. saygılar..

mavi ve siyah yapmak istiyorum detaylı olmasa daha iyi bu seferde gösterişli oluncada zarar veriyorlar mavi siyah yada beyaz ama turkuaz mavi olucak mutlaka MARİN gibi yani :)

Boya yerine folyo veya karbon kaplamayı da düşünebilirsiniz.Folyo kaplama ile desen de çizebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: hsntkr
folyo kaplamanın maliyeti nedir yada karbon bilginiz varmı :)

Valla m3 karbon bantlar 40 lira civarı işçiliği de siz yapacaksanız bedava :D ama zahmetli bir iştir.Spreyle aynı fiyata gelir ama :D

• Beğen
peki karbonu tavsiye ediyormusunuz güzel gösterirmi yani :) nerden bulabilirim en yakın ankara eryamandayım :)

teşekkürler gerçektende zahmetlimi gerçi ben zahmetli işleri seven biriyim zaten maket tarzı şeylerlede uğraşıyorum neyse katlanıcaz artık :D

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
ben yaptım gayet güzel oldu :)

peki karbonların sırf siyahımı var yada başka renkleri varmı ?

olması lazım. sahibinden de oto aksesuarları kısmından bulabilirsin.

• Beğen
@Eray Helvacı

Aman kardeşim kadronun boyama sakın. Büyük bir marka......! kadronun boyanmış ve üzerindeki marka ismini söktüğü için garanti kapsamından çıkardı ömür boyu garantili olduğu halde aman sende aynı hatalara düşme :) saygılar

Kadroyu spreyle boyarsan elbet bir gün boya çıkacaktır. Yada döküntü çatlamalar başlayacaktır boyada spreyi tercih etme bence.

@Oktay Yıldız

3 sene önce boyadığım kadrom var, ne dökülme ne çatlama var. Özenli yaptıktan sonra ne ile boyanırsa boyansın sonuç iyi olacaktır. iyi forumlar..

Yapı markete git... Sprey boya al... ve boya... En sağlıklısı kadroyu sökp zımparalayıp boyamaktır. Fakat çok ta gerek olmayabilir.

Benimkini mat siyaha boyadım gayette iyi durdu. Üzerinden boyadım. Tabi çizilince boya atar.. Ama takma kafana bunu. Yanında bi sprey daha barındır.. İlerde çizildikçe sıkarsın.. Ama güzel boyman gerek.uzaktan yavaş yavaş sıkıcan yoksa akar.. ben uğraştım baya..

Aha da link : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=92992&highlight=queen

sevgiler.. :)

• Beğen
Geri