Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyama

Çok eski bir başlığı hortlattığımın farkındayım ama elimde alüminyum kadro var aklımda da güzel bir tasarım kadroyu fırınlamadan istediğim renk ve tasarımda boyatmak istiyorum türkiyenin herhangi bir yerinde bir yerinde ilgilenicek birini bilen var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Sanayide tabancayla boyattığım kadro setim geldi. Güzel olmuş. Fırınlanmadı. Orijinal boyası gibi mukavemetli durmuyor ama en azından eski renginden kurtuldum. Toplamda yeni boya 65 gr farketti. İlgilenenler için fiyat bilgisi de vereyim. Astar, boya, vernik, işçilik hepsi 300 tl.

IMG_20201028_115059.jpg

Sanayide tabancayla boyattığım kadro setim geldi. Güzel olmuş. Fırınlanmadı. Orijinal boyası gibi mukavemetli durmuyor ama en azından eski renginden kurtuldum. Toplamda yeni boya 65 gr farketti. İlgilenenler için fiyat bilgisi de vereyim. Astar, boya, vernik, işçilik hepsi 300 tl.

245417 dosyayı görüntüle
Hangi sanayi?

@Upper Architect İstanbul Şile'de yaşıyorum. Küçük bir sanayimiz var. Burada ki bir esnafa boyattım.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@ErkinS. Fiyatlar yüksek olur ama Soulrider frameworks'ün böyle bir hizmeti var diye biliyorum. Youtube'da ya da yabancı forumlarda kadro boyama hakkında ayrıntılı anlatımlar mevcut. Siz de uğraşmak isteyebilirsiniz belki.

Size bir tüyo vereyim. Üniversitelerin Güzel sanatlar fakültelerine gidin. Grafik tasarım öğrencilerini bulun. Durumu anlatın. Fiyatta anlaşırsanız yaptırın. Tavsiyem en az 3. sınıf öğrencileri ile muhattap olmanız yönünde.

2. Yöntem: Fakülteyi bulduktan sonra çok kullanılan sınıflardan birisine yada bilgisayar labaratuvarının kapısına -tabiki izin alarak- A 4'e bastırdığınız ilan ve telefon numaranızı yapıştırın.

Son düzenleme:
@denizt soulrider'la görüştüm. Artık kadro boyama hizmeti vermiyor.

Bu da görmeyenler için, fikir vermesi açısından, stickerlı son hali

IMG-20201123-WA0005~2.jpg

Son düzenleme:
20210106_161640.jpg
Arkadaşlar bisikletimin kadrosu bu hale geldi.Bazı yerlerde de oluyor.Neden olabilir?
Screenshot_2021-01-06-18-40-01.png
Bu ürünü buldum.Boyalı parçaları ve kadroyu koruyormuş.Su ve kirden koruyormuş.Kullanan arkadaşlar varsa tavsiye eder mi?

Dosyalar

• 20210106_161640.jpg
    20210106_161640.jpg
    628,8 KB · Okunma: 9
@Albatros_65 Bu temizlik ve parlatmak için gibi görünüyor. Boya koruyucu bir özelliği var mıdır bilmiyorum. Koruyucu olarak mat vernik işinizi görür.

@denizt hem parlaklık hemde koruyor yazıyor açıklama kısmında.Bisikletimin boyası mat boya.Bunu alsam boyayı açar mı acaba.Ya da he.m sizin dediğiniz mat verniği hemde bunu alıp aynı anda kullansam olur mu?Biraz saçma soru oldu☺☺Boyalardan pek anlamam.

Arkadaşlar bisikletimin kadrosu bu hale geldi.Bazı yerlerde de oluyor.Neden olabilir?

Bisikletin o kısmına kilit falan mı asıyorsunuz? Sanki o kısımda sürtünmeden kaynaklı olarak boya ve alt katman kalkmış gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@Albatros_65 Çok ayrıntılı bilmiyorum o nedenle kesin bişey söyleyemem ama bence çok önemsemeyin bu tarz problemler sürekli karşısınza çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@desmo hm.Aynen asıyorum.Ben yağmurdan felan olduğunu zannetmiştim.Peki resmini koydugum urunu tavsiye eder misiniz? Mat boyaya parlatıcı iyi gelir mi?

@desmo hm.Aynen asıyorum.Ben yağmurdan felan olduğunu zannetmiştim.Peki resmini koydugum urunu tavsiye eder misiniz? Mat boyaya parlatıcı iyi gelir mi?

Parlatıcı mat boyanın tabiatına aykırı ama fotoğrafını koyduğun ürünün bisikleti çok parlatacağını sanmıyorum. Boyanın üzerinde bir katman oluşturup toz ve kir yapışmasını engelleyen bir kimyasala benziyor. Bisikleti yıkadıktan sonra kullanabilirsin ama ilk fotodaki boyası kalkan kısma bir faydası olmaz. O kısmı ya boyatmak ya da folyo gibi bişeylerle kaplamak gerekli.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@desmo tamamdır hocam sağolun

Alüminyum kadro karbon maşa var kendim boyayacagim. Boya sökücü kullanacağım karbon maşa ya boya sökücü gelse sorun olurmu zarar görür mü yapisi bozulur mu ? Aluminyuma bisey olmaz doye bikiyorum. Ve kalan lekeler için kaçlik su zimparlari lazım bilgisi olan yardımcı olabilir mi teşekkürler.

Eski boyayı komple sökmenin birkaç gram ağırlık kazanmak dışında bir faydası olmaz aksine karbon maşaya zarar verme ihtimali çok yüksek. Tavsiyem çok ince zımpara ile boya mat bir hal alıncaya kadar zımparalayın. Islak bezle temizledikten sonra istediğiniz renge boyayın. Altta kalan mat boya astar görevi göreceğinden boyanın tutunması da daha yüksek olacaktır.

Alüminyum kadro karbon maşa var kendim boyayacagim. Boya sökücü kullanacağım karbon maşa ya boya sökücü gelse sorun olurmu zarar görür mü yapisi bozulur mu ? Aluminyuma bisey olmaz doye bikiyorum. Ve kalan lekeler için kaçlik su zimparlari lazım bilgisi olan yardımcı olabilir mi teşekkürler.

Boya sökücü karbon reçinesini çözüyor. Yani karbonu bozar. Astar öncesi 320 - 500 su zımpara idealdir.

Çok eski bir başlığı hortlattığımın farkındayım ama elimde alüminyum kadro var aklımda da güzel bir tasarım kadroyu fırınlamadan istediğim renk ve tasarımda boyatmak istiyorum türkiyenin herhangi bir yerinde bir yerinde ilgilenicek birini bilen var mı?
merhaba,kadroyu firinlamaya neden cekince var? zarari mi var?

Şimdi biraz masrafa girip kadro boyamak istiyorum ama masrafları düşününce sanki boyattırsam daha mı ucuza gelir bilemedim. Bu konuda fikir alabilir miyim?
Boya sökücü, astarı, boyası, verniğiyle min. 300 liraya falan geliyor. Karar veremedim gerçi boyatsam nereye boyatacağım o da ayrı bir konu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Şimdi biraz masrafa girip kadro boyamak istiyorum ama masrafları düşününce sanki boyattırsam daha mı ucuza gelir bilemedim. Bu konuda fikir alabilir miyim?
Boya sökücü, astarı, boyası, verniğiyle min. 300 liraya falan geliyor. Karar veremedim gerçi boyatsam nereye boyatacağım o da ayrı bir konu.

2 ay sonra boya projem var maliyet hesabım şu an 1.400 1.500 civarı. Hadi ben crystal fx çalışması yapacağım şeker boya gibi ekstraları var ama yine de kaliteli bir boya işi amatör koşullarda rahat 800-900 bandında olur. Bir kutu oto boyası 70-90 tl bandında. Astar -> boya -> vernik en basitinden tek renk 500 tutuyor. (3 kutu astar, 2 kutu boya, 2 kutu vernik) Geçen sene verniği 30 tl'ye bastiriyordum şu an 75 tl. İşini iyi yapacak bisiklet boyacısının 4-5 binden aşağı yapacağını sanmıyorum. Ben sanayide fırın boya attırırım yazıydı grafikti tasarımdı olmasın dersen de sanayide 500 den aşa yapmazlar sanırım.

Geri