Scudo Sports

Kadro boyama

walla abi çok doğru konştun.bende kadromda çok çizik war die boyatmak istedim.bi kaportacıya götürdüm.adam kadromu eski halinden bin beter etti.hep boyaları akıtmıştı.wede tam istediim renge boyamamıştı.bence bu işe hiç kalkışma.eğer gerçektende istiosan iyi bi yerde yaptırıp parayı gözden çıkarmalısın.

Scudo
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim herkese gerçekten doğru söylüyorsunuz iyi çalışmalar

arkadaşlar aluminyum kadro nerede boyarlar? oto boyama ustaları bu işi yapıyorlar mı? Ankarada bildiğiniz bir kadro boyamacı var mı? ama gidip memnun kaldığınız bir yer...

tecrübelerimle söyleyebilirim ki kendine ve cüzdanına güzenmiyorsan hiç bulaşma yok ben vazgeçmem diyorsan söyleyeyim :D bu işin güzel olması için fırın boya gerekir ama bu aliminyum kadrolarda olmaz adam gibi boya sökücüyü güzelce uygulayacaksın bekleyip kazıyacaksın (kadroya en az zararı vererek)sonra bu işin erbabı birisini bulacaksın sanayi bölgelerini araştırmanı tavsiye ederim o güzelce boyata bilirsin elektrostatik boya attırabilirsen çok çok iyi olur ama bunun ustasını bulmak ayrı iş parasını denkleştirmek ayrı bir iş sana kocaman KOLAY GELSİN diliyorum

alüminyum kadroyu sanayide oto boyacılarına götüre bilirsin elektrostatik boya gerçekten iyi bir boyadır ama maliyetlidir kadronun uzerindeki boya eğer çook köü durumda değil ise ince bir zımpara uygulayıp üzerimdeki vernik kısımı inceltip boyayı pürüz kalmıyana kadar zımparala bu pürüzzüzlügü su zımparası dediğimiz ince dişlere sahip zımpara ile kendinde yapabilirsin yada boya sökücü ile tüm boyadan kurtulursun ama o zamanda boyanın saglam olabilmesi için akrilik astar atman gerekir boya kısmına gelince onu profesyonel ellere bırak derim sana akrilik boya attırmanı öneririm sertlestiricisi oldugundan dayanıklı boyadır üzerine birde vernik attırdın mı süper olur izmirde olsan sana yardımcı olabilirdim yer konusunda ama ankara da sanayiye bir bak derim

Boyanın mükemmel! görünmesi için son vernik katından sonra 1500/2000 numara bir su zımparası ile komple zımparaladıktan sonra oto pasta ve cilası ile parlatmanı öneririm.. Boya işi de güzelse orjinal gibi durur.
Ama bana sorarsan bunu yapacağım kadro "çok özel" bir kadro değilse hiç boya işine girmem, yeni kadro alırım..

arkadaşlar ben gecende bi arkadastan ucuz bı kadro aldım kadro ahım sahım bırseydııl ama sekıl ıtıbarıyle guzel ama kadroyu arkadas baya mahvetmıs boya ustune boya vurmus ne yapmalıyım onerılerını nedır lutfen yardımcı olurmusunuz

Sorduğun sorunun cevapları sırasıyla, burda, ve şurda.
Forumda aratarak sorduğun soru ile alakalı birkaç konu daha bulabilirsin zannedersem.

Kolay gelsin.

nalburdan boya sökücü al fırcayla sür her yerine boya sökücü kabartcak boyaları sonra tel fırcala fırcalayıp dök boyaları. boyaların kaldığı yerleri zımpara yap. sonra 1200 zımparayla komple zımparala. sellozik astar at takrar 2400 zımpra bidaha sellozik astar bi daha zımpara.bunu kaç kez anlatacağız bakalım forumda olsun anlatalım bisikletler güzel olsun

• Beğen
Tepkiler: yildirimcakmakci
bence sitenin girisine kocaman bir "Arama" kısmı konmalı =) konsoldaki pek dikkat çekmiyor anlasılan.. yoksa her boyanacak bisiklete ait bir başlık olacak =)

Geçen hafta kadromu boyattım,

kısaca yazayım;
1- boya sökücü ile kadronun boyasını söktüm (caparol maarka boya sökücü 5 TL)
2- boya sökücü boyanın hepsini sökmediği için 300 lük zımpara ile zımparaladım,
3- boyadan tamamen arındıktan sonra 600 lük zımpara ile parlattım,
4- 10 TL ye oto kaporta boyası aldım (200 gr), bu boyayı kaportacıya götürüp kadroyu boyattım,

üzerine vernik, koruyucu vs. yaptırmadım, pürüzsüz ve mat bir görüntüsü oldu. oto kaporta boyasında zaten koruyucu var. ama 1-2 gün kurumasını beklemekte fayda var.

eğer oto kaporta boyası ile boyatmayacak isen, forumdaki açılmış diğer konular yardımcı olur

Merhabalar arkadaşın bisikletini boyamak istiyoruz ama şöyle temiz ve kolay kolay atmıcak birşekilde nasıl boyarız bi yardım ediverin

Öncelikle iyi bir şekilde zımparalamanız gerekiyor. Boya sonrası da
vernik vb. madde ile kaplarsanız ömrü uzun olur. Boyama hakkında açılmış konular var
biraz arama yaparak ulaşilirsiniz.
Kolay gelsin.

1 - boya sökücü kimyasallar var. ondan al, kadroya sürüp 10 dk bekle, sonra boya kendiliğinden kalkar. Kalkan boyayı sıyır, yıkayıp kurut.
2 - kuruyan kadroyu 100-200 lük zımpara ile iyice zımparala, heryerini ama. !
3 - Kaba zımparadan sonra 300-400 lük zımpara ile kadroyu parlayıncaya kadar zımparala
4 - Eğer boyayı kendin atacaksan sprey astar boyalar var, uygun renk ile astar boya sık. 1-2 ince kat yeterli olur. sonra diğer sprey boyayı 3-4 kat ince katlar halinde sık.
4 - Eğer boyayı kaportacıda halledeceksen, oto kaporta boyası al, 250 gr yeterli gelir (10 TL) kaportacı da oto boyası ile tabanca ile ince katlar halinde 3-4 kat sık.

mat istiyorsan verniğe gerek yok, eper parlasın dersen vernik de sıkacaksın.

Sprey boya yerine hava tabancası ile kaportacıda boyatmak daha iyi olur, daha ince atarlar boyayı ve dayanıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
arkadaşım merhaba kadronun temizliğini kendin yap ama boyasını bir bilene yaptır.. hele sprey boya hiç kullanma boyanın duracağı 2-3 ay sonra sökülüyor.

Kasinlikle sprey tavsiye etmiyorum kolay çiziliyor buda insanın moralini bozuyor... Boyayı ise boya sökücüyle yap zımparadan daha kolay... Son olarak ismini yanlış hatırlamıyorsam elektro statik toz boya attır bisiklete (Fırın boya) inan ömürlük olur ama ön maşaya attırma plastik aksamı eritiyor :)

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Geri