Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadrodan gelen çıt çıt sesi

@ahmtayd geçen gün aynı sorun bende de vardı ilk ama ilk bakacağın şey pedallar

söküp vidalı bölümleri güzelce temizleyip gres lemen gerekiyor. olmadı ayna kol vidaları sıkılığı kontrol edilebilir.

kablo uçları crank koluna vuruyor mu sele borusu gibi gibi gidiyor:)
 
Scudo
Pedalları söküp gresledim. Kesilmedi. Aynı sesten muzdaripim. Sol pedala yüklenirken veya genellikle aynakol sabit ve sol pedala basılı iken küçük bir çukurdan geçerken geliyor. Aynakol göbeği olağan şüpheli.
 
@Oğuzcan Gedik aynı sorunla karşılaştım acaba pedaldan mı göbekten mi düşündüm durdum ve bisikletimin göbek kısmına bol bol su dökerek temizledim.
Sonuç: ses kesildi :)
 
ben mtb kullanıyorum lastikler dişli düz yolda son viteste kadrodan sesler geliyor hızlı giderken yani bu lastikler yüzünden mıdır
 
Aynısı geliyordu kadro çatladı sandım indim bisikletten seleye bastırdım geldi ses sele kelepçesini daha çok sıktım kesildi.
 
aynı sorun bendede de var bisikleti alalı 5-6 ay oldu ama bu çıt çıt ses bende de var oturarak sürerken sıkıntı olmuyorda rampalarda bazen ayağa kalkıp sürmem gerekiyor iste o zaman baslıyor ön maşa dedim maşa değisti kazadan dolayı ama hala devam ediyor bazen bilerek yapıyorum ses nereden geliyor diye ama tam olarak nereden geliyor çözemedim en son çare bisikletçiye götürcem bakalım neymiş derdi. belki bir zararı yok ama bütün dikkatini dağıtıyor acaba diyorum bisiklet patlarmı elimde o yüzden usul usul devam ediyorum
 
Aynı olayı bende yaşadım sedonaların birçok modelinde oluyor dediğiniz gibi özellikle yokuş çıkarken. Bisiklet alındıktan ilk 800km devam ediyordu sanırsam tam hatırlamıyorum. Sorun aynakoldan değil hatta gidip özellikle söktürüp yağlatmıştım. Problem pedallardan kaynaklı canınızı sıkmayın uzun sürmez gider o ses
 
Benimki daha 1 aylık. Öyle cok yüklenmeye de gerek yok bende. Ben istediğim an alıyorum sesi.
 
Bazen furçtanda bu ses gelebilir. Söküp greslemek lazım
 
O ses benim Salcano İstanbul'dan da daha ilk günlerinde geldi. Ben de bisikletçi de orta göbekten olduğunu sandık ve iki kez söktük baktık gresledik ama ses gitmedi. Sonra ben pedalın göbeğini makine yağı ile yağladım anında geçti.
 
  • Beğen
Tepkiler: NS.
@Yusuf`san Salcano CS 30 bendeki. 200 km oldu. Zorlayınca arttı. Pedalları elden geçirdim. Göbekte galiba benimki.
 
Yeni bisiklet değil mi?
Büyük ihtimal pedal göbeğinden geliyor.
Biz de defalarca inceleyip dinleyip orta göbekten geliyor dedik ama değil.
Pedal göbeğini yağla bir süre sabret kullanmaya devam et.
Alışıp geçecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Kuzey Ege uzun zaman sonra ilk defa bu soruna bu kadar açıklayıcı bu kadar ayrıntılı ve bu kadar mantıklı cevap gördüm :) :harika:
 
@ahmtayd

Bu sorunun aynısı bende de vardı pedalı değiştirince sorun düzeldi rulman ı pedalların kullanılmasını tavsiye etti bisikletcim. Yeni pedalla yaklaşık bir yıldır sorun hiç tekerrür etmedi.
 
Ayni sorun bende de vardi ama ben sizin kadar kafaya takmadim. Genel bakimlarin birinde nereyi yagladiysak artik kendi kendine gitti ses
 
Aynı sorundan muzdarip olanlar adına buradan yazmak istedim. Yeni aldığım (henüz 200km civarında) salcano xrs 030 apex'in aynakol kısmından çıt çıt diye bir ses gelmeye başladı. Bugün servisime gittim pedalları söküp başka pedal taktık olmadı, sele kelepçesini kontrol ettik olmadı, ön arka teker mandallarını kontrol ettik olmadı ve sorunun orta göbekte olduğuna karar verdik. Servisim rapor tuttu ve bayram sonrası yeni bir göbek gelecek.
 
Dirilteyim... Ben'de de benzer bir sıkıntı var.Daha önce sadece pedallar WD-40 sıkınca geçmişti.Daha sonra yine başladı yine sıktık geçmedi.Bugün orta göbek açıldı temizlendi zaten tozlanmıştı bayağı.Ses azaldı gibi ancak hala var.Pedala çok güç uygulayınca ve dendiği gibi yokuşlarda özellikle geliyor ses.Ne önerirsiniz, ne olabilir? Bisiklette 30 TL'lik Wellgo pedallar var.Kötü şöhrete sahiplermiş ses konusunda.Onlarla alakalı olabilirler mi? Wd-40 sıktık ama.Spd sl pedal alacağım zaman geçer mi?
 
Geri