Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadrodan gelen çıt çıt sesi

pedalların aynakola bağlantılı olduğu vidalara wd40 sıkın + sele borusunu çıkartım güzelce silin daha sonra ince yağ veya az bir gress ile yağlayın yerine takın ses yine düzelmez ise o zaman göbeğe bakarsınız aynısı başıma geldi söylediklerimi uygulayınca geçti

Scudo
@Uptown Cyclist Senin sorunun sele borusunda tahminimce. Aynı durumdan ben de müzdariptim, söylenen herşeyi yapıp seleyi en sona bırakmıştım çünkü göbekten/pedaldan geldiğine emin gibiydim sesin. Fakat ilginç şekilde sele borusunu temizleyip gresledikten sonra en ufak bir ses bile gelmemeye başladı.

Ama sele borusu nasıl temizlenir yaglandi hiçbir bilgim yok ki ve emin misiniz? Bana kesin pedallardan geliyordu ya

@Uptown Cyclist çok basit çıakrtıcaksın sele borusunu nemli bir bez yardımıyla sil daha sonra bu makine yağlarıda olabilir çok hafif bir şekilde sildiğin bezle yağla bana da aynısı olmuştu sesin pedallardan geldiğine emindim sele borusunu temizledim yağladım ses kesildi ha bu arada sele borusunun takıldığı kısmı eliniz girdiği kadarıyla bezle silin boruyu takmadan önce

@Uptown Cyclist Bu konuyu net bir şekilde anlamanın tek bir yolu var. Rampa çıkarken selenin üzerine oturarak sürdüğünde ses geliyor, ayaktayken gelmiyorsa kesinlikle seledir. Sele borusu ve girdiği bölümün içini iyice temizleyip greslersen geçiyor bu durumda. Ben haftalarca pedal/göbek ikilisyle uğraşmış hatta pedalları değiştirmiştim fakat seleyi hiç düşünmemiştim.

Gres yağı basılı kapalı kısımlara WD40 sıkmayın WD40 içinde olan ürünler gres yağını çözeltiyor ve yağsız kalmasını sağlıyor.
Ben WD40 temizlik için kullanıyorum ama kapalı alanlar için kullandığım sprey gres tavsiye ederim.
Geçenlerde bendede o lanet çıtlama duyulmaya başlandı ve 2 haftadır sprey gres sıktığımdan beri ses yok huzur var.
Aldığım greste öyle marka falanda değil 10 veya 15 tl vermiştim.
@Uptown Cyclist

Bir haftadır aynı sıkıntıyı yaşıyordum her yokuş çıkışımda.
Göbeği açıp kapattım, vites ayarlarını kontrol ettim falan. En son İzmir varyant yokuşunu çıkarken "Lan acaba seleyle alakalı olabilir mi?" diye aklıma geldi birkaç saat önce, eve geldim seleyi gevşetirken yine o meşhur "çıt" sesini duydum. Fazla sıkmışım kelepçeyi, baya zorladı açarken. :D

Kadronun iç kısmı paslanmış olabilir

birde vites telini kontrol etsene belki aynakol a değiyor olabilir :) basit birşey ama bazen çok spesifik düşünüyoruz görememiş olabilirsin

Benim kadrom catladiginda gicirdiyordu yaglamadigim bakim yapmadigim yer kalmadi 4 5 gun sonra bisikletin dengesi kayboldugu zaman catlagi farkedebildim sende kadronu kontrol et bence

Ben de şimdiye kadar iki kez rastladım bu sese ve ikisinin de sele borusu kaynaklı olduğunu tespit ettim uzun uğraşlar sonucu.

Sinir bozucu bir ses ama kesinlikle :)

bende de gicirti var ön maşadan ne zaman yokuş çıkarken çapraza kalksam gıcırtı geliyordu. Kendi kendine kesildi şimdi.

gidon boynunun iki tarafındanda gelebilir, yıldız/ üst kapağını fazla sıkarsanız yapar, sele borusundan yapar, olmadı selenin rayları kendi içinde gevşer gıcırtı yapar, bu adı geçenler bu durumlarda oldukça sabıkalı arkadaşlar olup genelde değerlerin dışında sıkma sonucu oluyor. vidaları gevşetip dengeli sıkmakla başlanabilir, inatçı çıt çıtlar için Loctite benzeri vidanın gevşemesini engelleyen sabitleyiciler deneyebilirsiniz dahada devam ederse sele ve boyuna montaj macunu uygularsınız. Utanarak bu gibi bi vakada pudra kullandığımı itiraf ediyorum ama sonucun başarılı olmasıyla teselli buldum.Hadi bunları yaptın biter mi ? bitmez daha göbek var pedal var, gevşeyen teker toz kapakları var, yani demem odurki çıt çıt sesi asla bitmez, sizin duyamadığınız çıtlamadığı anlanıma gelmiyordur ve illaki günün birinde aynı yokuşu çıkarken o ses sizinde kabusunuz olur. çıt...
Ve en kötü tarafı kadro sesi ilettiği için sesin nerede başladığını anlamak kolay olmuyor, aynakol göbeğinden gelen ses sonucu bisikleti bırakan çok insan olmuştur...

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Benim de sele borusundan ses geliyor. Kelepçeyi açıp kapatınca 2 3 saat geçiyor, sonra yeniden başlıyor. Sebebini anlayamadım ama artık sesi duymaya başlayınca kelepçeyi açıp kapatıp hallediyorum.

Jant tellerinden bazen böyle sesler gelebiliyor. Gerginlik farklarından. Ve göbekten geldiğini sanıyor insan. Bence telleri kontrol edin derim.

Bende de carraro daytona 2927 modeli var alalı 5 ay oldu bir kaç gündür çıt sesi gelmeye başladı acayip sinir bozucu ... Şuna dikkat ettim otururken çıt sesi gelir iken ayakta sürerken ses kesiliyor burada ki tavsiyeleri uygulayıp sonucu bildirecem ...

Geçen benimkinden de geliyordu bisikletçiye götürdüm ve sorunun orta göbek bilyalarından kaynaklandığını buldu. Balata spreyi ve biraz daha greslersen belki düzelir.

@SerdarDemirel bende de çıtırtı sesi vardı jant tellerinden 1 tanesi gevşemiş akort yaptırdım ses kesildi

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
arka aktarıcıya bak çözümü bulacaksın ;)

Yüksek yoğunluklu sele be borusu, pedal ve orta göbeklerden kaynaklı olabiliyor. Ufak bir toz çatırtı çuturtu yapabiliyor.

Geri