Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadrodan gelen çıt çıt sesi

4 Sayfa yazılmış çizilmiş belki bahseden olmuştur. Çıt sesine bir sebepte ben yazayım.
Sele borusunun kirli - tozlu olması özellikle pedal çevirirken sese sebep oluyor. Bisikleti temizlerken ara ara sele borusunu söküp temizliyorum, kadrodaki boşluğu da bir bez ve sopa ile temizliğini yapıp yerine takıyorum.
(Temizlik sonrası katı gress sürüyorum eser miktarda çizilmelerin önüne geçmesi için)

Scudo
Daha once yazildi mi bilmiyorum ama buyuk ihtimalle sele borusu..

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Benimki sele borusundan kaynaklı bir sorun değildi bisikleti aldığım yere götürdüm sundu bisiklete ayna kolu söküp greslemisler düzeldi o ne sinir bozucu bir sesti öyle ...

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Bende, özellikle sağ pedala abanınca ses geliyor. Malesef vakit de yok, ne zamandır bakıma bırakamıyorum da.

• Beğen
Tepkiler: Murats05
@hashus1099 Bir gün dahi sürmüyor onarılması uygun bir zamanda problem büyümeden göstermeniz de fayda var .

Sele borusunu temizledim ses kesildi öncesi market bisikleti gibi gacır gugur ediyordu

• Beğen
Tepkiler: iconic
Sese birçok şey neden olabiliyor.Benim mtb'de böyle bir ses olmuştu.Orta göbeği temizleyip yağlayınca ses kesilmişti.Şimdi elimde karbon yarış bisikleti var ve yine sürekli gıcırdama yapıyor.Satıcının çatlak bir karbon bisiklet verdiğini düşündüm.Ama arkadaşlarında yazılarını okuyunca bugün sele borusunu çıkardım gerçekten orada sele borusunun vidası fazla sıkıştırılmış olduğunda biraz boruda dökülme vardı.Sele borusunu temizledim yağladım sele borusunun girdiği kadronun içini de elim yettiğince temizledim.Kısa bir sürüş yaptım ses gelmedi.Yarın daha bir uzun sürüp deneyeceğim heralde sorunu çözdüm arkadaşlarında desteği ile.Fikirlerini ve tecrübelerini paylaşanlara teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Bu ses benim cararro 052 dende geliyordu,aynakolu söküp temizledim ses kesildi.

benimde bisikletten nedenini anlayamadığım çıt çıt sesi geliyordu daha sonra çamaşır makinesinin rulmanlarını değiştirmeyi akıl edince ses kesildi. Bi keresinde de hiç unutmam gene çıt çıt sesi geliyo, sonra telefonun şarjı bitti ve ses kesildi, meğerse mp3 ten çıt çıt çıt çedenede sar bedeni bedene çalıyormuş, inanılır gibi değil sevgili dostlar.

üç dört gündür bahsedilen ses geliyordu. çoğu kişi sele borusu demiş. hadi ordan deyip biz derdimize çözüm ararken dalga geçiyorlar demiştim. her yeri söküp taktıktan sonra bir de sele borusunu temizledim ses geçti. aktarıcılarla orta göbekle falan oynamadan önce sele borusunu temizlemeyi deneyin arkadaşlar

Kadrodan çıt çıt sesi geldiğinde "çetene de sar bedeni bedene" demek suretiyle sesi tamamlayıp kadronuzda ki hasarı eğlenceli bir duruma getirebiliriz.

Merhaba arkadaşlar

Pedal zorlandığında (rampa çıkarken veya düz yolda yüksek viteste) kadrodan çıt çıt diye bir ses geliyor.

Bir kişi bir yerde vida tam sıkılmamış olabilir gibi bir şey demişti ama sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Merhabalar,

Benimde gidondan çıt çıt diye sesler geliyor. Gidondan geldiğine eminim çünkü tutmadığımda ses kesiliyor.

Gidonu sıkmanın çözüm olacağını sanmıyorum acaba fazla mı sıkı yada o bölgede başka bir yerden mi geliyordur?

bende tecrübelerime göre yazayım neler yüzünden ses gelebileceğini.
zincir: temiz zincir asla ses yapmıyor , ama kirli bir zincirin ses yapabildine bizzat sahit oldum. (sesin nereden geldiğini bulamayıp en son zinciri temizledikten sonra düzelmişti)
orta göbek: meshur aynakoldan ses geliyor lafının çıktıgı yer. kullanım şartlarına göre değişir ama senede bir göbeğin içini açıp temizlemek gerekli.
pedal: pedalları çıkarıp gres yağ sürüp tekrar takmak oluşabilecek sesi oldukça düşürecektir.
sele borusu: bisiklet üzerinde pozisyonunu değiştirirken ses oluyorsa muhtelemen buradandır. arada bir çıkarıp temizlemek ve greslemek gerekli.
sele kelepçesi: iyi tutmayan veya gevşemiş bir kelepçede ses yapabilir.

işin özü temizlikten geçiyor. iyi temizlenen bisikletin ses yapma olaslıgı çok düşüktür.

Arkadaşın pedala bastığında gidona güç vermeden sürmeyi dene. Ses gelmiyorsa, bir de gidona güç vererek sür ses geliyorsa, tarif ettiğin ses büyük ihtimalle gidon boğazından geliyor demektir. Temizliğini yapıp tekrar yağlayıp yerine oturttuktan sonra ses büyük ihtimalle kesilecektir. İyi sürüşler.

Kesinlikle temizlik ve yağlamadan geçiyor. Gidondan geliyorsa ses, gidonu hatta gidon boynunu söküp temizleyip güzelce gresledikten sonra istenen tork değerinde sıkarsanız herhangi bir sıkıntı kalmayacaktır diye düşünüyorum. Zaten tüm temizlikleri özenle yaptıktan sonra sesler kesilmiyorsa, durum sıkıntılı demektir. Mikro çatlak yada benzeri bir durum olabilir ve bu o parçanın değişmesini gerektirecektir.

Sele borusuna zamanla kum toz girer siz her pedala bastığınızda sele de hareket eder ve ses çıkartabilir sele borusunun da temizlenmesi gerekebilir. Bir diğer husus orta göbek rulmanlarının bozulması veya içine toz kum girerek dönerken ses yapması olabilir. Siz en iyisi tam bir bakım yapın ya da işinin ehli bir yere bakıma verin (işinin ehli adam bulmak zor:))

Maalesef benim de başımda böyle bir ses var, pedala yüklendikçe bu ses geliyor. Herhangi bir ağırlık vermezsem ses kesiliyor. Seleden değil çünkü elimle bastırınca da geliyor aynı ses. Pedalı da söktüm, iyice sıkarak geri taktım ama ses gitmiyor. Sizce başka nereden gelebilir bu ses?

• İnanılmaz
Tepkiler: makaram
Ön jant telleri gevşeyince de benzer sesler çıkartabiliyor, benim başıma geldi. Hepsini yarım tur sıktım ayarı kaçmadı ve ses kesildi.

İlk olarak bisikleti çok güzel şekilde yıkayın. Pedalların oynayan kısımlarına ve diğer tüm kompanentler dahil. İkinci olarak quick releaser ları yağlayın.

Edit: Videoyu şimdi gördüm. Hocam seninki çıtlama değil bildiğin çat çat ses geliyor.

Geri