Scudo Sports

Kahve kültürü

Scudo
@Aytaç DİREK
Kahve festivalinde Rich filtre kahvesini denemiştim. İçim olarak iyi ancak pahalı satılıyor. Makul fiyata inmiş şimdi.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Hario v60 kağıt filtresi değişmiş ve sanki biraz daha kalınlaşmış.Suyun akış hızını düşürüyor.Aynı sorunu fark eden var mı?Yoksa problem bende mi?

Tavsiye edebileceğim, deneyip hoşuma giden kahvelerden biri Zapatista.

20214682_258971271255307_5442079556691296256_n.jpg

Bu kahve Meksikada endüstriyel tarım yapılmamış arazilerde ve kimyasal ürün kullanılmadan yetiştirilyor. Bölgede otoban ya da sanayi bölgesi olmadığı için %100 bio organik unvanını alıyor.
Meksika‘da yükleme yapılan limanlara kadar at ve eşek sırtında taşınan Zapatista Kahve bu sayede “Dünyanın En Organik Kahvesi" haline geliyor.
Kahveyi üretirken asla çocuk, kadın, mahkum ve sosyal güvencesiz işçi emeği kullanmadıkları gibi, satıştan elde edilen gelirler ise tüm yerli halkların ortak eğitim, sağlık, barınma, beslenme ve güvenlik gibi ihtiyaçları için kullanılıyor.
Üretiminden, dağıtımına örnek alınması gereken bir marka aynı zamanda.

Merhaba arkadaşlar resimdeki ürün a101 de 130 lira fiyata alınabilir ürün mu tavsiye edermisiniz French pres yetmez oldu:)IMG_20180117_193039.jpg

@el_Aksa_1903 French Press, makinede yapılan filtre kahveden daha sağlıklı ve yoğun bir tat verir. Eğer French Press kesmiyorsa, daha da yoğun bir tat arıyorsanız filtre kahve makinesi değil, espresso makinesi almalısınız - bence tabii.

@Birhan K. Tavsiye için teşekkür ederim.Makine hiç kullanmadığım için sormam isabet olmuş French pres de olduğu kadar iyi tat alamıyorsam makina gereksiz olur benim için.

• Beğen
Tepkiler: Fireblade
Annem sağolsun, beni Türk kahvesine alıştırdı. Her gün 1 fincan içiyorum. Bu kadar güzel bir şey yok. Yanında da Buono çikolata oh mis.

@el_Aksa_1903 Makineye pek gerek yok. Filtre kahve için kaynamış şu olan bir çaydanlık ve filtre kahve kağıdı ve kağıdı tutacak bir aparat yeter.

Yoğun kahve aroması için, Türk kahvesi kıvamında çekilmiş ya da daha ince çekilmiş kahve çekirdeklerini 3-4 santim derinliğinde çapı yine 2-3 santim altında delik olan... kısacası Espresso :)

Su ile teması daha fazla olan kahvelerin kafein miktari daha fazla.

Bir diğer önerim ise, Bialetti ya da benzeri, Moka çaydanlıkları / çezveleridir. Onlarda da yoğun kahve tadı vardır.

@ahmetaldag aynı filtreyi kullandığınıza eminseniz sorun öğütümle ilgilidir bence. öğütüm ayarı aynı bile olsa her seferinde aynı öğütmez. kullandığınız kahve çekirdeğinden bile farkeder. kağıdın değişceğini sanmıyorum değişse duyurulurdu galiba

Herkese merhaba ben starbucks’da satılan house blend filtre kahveden alıyorum hoşuma gidiyor tadı ama farklı markaların kahvelerini denemek istiyorum. Lavazza ve Tchibo’dan da bir paket alacağım ama hangisi damak zevkime uygun bir türlü karar veremedim. Bunlara ek olarak bir paket esperesso alcağım ama espresso konusunda hiç tecrübem yok, tavsiye verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

@sahbaz061 merhabalar .
starbucks kahveleri genellikle fazla koyu kavrum olur ve taze değildir.
tchibo kahveleri de aynı şekilde.
ancak espresso tercih edilcekse lavazza ve illy tercih edilebilir her ne kadar denemesem de dünya da başı çeken harmanlardan.
dikkat etmeniz gereken tek nokta kavrum zamanı.
1 max 2 ay önce kavrulmuş paketleri tercih etmeniz iyi olur.
normalde 2 haftadan sonra bile tercih etmiyoruz ama yurtdışında kavrulan kahveler olduğu için 1 aydan tazesini bulmak oldukça zor.
bunun dışında sanalbaharat kahveleri oldukça ucuz ve espresso da seviliyor genelde.
onun dışında tercih edebileceğiniz local roaster lar var illaki bi kısmını denedim ama pek yorum yapmak istemiyorum. genel olarak - yanları f/p oranlarının düşük olmasıdır. bazen çok iyi kahvelere denk gelebilirsiniz buralarda. aklıma gelenleri rastgele sıralıyorum.
probador collectiva
kronotrop
coffee departmant
overdose coffee
bandofbeans (en yenileri diyebilirim)
boxx coffee
coffeemontag
escobar coffee roaster
kahvefabrikası ( pek küçük kavurucu sayılmaz )
daha çok var ama aklıma gelenler şimdilik bunlar. bunun dışında kahvesandalı nı denedim en son kargo bedava ve fiyat ucuzluğundan. çok üst düzey değil ama frenchpress te iyi sonuç verdi.

@observer bu kavrum zamanlarına ben neredeyse hiç dikkat etmiyordum artık daha dikkatli olacağım kahve deyince hep büyük mağazalara bakmıştım yerel işyerleri güzel bir seçenek hiç düşünmemiştim. Teşekkür ederim cevabınız için.

@sahbaz061 önemli değil.
ekşisözlük üyesi kahvedelisi nin yazılarını takip edebilirsiniz.gündelik bilgiye en kolay ve anlaşılır şekilde ulaşılacak tarzda yazıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: sahbaz061
@observer Şimdi starbucks’a geldim gelmişkende sorayım dedim bu kavrulma tarihini görevli arkadaşlarda bilmiyorlardı birisine sordular kavrulduktan hemen sonra paketlendiğini söyledi buda yaklaşık 3 ay öncesine tekabül ediyor. Valla kahveden soğudum resmen. Bir müddet şu yerel kahve dükkanlarının ürünlerini takip edeyim biraz pahalı ama arada kendimi ödüllendireyim.

Kahve sever arkadaşlar bu siteyi keşfettim. (link) ekipman ve kahve satışları var. Bu siteden alışveriş yapan var mı?

Geri