Scudo Sports

Kahve kültürü

el değirmeni isteyenler tchibo'nun 110 liralık öğütücüsünü düşünebilirler. mekanizması seramik alttan elle ayarlanabilir öğütme ayarı bulunuyor. hem arkadaşım hemde ben aldık çok memnunuz.

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
Scudo
Bende bisikletten sonra starbucktan sütlüfiltre kahve içerdim,sonra jacops monarch gold yeşil ambalajda onu iciyorum,mükemmeli buldum benim için,içimi güzel zift gibi acı değil, bana artık starbucksınki çok acı geliyo

@ultra 700 ersin
Kenya oldukça hafif içimli, artık bende daha sert bir kahve arayışındayım

@sahbaz061
probadoru daha önceden hiç denemedim ama türkiyede top3 gösterilen kavuruculardan biri
burda önemli olan kahvenin türü öğütümü demlenmesi.
probador dan daha düşük bi kalitede kahve zapatista dan cupping notu yüksek bi kahve de içmiş olabilirsiniz.
kısaca probador kesinlikle kötü değildir. ama zapatista dan daha üstün yanı yok yargısı doğru olabilir.
elimde ki sanalbaharatlar bitsin ilk iş zapatista deneyeceğim.
sırada band of beans olcak.
belki ilk band alırım bilmem evime çok yakın :D

• Beğen
Tepkiler: sahbaz061
@observer Probador’un guatemala ve adını hatırlamadığım başka bir kahvesini denedim nasıl demlendiğini görmedim sadece bir bardakta getirdiler içtim muhakkak iyi bir kahvedir şüphem yok ama ben bir olayını görmedim yani 30-40 lira verip 250 gram kahve almazdım ama dediğiniz gibi demleyen arkadaş belki iyi yapamamıştır o etkenleri bilemiyorum. Ayrıca bugün Ankara’da yeni açılan celsius coffee‘ye gittim bir Tayland kahvesi getirdi arkadaş gerçekten beğendim çok fazla çeşitleri var ayrıca probador kahvede mevcut en büyük artısı kahveleri kendileri kavuruyorlar 5 gün dinlendirip öyle satıyorlar. Kahve üstüne uzmanlaşmış bir yer. Ankara’da oturan arkadaşlara tavsiye ederim yarın yine gideceğim gerçekten lezizdi. 3-5 çeşit kahve denemeye niyetim var umarım kafein krizine girmem.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@sahbaz061
fiyat konusunda haklısınız.
performans %10 artıyorsa fiyat en az %50 artıyor popüler mekanlarda.
acaba zapatista yı nerden aldınız ankara da ?

Merhaba @observer Zapatista’yı İstanbul’dan kargo yoluyla aldım. Facebook sayfalarında satılan işyerlerinin ismi mevcut oradanda kontrol edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: observer
bu zapatista single origin mi satıyor yoksa sadece filtre espresso harmanı mı?

Merhaba @observer sorunuzun cevabını ne yazık ki bilmiyorum Facebook üzerinden sorulan sorulara hemen cevap veriyorlar sorabilirsiniz oradan.

Ayrıca nacizane bir tavsiye vermek istiyorum geçtiğimiz hafta Eskişehir’e gittim ve Black Cat isimli harika bir kahve dükanı buldum. Toplamda 35 çeşit kahveleri var işyerinde kavuruyorlar kahve aldığınızda hemen tartıp ( 1 bardak kahve için 14 gram çekirdek koyuyorlar) öğütüp kahvenizi hazırlıyorlar.

Normalde toptan satışı olarak açmışlar ama zamanla kahve satışına başlamışlar sordum il dışına kargo ile gönderim yapıyorlar. Ben 100 gram supremo kahve aldın 12 TL verdim fiyatlar bana çok cazip geldi. Kahveleri gerçekten çok çok çok hoşuma gitti ve gerçekten çok bilgililer kahve konusunda.

Ben siparişlerimi artık Eskişehir’den vermeyi planlıyorum düşünenler varsa tavsiye ederim.

@sahbaz061
Merak ettim bu yeri daha önce hiç duymamıştım. Bir deneyelim bakalım

• Beğen
Arkadaşlar merhaba kahve demlerken French press kullanıyorum. Fakat şu aralar farklı demleme yöntemlerine merak salmış durumdayım. Yaptığım araştırmalara göre aeropress için çok güzel yorumlar var fakat aeropress daha çok pratik kahve demleme için tavsiye edenlerde var. Biraz kafam karıştı Aeropress almaya niyetlendim ama yorumlarınızı merak ettim sonuçta 160 TL gibi bir fiyatı var alıp almama konusunda ikilemde kaldım. Kıymetli yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

@sahbaz061
Filitre kahve denedinizmi, yani filitre kahve makinaları ile demlemeyi

• Beğen
Benim kahvede sevdiğim demleme metotları klasik french press veya ona eşdeğer daha temiz ve duru bir kahve alabilmek için chemex. Bu ikisi haricinde kalan tüm demleme yöntemleri bana biraz işin şov kısmı gibi geliyor. Mesela v60; chemex'ten tek farkı, 60 derecelik bir koni vasıtasıyla suyun akıtılması. Bunun büyülü bir sonuç yarattığına inanılıyor nedense. Halbuki aynı filtreleme yöntemiyle kahve demleniyor. Aeropress'te de çok olağanüstü bir kıvam ya da lezzet farkı alamadım. Bunların hepsi temelde aynı kapıya çıkan yöntemler.

• Beğen
@Adrenalin26 İş yerinde Delongi marka kahve Makinesi kullanıyoruz aldığımızdan beri kanım ısınmadı makineye böyle içine kahve koyup tuşuna basıp daha az zahmet ile kahve hazırlanınca ısınamıyorum bir türlü ve french presse göre daha düşük kalitede oluyor kahvenin lezzeti bana öyle geliyor en azından iş arkadaşlarımdan birkaçı daha fazla makineyi tercih ediyorlar.

@Birhan K. Evet tam olarak bunu sormaya çalıştım bende yok bilmem kaç derecelik açı bilmem kaç bar basınç vs. biraz aklımı karıştırdı gereksizdir falan demiyorum elbette fark olabilir ama şimdi aeropress veya diğer alternatif kahve demleme araçlarından birini alırsam ben aaa gerçekten fark var dedirtir mi emin olamıyorum biraz pazarlama stratejisi gibi geldi bana.

Arkadaşlar merhaba kahve öğütücü alacağım Hario Mill Skerton ile Sözen öğütücü arasında kaldım ağırlıklı French Press için öğütümü için kullanacağım birçok yorum var ve kafam karıştı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aeropress kullanıyorum. Avantajları istediğiniz şekilde demleme olanağı sunuyor. Görece pratik ve taşınabilir.
İster önce kahvenin üstüne az su koyup 30 saniye bekleyin sonra suyu tamamlayıp karıştırın ve dilediğiniz kadar bekleyin sonra suyu filtreden geçirin. İster suyun tamamını koyup hemen karıştırın ve şırıngayı yerleştirip duyun yavaş yavaş damlamasını engelleyin ve dilediğiniz kadar bekleyin.
Böylece ekşilik sertlik vs ayarı yapılabilirsiniz.

Çekirdeğin çeşidi ise belki de en önemlisi. Rakım, bölge, kuru/ıslak proses, kavurma vs çok etkiliyor. Ben ekşi, meyvemsi kahve sevmiyorum. Çikolata karamel fındık tatları istiyorum. Bunun için Latin Amerika kahvelerinden görece alçak rakımda yetişmiş kuru proses düşük asidite olan kahveleri tercih ediyorum. Sumatra blue batak da çok iyidir.

Barista sepeti, kahve fabrikası tavsiye ederim. Bu yerler kahveyi siz sipariş edince istediğiniz ölçüde kavurup istediğiniz kadar öğütüyor.

Ancak kahve gelince hemen damlemeyin. 3-5 gün dinlendirince daha az ekşi bir tat geliyor.

• Beğen
Starbucks kahvesi kanser yapıyormuş muhabbeti çıktı. Bi o eksikti.
‎(link)

Starbucks ürünleriyle ilgili kanser uyarısı geldi. Kahvenin kavrulurken çıkan kimyasalların insan sağlığını tehdit etmediğini kanıtlayamafıkları için böyle bir kanser konulması gerektiği belirtilmiş kararda.

(link)

Starbucks varken osmanlı kahvecisi varken evde kahve içmeye gerek yok :D

• Beğen
Geri