Aeropress kullanıyorum. Avantajları istediğiniz şekilde demleme olanağı sunuyor. Görece pratik ve taşınabilir.
İster önce kahvenin üstüne az su koyup 30 saniye bekleyin sonra suyu tamamlayıp karıştırın ve dilediğiniz kadar bekleyin sonra suyu filtreden geçirin. İster suyun tamamını koyup hemen karıştırın ve şırıngayı yerleştirip duyun yavaş yavaş damlamasını engelleyin ve dilediğiniz kadar bekleyin.
Böylece ekşilik sertlik vs ayarı yapılabilirsiniz.
Çekirdeğin çeşidi ise belki de en önemlisi. Rakım, bölge, kuru/ıslak proses, kavurma vs çok etkiliyor. Ben ekşi, meyvemsi kahve sevmiyorum. Çikolata karamel fındık tatları istiyorum. Bunun için Latin Amerika kahvelerinden görece alçak rakımda yetişmiş kuru proses düşük asidite olan kahveleri tercih ediyorum. Sumatra blue batak da çok iyidir.
Barista sepeti, kahve fabrikası tavsiye ederim. Bu yerler kahveyi siz sipariş edince istediğiniz ölçüde kavurup istediğiniz kadar öğütüyor.
Ancak kahve gelince hemen damlemeyin. 3-5 gün dinlendirince daha az ekşi bir tat geliyor.