Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Merhaba herkese. Bende tam bir kahve tutkunuyum. BİM'in VIP marka kahvesini kullanıyorum. Arabica kahve çekirdeklerinden üretilen , sıcak suda %70 oranında çözünebilen bir kahve olması sebebiyle tercih ediyorum. Kahvenin %30u tortu olarak dibe çöküyor bende tortuyu kaşıklıyorum. İçimi yumușak ve yoğun aromalı bir kahve. Kahve içen herkese tavsiye ederim pişman olmazsınız.
 
Scudo
@x-rayted

Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir belgesel çevirdim. Dukale's Dream.
Fair Trade (adil ticaret) kahvesiyle ilgilenenlere, kahve üreticilerinin yaşadığı zorlukları merak edenlere şiddetle tavsiye ederim.

Edit: Google'da aratınca bir tane çıktı mesela.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: x-rayted
Sözen deki sıkıntı çıkan kahve homojen büyüklükte olmayabiliyor. Bir de ayarlaması pratik değil bi ayar yaptıktan sonra öyle bırakmak lazım. Bi filtreye bir pres e göre çekeyim dersiniz zor oluyor.
Espresso yapmayacaksanız Sözen yeterli olacaktır. Ben aeropress ve pod ile kullanıyorum tavsiye ederim
 
Delonghi KG79 da modifiye edildikten sonra süper olmasa da yeteri kadar iş görüyor. İnternette nasıl modifiye edildiğine dair bilgi var. Sözen el değirmeni de baya iş görüyor ama çevirmekten bıkarsanız delonghi de iyi bir alternatif.

son dönemlerdeki favorim. cold brew. tavsiye ederim.
 
@tuna ünüvar
Kesinlikle. Ama işte bazen %30 değil de %80 i çözünmüyor diyorlar. Gerçi böyle bir kahvede çözünmeme sorunu olmaz. Daha ziyade kahve benzeri bu kimyasalın çözülme meselesine bir tepkisi diyelim, yani malzemenin bir ruhu, olaya bir bakış açısı var. Çözülmeyip dibe çökmesi ve o sıradaki aşağıya doğru salınım hareketi, insanın kahveye olan tutkusunu artırırken dünyayı da ayrı bir sorgulamasına neden oluyor. Çok teşekkürler Tuna. Topiğe katkılarının devamını diliyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
İzmir' de taze çekirdek bulabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar.
 
@Yusuf Z. Şipal Ben aluminyum olmasından yanayım. Bialetti Brikka kullanıyorum ve çok memnunum. Yabancı forumları vs. de incelerseniz çelik olanın pek önerilmediğini görebilirsiniz. Özellikle İtalyanlar tarafından yaygın olarak kullanılanı aluminyum olanlar.

Aluminyum kokusu vs. diye de bir şey yok. İlk yaptığınız kahveyi hemen içmiyorsunuz zaten. Hatta ilk 1-2 kahve. Kahveyi hazırlayıp 12-24 saat kadar içinde bekletiyorsunuz. Kahvenin kokusu iyice yerleşsin diye.

Önemli bir nokta da asla bulaşık makinesinde yıkamamanız gerektiği. Ayrıca deterjan vs. de kullanmamanız gerekiyor. Sadece elde ve saf suyla yıkamalısınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Ev yapımı espresso için ideal bir çözüm Bialetti brikka. Videosunu ekliyorum izleyin lütfen. Kullananlar var ise yorum yapabilir mi bu konuda ? Almadan önce fikrimiz olsun.

 
@Atilla Gobel Bialetti Brikka güzel bir kahve ekipmanıdır fakat espresso makinesine göre basınç çok daha az olduğundan çıkan kahve espresso değildir. Alacaksanız bunu bilerek almanızı tavsiye ederim.
 
@Taha Gökdeniz Teşekkür ederim hatırlatma için. Bunu öğrenmiştim daha önce. Ancak elimizden gelen ile yapacağımız şey ne ise biz ona da razıyız :)
 
Bence moka pot gayet ucuz ve gayet iyi sonuç veren bir yöntem. Tad olarak Türk kahvesine alışık olan bizlere de hitap eder. Deneyin bence :) @Atilla Gobel
 
  • Beğen
Tepkiler: Gjankrow
bende bir kahve bağımlısıyım geçmiş yıllarda çalıştığım kafede ilk ciddi anlamda kahve kültürüne basic seviyede giriş yaptım şimdi granüllü kahve içemez hale geldim :D para biriktiriyorum espresso makinesi oyuzden filtre kahveye devam :):)
 
Sözen değirmenin üzerine bir ara parça takıp elektrikli tornavida ile çekmek mümkün. Elektrikli değirmen alana kadar öyle idare etmiştim.
 
@tuna ünüvar
nescafe classice göre nasıldır ?
 
@AliG. biraz bekledi ondan dolayi
 
Selam herkese... evimde mokapot, espresso makinesi, kapsül kahve makinesi vb birçok kahve çılgınlığıyla dolu şeylerim var. kısacası kahve delisi bir home baristayım bende :harika: sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım her zaman.
 
Geri