Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Kahve yaparken şeker yerine bitter çikolata atarsanızd(sarelle olursa daha iyi olur) lezzeti bir farklı oluyor. tavsiye ederim.

Scudo
@wenom Seviyorum da aradığım tadı bulamadım daha. Bu 5. makina bakalım artık. Siz memnunmusunuz delonghi den espresso konusunda

@D.Mustafa ben memnunum iyi performans almak istiyorsan delongi kahve cekirdegi ogutucude al 90 120tl arasi bise hem dogru incelikte hemde taze kahve icin mutlaka gerekli bence onceleri bende almadim ama sonradan dedimki keske onceden alsaydim,birde iyi yerden kahve alman lazimben starbucks narino yada kronotrop cafe nutz tavsiyederim ,cekirdegi kendin cekmezsen incelik bazen uymuyo aldigin yerle kendin cekersen bunproblem olmaz yoksa kahveden sogutabilir

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@wenom Teşekkür ederim kaşığı ayarladıktan sonra o konuyu da detaylı inceleyeceğim :harika:

@D.Mustafa o kaşığın adı portafilter dir bu şekilde ararsanız daha kolay bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
O kaşığın adı Scoop tur. Tahtakale de mutfak malzemeleri satan dükkanlarda bulunur sanıyorum. Mehmet efendinin sokağında

Düzeltme: Kahve koyulan kaşık scoop, kahvenin koyulduğu hazne sepet, sepetin içine girdiği makineye takılan kollu parça portafilter dir.

portafilter için servise ya da ebay a bakmanizi tavsiye ederim.

Metal Tamper lara da bakmanızı tavsiye ederim. Sıkıştırma işini yapamadığınız sürece güzel Espresso içmek hayal. Delonghi makinelerin yanında gelen ya da üzerinde sabit bulunan Tamper bir işe yaramıyor. Nüans satıyor hatırladığım kadarıyla aynı sokakta

@Baris Yuce
Scoop ingilizce kepçe, kaşık demektir espresso makinalarinda kaşık diye bahsettiğiniz alet aslında bir filtredir gerçek adı portafilter 'dir. Çok basit bir şekilde google dedeye bir scoop birde.portafilter yazdiginizda çıkan resimlere bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınızdır.

@AliG. haklısın, hocam ben kaşık deyince gerçekten kaşık arıyorlar sandım, portafilter ın kaşığa benzediğini hiç düşünmemiştim :)

• Beğen
Tepkiler: AliG.
Selamlar. Bende kahve tutkunu olarak bisikletimle gezerken özellikle sudan fazla kahve içiyorum . Amazondan 2 adet termos aldım bunun için. Büyük olanı uzak mesafelerde sıcak su ile taşıyorum . Gittiğim yerde hario ile kendim demliyorum kahvemi . Çünki kahve termos da kaldıkça acılaşabiliyor. Küçük olan da şehir içi mesafeler de zevk veriyor . Fiyatlarını da yazayım almak isteyen arkadaşlara kolaylık olsun .

Büyük stanley 1,5 litre ; 110 tl
Küçük stanley 2 kupa bardak ölçüsünde alıyor ; 60 tl

Dosyalar

• 10416785_445630732296150_78221234_n.jpg
    10416785_445630732296150_78221234_n.jpg
    60,6 KB · Okunma: 34
Merhabalar.

Hario ile demleme yapan kullanıcılara bir sorum olacak.

Hario'nun V60 baskılı yeni kağıtlarını kullananlar acaba bu kağıttan memnun mu?

İnanılmaz bir şekilde yavaş akış elde ediyorum, sizler de aynısını yaşıyor musunuz?

arkadaşlar 75 TL ye kahve + ekipman olarak neler onerirsiniz? elimde french press var sadece illaki ekstra ekipman gerekir galiba.
kahve olarak kahvedunyasi filtre kahve önerir misiniz?

@emircan Başbuğ06 kahve dünyasının kahvesini beğenmemiştim haftalık kavuran yerler var oralardan temin edebilirsiniz ben coffeehaus dan alıyorum ankarada oturduğum için memnunum. filtre kahve içinde french press yeterli. ben filtre kahve için makine almıştım ama gördümki gereklide değilmiş

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160327/b974da6a9bdc975f5d9aedbfce24b8f9.jpg
Resimdeki kahve hk bilgisi olan varmı.
Antrenmandan one içilir enerji veriyormuş diye
aldım.

@irfanyazicitunc yazıdan gordugumuz kadarıyla icinde ginseng var bu da uyarıcı bi madde. yani burn redbull gibi dinçlik verir bence.yoksa kahve kalorili bi icecek değil doğrudan enerji veremez

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
Kahveci arkadaşlarım neler yapıyorlar. Bu konu biraz sessizliğe bürünmüş böyle kalsın istemem açıkçası. Faydalı bir konu çünkü.

(link)
75 tl ye kadar hangi kahveyi onerirsiniz acaba?

su kahveyi aldım.
(link)
Caffè Molinari %100 ARABICA 500g Çekirdek Kahve

20 gram kadarını oguttum
french press e 2 tatlı kaşığı koydum
120ml bi süre soğutulmuş kaynar su koydum.
2-3 dk karıştırdım.
press i bastım sınıra getirdim.
2-3 dk bekledim sonra pressi bastım
kahveyi 2 bardağa paylastirdim ustlerine süt ve süt köpüğü ekledim latte yapmaya çalıştım yani ancak kahve tadi alamadım pek :D
kahveyi az koyduğumu sanmıyorum.kahvenin tadı mi gecmedi ki suya ne dersiniz?

moccamaster'i olan arkadas var mi acaba? varsa turkiye'de bulmak mumkun mudur bu markayi?

@emircan Başbuğ06 bonarrikahve.com dan kahve alabilirsiniz. Kronotrop, petra toasting, coffeenutz, baristasepeti, minister of coffee vb gibi siteler var kahveleri iyidir. Bende çok fazla ekipman var ancak favorin french presstir. Yaklaşık 20 gr kahve 100ml su ile ilk blooming yapılır yaklaşık 30 saniye sonra kalan su eklenir 3 dakika veya daha çok beklenir, presse basılır içilir. Berrak bir kahve olmaz sonuç ama tam bir gövde ve tat alınır.

Geri