Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

merhabalar. Evde filtre kahve yapayım istiyorum. Bunun için tschiboda pek cok makine var. Siz ne önerirsiniz? Çok pahalı olmayan cinsten bir sey olsa iyi olur:)

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Scudo
@omur_ms

Size öncelikli tavsiyem, "3.Dalga Kahve Kültürü" konusunu internetten araştırınız. Kahve çekirdekleri ve kalite durumunu kısa sürede okuyunuz.

Sonrada kahve demleme tekniklerini araştırınız.

Eğer 3-5 kişiye kahve servis etme gibi bir amacınız yoksa, size tavsiyem "aeropress" denilen kahve demleme aletini de araştırınız.

Ben onu kullanıyorum ve tüm bu konuşarı öğrenince, belki 1 yıl önce kavrulup, bozulmasın diye kimyasala maruz kalmış starbucks kahvesinin bile ne kadar kötü olduğunu düşünüyorum.

Taze iyidir, taze candır, metale değmemiş demleme en iyisidir... [emoji4]

(link)

(link)

HayatatribündenbakanlaR

Ben 2011 senesinde Metro grosmarket'ten bozulunca daha iyisini alırım la nasılsa diyerek, Delongi marka daimi bez filtreli bir filtre kahve makinesi aldım, sene 2017 oldu bu arkadaş hala bana kahve pişiriyor. kaç kere günlerce açık unutup şehirdışına çıktım, yıllardır prizde takılı elektrik gidip gelir, voltaj moltaj bana msın demedi. O zamanın parasıyla da 69 mu 79 TL'mi ne ödedim yalan olmasın. Son kuruşuna kadar haketti parasını o paraya 10 bardak kahve alıyoruz yav dışarda :D

@Onat G. çok büyük bir eksiklik değil.Ama güzel gerçekten.Çok yoğun kakao aroması barındırıyor.Bir kısmını otomatik kahve makinesinde denyerek ziyan ettik.Aero press ile çok daha muazzam sonuç aldım.Biraz yoğun kavrum ve ince öğütüldğünden 80-83C su ile yaptım.Biraz daha olsa idi 75C ile deneme yapabilirdim.

• Beğen
Tepkiler: Onat G.
@omur_ms bence tchibo tarzı makineler yerine sıradan filtre makineler alın. tchibo tarzı makinelerde onların sattığı kapsüllere bağımlısınız. bu durumda bir fincan kahvenin maliyeti yüksek oluyor. çok içiyorsanız sıradan filtre kahve makinası filtre kağıdıyla kullanın. en ucuz ve en mükemmel kahveyi içmiş olursunuz. şahsi tavsiyemdir yani genel doğru olarak söylemiyorum tabi. kapsüllerde güzel.

@zlatan_1903 bence de french press ler kahvenin en yalın haliyle süzen basit aletler. yıllarca kullandım. içimine doyum olmaz. ama süt köpürtme işine girin bunun yanında. üzerine köpürtülmüş süt ilave ederek yumuşatın. ama süt köpürtme makinaları çok pahalı. manuel köpürtme yöntemleride işe yarıyor mükemmel olmasada.

Yıllarca hazır çözünür kahve içtik. ama son beş yıldır çözünebilir kahveyi ağzıma koymuyorum. filtre kahve tüketiyorum. french press ve sıradan filtre makinaları ile süzerek içtim. şimdi süt köpürtme olayını da eklemek için bu makinayı ikinci el den aldım. 200 lira gayet iyi bir fiyata. çünkü sadece süt köpürtme makinaları 250 liraya satılıyor. kahve kültürünü geliştirmek için farklı yöntemler inceledim. kadıköy de özellikle acayip kahve yapan mekanlar var. kafadan atıyorum ama füzyon kahve kültürü diyorum şahsen ben onlara. yavaş yavaş o kültürüde öğrenmeye çalışıyorum. paylaşımlar için teşekkür ederim.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2017-03-15 at 10.10.58.jpeg
    WhatsApp Image 2017-03-15 at 10.10.58.jpeg
    57,9 KB · Okunma: 40
@rknsycck Hocam sütlü pek sevmiyorum ama onu da manuel olarak yapmayı deneyeyim. Önce şu aletleri alıp acemiliği atayım geliştiririz yavaş yavaş:)

• Beğen
Merhabalar. 7 yoldır Sinbo marka kağıt filtreli bir makinam var. 4 yıldır Bialetti Moka Pot ve el değirmeni kullanıyorum. İki yıl önce 4-5 ay Türkiye'nin en eski 3. Dalga kahvecilerinden birinde baristalık yaptım, harman yaptım, kahve kavurdum. Ne yazık ki çok özel çekirdekler peşinde koşamıyorum 9-6 çalıştığım için yalnız haftasonları kahve keyfi yapıyorum özellikle uzun sürüşten sonra.

Dosyalar

• IMG_3978.JPG
    IMG_3978.JPG
    131,7 KB · Okunma: 36
  • IMG_6573.JPG
    IMG_6573.JPG
    104,7 KB · Okunma: 37
  • IMG_2202.JPG
    IMG_2202.JPG
    73,7 KB · Okunma: 37
@zlatan_1903 şahsi tavsiyem kilo ile almayın. tchibo ya yada starbucks a uğradıkça 200-250 gram alın, kahvenin aroması çabuk uçar gider. taze içmek için az az alıp içmek en iyisi. ama yok gidemem diyorsanız zaman bulamma vs diyorsanız aldığnıız kahveyi saklamak için iyi bir kutu alın.

@Onat G. üstad baristalık demek ne demek. bilmiyorum cidden. kahve içiyoruz sektörün terimlerini de bilelim ... ayrıca moka pot la espresso mu yapıyorsunuz yoksa bir nevi türk kahvesi şeklinde kahve mi yapıyorsunuz? bir moka pot için epey pazarlık etmiştim 70 liradan bir lira inmemişti sahibi :) (ee ben ikinci el alırım herşeyi de ondan.)

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Bulabilirsem Godiva nın çikolatalarını tercih ediyorum. Bulamazsam Lindt çikolata alırım. onuda bulamazsam nestlenin yüzde 82 lik kakaoulu çikolatasını alırım. nestlenin yüzde 82 lik çikolatası diğerlerinden ucuz. gayet lezzetli. içinde yoğun şeker vs olan çikolataları sevmiyorum. yüksek kakaoulu olanları alıyorum. yüzde 90 lara kadar . @Birhan K.

@rknsycck haklısınız Allah tan tchibo Konya ya açıldı oradan alırım artık Starbucks bana nedense itici geliyor:)tavsiyen için teşekkür ederim :harika:

• Beğen
Geri