Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

@el_Aksa_1903
Hangi yöntem olduğu fark etmeden kahvenizi su ile demleyin. Ardından da yine istediğiniz şekilde ısıttığınız sütü ekleyin. Sanıyorum French press'iniz var. French press'te usüle uygun olarak demledikten sonra bardakta ilave edebilirsiniz sütü.
 
Scudo
@İck

Maalesef yanlış bilgi. Bunun ancak kıyaslama ile öğrenirsiniz. Kıyaslamayı yazdım. Farklar ortada.
 
Babalar faydalı bilgiler edindim sayenizde kahve ile ilgili.En azından granül kahvenin ne lanet bir şey olduğunu izleyerek gördüm.Hepiniz belli seviyede kahve kültürü ile ilgili bilgi birikimine sahipsiniz.Yemeyin birbirinizi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@İck

Siz toptan fiyatlardan bahsediyor olabilirsiniz. Ben perakende satış fiyatlarından bahsediyorum. Haliyle farklı şeyler.
 
@el_Aksa_1903 Her 180 ml kaynamış su için 10 gr ideal ölçüdür. Tartı yoksa bir dolu yemek kaşığı ortalama 10 gr gelmekte.
 
  • Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@clubber
Kalitesini bilmediğiniz ürünü kıyaslayamazsınız. Farklı kalitedeki ürünlerin farklı fiyatlarının olması normal. Canyon'un fiyatları fahiş, markette bisiklet 300 TL demekten farkı yok bu tutumunuzun.

@el_Aksa_1903
Çeşitli yerlerde çeşitli standartlar mevcut. Onlar üzerinden başlayıp, damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.
 
@furkantrojka

Eşdeğer ürünleri kıyasladığımı yazdım. Okumadığın için anlamıyorsun.
 
@clubber
Kıyasladığınız ürünleri kıyaslamıyorsunuz ve bunun sizde bilincindesiniz, sadece inat ediyorsunuz. Eşdeğer ürün anlayışınız "Fransa'da bir dükkana girdim". Böyle bir eşdeğerlik yok ne yazık ki. Aynı çiftliğin aynı lotu ya da açık arttırmada aynı fiyata satılmış iki farklı ürün eşdeğer kabul edilebilir ancak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@clubber
Siz burada Cafe fiyatı konuşacaksanız elektrik,su,doğalgaz,vergi maliyetleri,personel giderleri,sarf malzeme giderleri,fifo ve atık giderleri,kira gideleri,ürün kalem maliyetlerini de kıyaslayıp o şekilde fikir bildirmeniz daha doğru olacak.
 
@İck

Herhalde bu giderlerin Avrupa'da daha düşük olduğunu iddia etmeyeceksiniz. Hele ki personel giderleri !!!!
 
Öyle bir iddaam yok ama Siz Peru'dan gelen kahvenin, Fransa ile Türkiye'ye aynı fiyattan girdiğini mi sanıyorsunuz? Öyle değil maalesef.
 
@clubber
Hocam hakim olmadığınız bir konuyu neden çocuk gibi uzatıp, inat ediyorsunuz ki? Bu kahvelerin nasıl eşdeğer olduklarını iddia edebiliyorsunuz?
 
@clubber hacı sana kahve diye ne içirdiler?

@İck

Fifo ve atık giderlerini anlayamadım tam olarak. Nedir acaba? Bir de saydıklarınızın arasına kar marjını eklemelisiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: S.Koca
@furkantrojka
Ben nasil oldugunu soyleyeyim.

Adam bariz troll. Ben de biraz gec fark ettim bu durumu. Bence hata sizde, cunku sizle akli sira dalga gecen birine laf anlatmaya calisiyorsunuz. Bence bu kisiye cevap vermeyi birakalim ve kahve kulturu hakkinda konusmaya devam edelim. Baslik da mahvoluyor.
 
@İck

Öyle sandığımı hiçbir yerde yazmadım. Sanan sizsiniz herhalde. :)

@Birhan K.

Evet forumda 2006'dan beri düzenli trollük yaparım. Bunun için bana maaş ödenir. :)
 
@Seymour Glass Fifo (first in first out- ilk giren ilk çıkar-) ticari işletmeler tarafından kullanılan bir maliyet belirleme yöntemidir. Aynı zamanda Lifo( Last in first out-Son giren ilk çıkar-) ve ortalama maliyet gibi maliyet belirleme yöntemleri vardır. Şirketler uygun olan yöntemi seçerler. Arkadaşımız orada şirket gelir tablosundaki bazı gider kalemlerinden bahsetmiş ,aynı zamanda Fifo'ya da değinmiş zannedersem. :)

Konu dağılmadan bi kahve çikolata yapalım arkadaşlar. Tatlı yiyelim kahve konuşmaya devam edelim. :) Karşı tarafla anlaşılamıyorsa veya karşı taraf anlamıyorsa tartışma devam etmemeli.
 
Geri