Abdülkadir Ergin
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.116
- İsim
- Abdülkadir Ergin
- Başlangıç
- 1984—85
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kaliteli kahve içmek istiyorsanız 250 gr lık paketlerde ve öğütülmemiş çekirdek olarak haftalık alın fazla bulundurmayın elinizde. Öğütülmüş kahvenin bayatlama süresi maksimum 20 dakikadır. çekirdek olanın da bence saklama koşuluna göre(ışık ve hava almayan kapta) 10-15 gün. Onun için kahvenin markasından ziyade öncelikle değirmen almanız daha önemli. Ben hario nun el değirmenini kullanıyorum içeceğim kadar 15-20 gr arası öğütüyorum v60 ile demliyorum, yorucu olsa da içimi çok keyifli oluyor.
Çekirdek markası olarak da bu işin üstadı Şerif BAŞARAN'ın (link) ve coffeetopia' yı tavsiye ederim fiyarları da makuldur. Fiyat sıkıntısı yok derseniz de (link)nın çekirdekleri(Özellikle Etiyopya uraga samii) (link)(bu ara en favori kahvem Etiyopya Mormora), (link)(Sahibi çok kaliteli bir kavurucu), (link) (Ruanda Simbi efsane) ve son olarak da (link) öneririm.
Kronotrop kullanan bir mekan var Antalya'da. Açıldı gittim. Berbat idi. Bir daha gittim, berbattı. Bir daha gittim, berbattı. Konuştum onlarla. Açıklamaları tamamen olmasa da azıcık mantıklı geldi. Sonra bi avm'de bu markanın dükkanını gördüm. Gittim içtim. Favorim değil ama önceki içtiklerimden iyiydi. Adamlarla konuştum, İstanbul'dan getirtiyorlarmış. Önceki içtiğim yerde, ya kötü demliyorlar ya içine başka bir şey katıyorlar veya daha da kötüsü bayat kahve alıyorlar. Çünkü iki kahvenin birbiriyle hiç alakası yoktu.
hep stabucks'tan verona, ethiopya, narino gibi kahveleri alırdım ama bu zam doğruysa bir daha içeri girmem.
petra'yı öneren arkadaşın fiyatlardan bilgisi yok galiba.
baharatçıda çalışan arkadaşım var, ona karışım yaptırıyorum. işi biliyor
(link)İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?
İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?
Nitelikli kahve istiyorsanız size güzel kavurucular varama fiyatlar biraz tuzlu gelebilir .İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?
İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?