Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kahve kültürü

Çekirdeği nasıl koruyorsunuz? Ben 1 kiloluk pakette aldığım çekirdekleri o kadar dikkatli saklamama rağmen bir süre sonra sanki tadı değişmeye ve beğenmemeye başladım. Damağım mı alıştı, çekirdek mi bayatladı tam emin değilim gerçi. Çekirdekte olsa az az almak gerekiyor sanırım.

Scudo
@Fırat İler Açıkcası uzun zamandır duyuyordum ama araştırmamıştım nitelikli kahveyi. Sayende araştırmış oldum teşekkür ederim :D Montag-Fruit Bomp aldım az önce nitelikli kahve diye google'a yazınca marka pek çıkmıyor genelde blog yazıları üzerinden tarif ediliyor.Biraz bakınca şunu anladım Türkiye'de kahve başına düşen gurme sayısı bir hayli fazla.

Kaliteli kahve içmek istiyorsanız 250 gr lık paketlerde ve öğütülmemiş çekirdek olarak haftalık alın fazla bulundurmayın elinizde. Öğütülmüş kahvenin bayatlama süresi maksimum 20 dakikadır. çekirdek olanın da bence saklama koşuluna göre(ışık ve hava almayan kapta) 10-15 gün. Onun için kahvenin markasından ziyade öncelikle değirmen almanız daha önemli. Ben hario nun el değirmenini kullanıyorum içeceğim kadar 15-20 gr arası öğütüyorum v60 ile demliyorum, yorucu olsa da içimi çok keyifli oluyor.
Çekirdek markası olarak da bu işin üstadı Şerif BAŞARAN'ın (link) ve coffeetopia' yı tavsiye ederim fiyarları da makuldur. Fiyat sıkıntısı yok derseniz de (link)nın çekirdekleri(Özellikle Etiyopya uraga samii) (link)(bu ara en favori kahvem Etiyopya Mormora), (link)(Sahibi çok kaliteli bir kavurucu), (link) (Ruanda Simbi efsane) ve son olarak da (link) öneririm.

Kaliteli kahve içmek istiyorsanız 250 gr lık paketlerde ve öğütülmemiş çekirdek olarak haftalık alın fazla bulundurmayın elinizde. Öğütülmüş kahvenin bayatlama süresi maksimum 20 dakikadır. çekirdek olanın da bence saklama koşuluna göre(ışık ve hava almayan kapta) 10-15 gün. Onun için kahvenin markasından ziyade öncelikle değirmen almanız daha önemli. Ben hario nun el değirmenini kullanıyorum içeceğim kadar 15-20 gr arası öğütüyorum v60 ile demliyorum, yorucu olsa da içimi çok keyifli oluyor.
Çekirdek markası olarak da bu işin üstadı Şerif BAŞARAN'ın (link) ve coffeetopia' yı tavsiye ederim fiyarları da makuldur. Fiyat sıkıntısı yok derseniz de (link)nın çekirdekleri(Özellikle Etiyopya uraga samii) (link)(bu ara en favori kahvem Etiyopya Mormora), (link)(Sahibi çok kaliteli bir kavurucu), (link) (Ruanda Simbi efsane) ve son olarak da (link) öneririm.

Yıllar önce küçük çocukken Bornova çarşıda eski bir kahveci vardı, annem ondan aldırırdı. Ev ile arada mesafe de olduğundan sürekli gitmekten bıktığım bir gün fazla alayım (50-100 gr.dan fazla sadece) demiştim. Amca bana bir anda parlayıp sağlam bir fırça atmıştı napcan o kadar kahveyi diye. Sonra sakinleşip "kahvenin sırrı kaçar oğlum" diye de tembihleyip azıcık çekip vermişti makinadan. O zaman öğrendim öğütülmüş kahvenin beklemeyi hiç sevmediğini ? Ama çekirdek formunda biraz dayanır sanıyordum, onun da ömrü pek uzun değil anlaşılan.

Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde Çankaya Üniversitesi karşısındaki petrol ofisinin içinde Thila coffee yi tavsiye ederim. Etiyopya ve Ruanda kahvelerini denedim gerçekten güzel. Butik bir Kahveci ürünler kendi üretimleri. Sahibi Mutlu Bey çok güler yüzlü ve samimi bir beyefendi. Temelli’ye git gel yaparken dönüşte mutlaka burada bir kaliteli kahve molası veririm.

Kronotrop kullanan bir mekan var Antalya'da. Açıldı gittim. Berbat idi. Bir daha gittim, berbattı. Bir daha gittim, berbattı. Konuştum onlarla. Açıklamaları tamamen olmasa da azıcık mantıklı geldi. Sonra bi avm'de bu markanın dükkanını gördüm. Gittim içtim. Favorim değil ama önceki içtiklerimden iyiydi. Adamlarla konuştum, İstanbul'dan getirtiyorlarmış. Önceki içtiğim yerde, ya kötü demliyorlar ya içine başka bir şey katıyorlar veya daha da kötüsü bayat kahve alıyorlar. Çünkü iki kahvenin birbiriyle hiç alakası yoktu.

Kronotrop kullanan bir mekan var Antalya'da. Açıldı gittim. Berbat idi. Bir daha gittim, berbattı. Bir daha gittim, berbattı. Konuştum onlarla. Açıklamaları tamamen olmasa da azıcık mantıklı geldi. Sonra bi avm'de bu markanın dükkanını gördüm. Gittim içtim. Favorim değil ama önceki içtiklerimden iyiydi. Adamlarla konuştum, İstanbul'dan getirtiyorlarmış. Önceki içtiğim yerde, ya kötü demliyorlar ya içine başka bir şey katıyorlar veya daha da kötüsü bayat kahve alıyorlar. Çünkü iki kahvenin birbiriyle hiç alakası yoktu.

Ben burda İstanbulda da çok yaşıyorum aynı olayı. Mesela Kronotrop için konuşursak aynı kahveyi aynı mekanda makinede içsem farklı oluyor v60 da daha farklı oluyor, hatta aynı dükkan da demleyen iki barista arasında bile çok fark olabiliyor. Ben kendi demlemelerime göre kıyasladım üstte. Barista olarak tavsiye edebileceğim en iyi mekan Kadıköy Coffeepots da Ömer çok başarılı, Topağacı Petra ve Balat Coffeedepartment sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: kiaoss ve BayCicik
Bu isin cok parametresi var. Demleyen, kullanilan kahve, kullanilan su, yontem. Zincir kahvecilerde sorun kahveyi genel bir merkezde tonlarca kavurup tum noktalara dagitmak. Bu da aylar oncesinden kavrulmus bayat ve yanik derecesinde kavrulmus kahve demek oluyor. Zincir olmayan kavurucularda taze kavrulmus, duzgun profilli kahve bulmak daha olasi. Demleyen de dogru yaparsa isini, harika bir kahve deneyimi yasanir. Farkli kahvecileri denemek lazim.

Başlık kahve kültürü olunca, biraz da kültür o zaman. Kahvede sunum önemlidir. Zarflı fincanlar, yanında bir küçük cam bardakta şu ve bol köpüklü türk kahvesi ile günü taçlandırmak mümkündür. Plâstik kaplı karton bardaklarda take away kahve ya da özel çelik termoslarda çözünen kahve kültür olarak bariz tüketim kültürüne girer. İşin ehli, damak sahibi, bir yudum su ile ağzını temizler türk kahvesinden önce. Gerçek tiryakiler sade kahve içer. Bu içimlere sessizlik hakimdir. Ana konu kahve ve ondan alınan hazdır. Çok eskiler, kahve telvesini de işaret parmakları ile yerlerdi artık o maalesef yok oldu. Günümüz kahvesi, para kazanmak zorunda olan orta sınıfı ayıltmak ve gün boyu ayık tutmak hedefi ile, bazı ritüeller ile süsleyip kültürmüş gibi empoze etmesinden öte değil maalesef.

hep stabucks'tan verona, ethiopya, narino gibi kahveleri alırdım ama bu zam doğruysa bir daha içeri girmem.
petra'yı öneren arkadaşın fiyatlardan bilgisi yok galiba.
baharatçıda çalışan arkadaşım var, ona karışım yaptırıyorum. işi biliyor

petrayi öneren arkadaş benim , kahveleri oradan aldıgıma göre fiyatları da biliyorumdur herhalde. zaten mesajımda para verip alacaksanız petradan alın derken diğer kahvelere göre yüksek para verip alacaksanız oradan tercih edin demek istedim. ben zaten blend kahve almıyorum , sadece etopya kahvesi alıyorum. kahve çekirdeklerinde "everything little in to the middle" kavramı bana umuyor.

@Anonim bu hafta göztepe parkının karşısındaki trek cafedeydik. bildiğiniz gibi sagafredo trek sponsorlarından biri. americano içtim ve çok iyiydi. çekirdeğini sorarım bir daha gittiğimde.

@cazci abi Cumhuriyet caddesinde pazar alanının girişindeki Şenöz`ün filtresini de dene derim. Yaklaşık 1,5 yıldır kahvemi oradan alıyorum.

Herkese merhaba :) 4 yıl boyunca filtre kahve içiyordum ,ufak bi kahve grubuyla çeşitli çekirdekleri öğütülmüş olarak deniyorduk ama yavaştan espressoya geçmek istiyorum ve evime f/p olabilecek bir makine ararken Bekonun zamanında gaggia ya ürettirdiği makineyi gördüm fakat ithalatı durdurulduğu için çok bulmak mümkün değil. 2.el birinden buldum merak ettiğim bu makine nasıl ,alınır mı ,hala daha kullanan üyelerimiz var mı ya da bunun dışında tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Şu anlık bahsettiğim ürün Beko bkk 2170 ve aynısı denilen Arçelik k3185 espresso makineleri .Şimdiden teşekkürler herkese.

İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?

İnternetten sipariş edebileceğimiz, güzel taze ve iyi kavrulmuş kahve çekirdeği satan bir mağaza varmı tavsiye edeceğiniz?
Nitelikli kahve istiyorsanız size güzel kavurucular varama fiyatlar biraz tuzlu gelebilir .
Coffeboxx , Kungpow coffe , coffe departman , coffemamma , coffenutz , kronotrop , williamroastery. .. bunun yerine sizi kahve severlerin buluştuğu forumumuza davet ediyorum . Daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz .https://www.kahvekulubu.net/sosyal/

Bisiklet ve kahvenin buluştuğu ilginç bir site var, İtalyan Pellini kahveleri bulunuyor. Bike Store online satış sitesinde...

Hocam bütçenize ve aradığınız kaliteye göre değişir.

Ben daha çok Probador Collectiva, Kronotrop markalarının kahvelerini tercih ediyorum. Ancak buralar pahalı olduğu için sürekli alamıyorum. Arkadaşlarımın Eskişehir'de 15 yıllık kavurma deneyimi olan online satış da yapan kahvecileri var Coffeciel fiyatları da oldukça uygun ve ürünler kaliteli.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Merhaba değerli arkadaşlar.
Günümüzde popüler kahve demleme tekniklerinden kısaca kahve tarihine kadar değindiğim yazımı sizlerle paylaşmak istiyorum. İlerleyen günlerde bu yazı için Youtube kanalımda bir video da çekmeyi planlıyorum.
Sevgiler, hayırlı Ramazanlar.

(link)

Geri