Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalp Sağlığı ve Spor

@Zekeriya Çab Chris Froome'a laf atıyoruz ama maşallah senin de nabız 170'i geçmiyormuş :harika::komik:

Scudo
170 çok nadir 172-173 gördüm oda çok sıcak havada zaten duruyorum dayanmıyorum nefes yetmiyor ozaman.

Merhabalar,
Yaklaşık 7 gündür süren bir sağlık taraması sürecinden sonra malesef olumlu haberler gelmedi. Senelerdir süre gelen nefes darlığı, çarpıntı, yorulma hisleri sonucunda olduğum aşınında etkisiyle ağrılarım artmıştı. Ağrılarımın demir anemisinden kaynaklı olduğunu düşünmüştük. Aşı sonrası göğüs/kalp bölgesi batma anemiden ayrıştıran bir nokta oldu. Devlette gittiğim doktor kısıtlı zaman ve muayene sonucu "kalp gevşemesi" dedi. Bugün yapılan özel hastane kardiyoloji uzmanları tarafından "kalp ritim bozukluğu, kalp kapakçık çökmesi, kalp kapakçık ileri derece kaçaklık" tespit edildi. İlaç tedavisi için geç kalmışım. Ama bir mucizeye sığınıp 10 günlük ilaç gözlem tedavisine başlanıldk. İşin sonu bir kalp ameliyatı. Fakat bunu düşünmek istemiyorum şuan için. Her şey hızlı ve ani oldu.. Spor yapmama engel teşkil etmediğini fakat çok efor sarfederek yapmamam gerektiğini söyledi doktorlarım. Burda bu rahatsızlığı yaşamış, kalbi ile ilgili rahatsızlığı olan bisikletseverler nasıl bir yol, yöntem izliyorlar bilgilenmek isterim. Sürüş esnasında tıkanmaları olanlar bu anlarda nasıl bir yöntemle mücadele ediyorlar?
Zor bir süreçten geçiriyoruz. Korona illeti; yaşamın, anın kıymetini, sağlığımızı, bağlarımızı her şeyin farkına vardırdı.
Bu süreçte tecrübelerimizle, akıl akıldan üstündür yöntemiyle paylaşımlarda bulunabiliriz düşüncesiyle tartışmasız bir ortamda tecrübelerinizi okumak isterim.
Sağlıklı günler☺️

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sevgili kardeşim sana en büyük tavsiyem bir kardiyologa detaylı muayeneden sonra spor yaşantına yön vermen konusunda. Kesinlikle böyle yap, şunu dene tavsiyelerine kulak asma. En iyisini konunun uzmanları bilir. Bizim tavsiyelerimiz seni yanlış yola yönlendirebilir. En iyisini kalp uzmanı kardiyolog bilir. Spor konusunda da onun tavsiyelerine harfiyen uymanı öneririm. Sağlıkla kal...

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun. İnşallah ilaçların faydasını görürsünüz.

• Beğen
Geçmiş olsun arkadaşin yorumuna katılıyorum en iyisini işinde uzman bir kardiyolog bilir . 20 yıllık spor hayatım var aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Bu zamana kadar kalp ilgili hiç bir problemim olmadı taki 2021 Nisan ayında ülkenin kapandığı günlerden birinde sabah inanılmaz bir çarpıntı başladı çok önemsemedim. Bu çarpıntının devamı geldi tabii ki en sonunda bir kordiyologa göründüm ritim bozukluğu teşhisi kondu. Normal şartlarda kalp sağlıklı olduğu halde böyle bir bozukluğun oluşumunun altında bir çok sebep olabiliyor dedi doktor bey böbrek üstü bezleri hormonlar vs vs bütün tetkikler yapıldı ama herseyi normal görünüyor. İşin sonunda ilaç tedavisine başladık şuan 5 aydır ilaç kullanıyorum ve iyi geldiği kesin ilaçların. Tabi bu arada sporu asla bırakmadım haftada en az 2 3 gün bisiklete binmeye devam ettim çok faydasını gördüğümu hissediyorum. Çok yüksek nabizlara çıkmadikca sporun kalp sağlığına faydası olduğu aşikar.

Sizi çok iyi anlıyorum, geçmiş olsun.

Ani yorulmalar, göğüs-bogaz bolgemde yorulunca yangı ve vücuduma diken batma hissi, baş dönmesi...

17,18'li yaşlardan beri uğraşırım çok defa hastaneye gittim taramalardan geçtim. "Kimisi üfürm, kimisi ritim bozukluğu kimisi de kalp kapakçığindan dolayı tam kapanamama ve kaçak" olduğunu söyledi. Ancak o zamanlar yaşım çok genç olduğu için ilaç vs tedavi onermediler.

Bunlardan dolayı da efor ve hız patlamasına bağlı spor yapamadığımdan bisiklete yöneldim. Yine elbette ki yorucu bir spor ama gücü kendim ayarlayabiliyorum ve kondisyonum arttıkça da daha az zorlanıyor ve daha az yoruluyorum.

3 ay önce yine kalp taramasina girdiğimde yine "kalp kapakçığının yapısı bozuk" ama çok ciddi boyutta değil, yalniz 6 ayda 1 taramaya gelin denildi.

Hastalıklar bizim için ve çoğunluğu genetik olarak bizlere aktarılıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu duruma alışmak, bunlarla yaşamayı başarmak ve her daim sporla olmaya devam etmek gerekiyor. 👋

Çok geçmiş olsun. Dilerim en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen
Geçmiş olsun. Umarim İlaç tedavisi başarili olur.

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun. Farklı bir doktora görünürseniz bence faydalı olur. Takip ettiğim bir doktor var kendisi de spor ile ilgili. Link bırakıyorum isterseniz bir iletişime geçin.
(link)
(link)

Tekrardan çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun , inşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Bir-iki doktora daha görünmekte fayda olabilir.

Sol diz menisküs yırtılması için 3 ayrı doktora gittim biriyle yetinmeyip. İlki ameliyay dedi diğer ikisi şu an gerek yok bol dinlenme , bir kaç ilaçla 1 ay sonrasını görelim dedi. Bisiklet süremiyorum o koyuyor ama sağlık daha önemli şu an.

Birkaç uzmanın çoğunluk görüşü daha mantıklı bir hal alıyor. Tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun. Kalp sıkıntın varmış, demek yerine hassas bir kalbe sahipsin demek istiyorum. Doğrusu da bu. :harika:
En iyi hekimi bulmaya bak. Kalp cerrahisi çok geniş bir alan. Üniversiteden üniversiteye , cerrahtan cerraha farklı uygulama ve tekniklerin değiştiği tedavi yöntemleri olabiliyor. Hastalıkta en önemli şey kesin tanıdır. Devletteki tanı farklı özelde ki tanı farklı gibi geldi bana. Tanı netleşince tedavi uygulaması farklılıklar gösterebiliyor.
Kalp cerrahisi dünyada o kadar gelişti ki ,Kalp rahatsızlıklarında müdahale teknikleri kolaylaştı. Yapman ve yapmaman gerekenler söylenir ,hayatına buna göre düzenlersin.
Tıpta tedavisi zor veya imkansız bir çok hastalık çeşidi var. Senin durumun kesinlikle böyle değil. :)

Herkes için aynıdır. Aşırı efor kalbi zorlar. Aşırı heyecan kalbi zorlar. Aşırı korku kalbi zorlar.Stress kesinlikle zorlar. Aşırı kilo kalbi zorlar. Hareketsiz bir yaşam kalbi zorlar. Kontrollü ve dengeli bir hayat sürmelisin. Karamsarlığa ve korkuya yer vermemelisin. Genç yaştasın kolaylıkla üstesinden gelirsin. İlerde çocuğun yada çocukların olacak İnşallah. Kaynana olacaksın , Cadılık yapacaksın.( Kim bilir belki de Cici Anne olacaksın ve cadı olmayacaksın.):koptum:
Sabah sabah iş çıkışı paylaşımını okuyunca kötü oldum. İki kelam yazacak gücü kendimde bulamadım. Sonra aklıma 68 yaşındaki Anamın kalp ritim bozukluğundan kaynaklı 15 yılı geride bıraktığı geldi. Düzgün şekilde ilaçlarını alıyor. Sana tavsiyem bu rahatsızlığı ciddiye al fakat hayatı şaka gibi yaşa demektir. Rahatsızlığını yaşantının önüne koyma. Moral ve motivasyonunu üst düzeyde tut demektir.

Senin forumda ki yerin benim için çok farklı. Abiciğim değerlisin ve çok seviliyorsun. Bir çok zor zamanı atlatmış olan bir kişi olarak sen, bunu da rahatlıkla atlatırsın. Operasyon da geçirsen , ilaçlı tedaviye de devam etsen , sakın üzülme ve umutsuz olma. Eskiler dediği gibi, derdi veren dermanını da verir.
Unutma Hassas bir kalbe sahipsin ve aklımda diye yaşantına yön vereceksin. Tez zamanda, daha da sağlıklı olursun İnşallah.😍😍😍

Çok geçmiş olsun , inşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Bir-iki doktora daha görünmekte fayda olabilir.

Sol diz menisküs yırtılması için 3 ayrı doktora gittim biriyle yetinmeyip. İlki ameliyay dedi diğer ikisi şu an gerek yok bol dinlenme , bir kaç ilaçla 1 ay sonrasını görelim dedi. Bisiklet süremiyorum o koyuyor ama sağlık daha önemli şu an.

Birkaç uzmanın çoğunluk görüşü daha mantıklı bir hal alıyor. Tavsiye ederim.
Dinlenin hocam. Size de çok geçmiş olsun.

@Anonim , arkadaşların önerilerine bir katkı yapmak isterim.
Bisiklet, Kardiyovasküler bir spor olduğu için duruma göre bazan zehir çoğu zaman da panzehirdir....
Kalp tetkiklerinizi tamamladığınızda bisikletin hayatınıza/sağlığınıza çok önemli katkılar yaptığını göreceksiniz. Amatör ve keyif sürüşlerinin sorun olacağını düşünmüyorum.Yeter ki performans odaklı-zorlayıcı sürüşler olmasın.
Ama bir süre tıb biliminin verilerini iyice toplayıp uzmanların yorumlarından bir senteze ulaşmak daha mantıklı geliyor..
En kısa sürede pedallamanız dileğiyle, şimdiden geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun.

Bir tanıdığım anevrizma sonrası risk altında spor hayatına e-bike a geçerek devam ediyor. Kalp ritmini sürekli kontrol altında tutarak belirli bir nabzı geçmeyecek şekilde binmişler yapıyor.

Bunu siz de yapın diye yazmıyorum tabi sadece bir örnek. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz, doktor kontrolünde belki de bu şekilde bir geçiş ile aşırı efor yapmadan binmişler sağlayabilecek bir donanım edinebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun secda kardesim, inan durumuna cok üzüldüm ve beni takip ettigin gibi kalb sorununa 9 aydir iyi bir mücadele verdim ve sonu benim icin cok zor oldu. Insallah kendi konumda yazdigim son yorumumda yazdiklarim aradigin cevplara az da olsa yardimci olur. Insallah seninki tedavi yöntemi ile biran önce düzelir ve senin de o güzel yüzün güler.
Bence bir iki dokotora daha görün ve göründügün doktorlar kardilog olsun, hastenelere görünürsen kalb üzerine olan hastanelere git ve hastanede kateda laboru olsun. Aksi taktirde o hastane bence kalp üzerine pek egtimli degildir.

Son olarak sunuda bilmeni isterimki kalp kapagi tedavisi artik cok basit ve 2-3 gün icinde acisiz sizisiz eve gidebilirsin, arti kalp kapagi degsimi ise artik bir stend atar gibi, kapak degsiyor ve hemen eve gidebiliyorsun.
Yani demek istedigim korkmana gerek yok, benimki gibi acik kalp ameliyati olmadigi süre diger ameliyatlarin en zoru apantis ameliyati gibi düsüne bilirsin.

Hayatin boyunca hep mutlu ol, hep gül ve hep huzulu ol.

@Murat Cömez Aman abiciğim birbirimize çok üzülüp kalplerimizi yormayalım☺️ Güzel temennileriniz, yol göstermeleriniz, korkumu hafifletmeniz yeter. İyi ki varsınız. Hiçbir zaman tek doktorla yetinmedim. 10 gün sonra ilacın etkisi sonucuna göre yine birkaç doktora teyit ettireceğim. Güçlü bir insan olduğumu düşünüyorum, bir apandist, bir burun ameliyatı atlatıp nice narkozlardan kalkmış bir bünye😄 Hep güzel haberler işitelim çok isterim. Sende kendine iyi bak abiciğim şu süreçten sonra tüm iyi dilekler temenniler seninle🙏🏽

@Anonim oncelikle cok gecmis olsun. Benzer sorunlari yasayan biri olarak burada bu basligi gormek beni mutlu etti, cunku benzer sikintilari yasayan insanlarla etkilesimde kalmak kesinlikle psikolojik olarak cok faydali. Kendi gecmisimi kisaca anlatmak isterim: 45 yasinda hayatim boyunca sporla ugrasmis eski bir basketbolcuyum, boyum 1.90 ve kilomda 84 ve spor sakatliklari disinda kaydadeger hicbir hastaligim yok(tu). Yani disaridan bakildiginda gayet sportif ve saglikli gorunen bir bireyim. Enduro-Downhill tarzi dag bisikleti sporuna yaklasik 3 sene once basladim. Aldigim keyif neticesinde paraya kiyip gecen sene hayalimin bisikletini aldim ve cok yogun bir sekilde bisiklete binmeye basladim. her biniste 1000 kaloriden az enerji harcamadan eve donmuyordum, ve bir zaman sonra asiri yorgunluklar ve geceleri kalbimin asiri hizli ve duzensiz atmasindan oturu uyuyamamaya baslamistim. Baslarda onemsemiyordum, taa ki asiri duzensizlikler, bas donmelerini ve asiri halsizlikleri getirmisti. Sonra pek cok doktora gitmeye basladim, bu isin en iyilerine gorundum. Herkesin ortak tanisi "Atrial Fibrilasyon" (Bir cesit ritm bozuklugu) hastasi oldugumdu. Tam olarak neden kaynakligi belli olmayan ve kesin bir tedavisi olmayan bu illet hastalik benim hayatimda psikolojik bir cokusu de getirdi. Artik geceleri uyuyamaz oldum, panik atak ve anxiete eklendi. Onumde kesin tedavi yontemi olmayan ve secmem gereken iki secenek vardi ya ilac tedavisi (ki ilaclardan nefret ederim ve ilac kullanmiyorum) ya da Ablasyon tedavisi (kalpteki sorunlu sinir dokularinin yakilmasi islemi). Asla bisikleti birakamam derken artik yuruyus dahi yapamaz olmustum. Ne zaman yuruyus yapsam geceleri "acaba bisey olacakmi" korkusuyla gunun her saati yanlizca kalbimi dinler oldum. Fakat sunu farkettim ki ben kalbimi dinledikce ritm bozuklugum artiyor, her saat basi kendi EKG'mi cekiyordum (apple watch 6'da bu ozellik var ve gercege cok yakin) ve iyice paranoyaga bagladim. Bu arada babamda da ritm bozuklugu var, yani genetik olarak bir miras tasiyorum.

@smtdgncy ; Gittigim onca doktor arasinda yanlizca tek bir doktor (Dr. Deniz Aytekin) (link) bana bu hastaligin asiri spor yapan profesyonel sporcular arasinda da gorulebildigini ve 4-6 aylik bir ara vermemi belki duzelebilecegini soylemisti. Ayrica isin psikoloji tarafinin asiri etkili oldugunu ve hatta ablasyon tedavisini de onermeyen tek doktor oldugunu da soyleyebilirim. Hatta oyle ki, diger tum doktorlar biran once operasyon olmami yada ilaca baslamami, cunku git gide daha da ilerleyecegini ve kotulesecegini soyluyorlardi. Bende Dr. Deniz bey'in yolunu secmeyi tercih ettim, uzunca bir ara spora ve bisiklete ara verdim, isin psikolojik tarafini kendimce kafamda yenmeye calisiyorum. Suan geldigim nokta baslangicta cok cok cok daha iyi. Evet hersey duzelmedi, evet bir saglik sorunum var, ama kontrol altinda tutabildigimi dusunuyorum. Dahasi bir e-bike alarak bisiklete dondum. @Burak Uğurlu kesinlikle e-bike'i 40 yas ustu herkese tavsiye ederim. ayni sekilde suan bende nabizimi cok fazla cikarmadan binmeye devam ediyorum. Bugun e-bike ile eski bindigim yerlerde biniyorum, ortalama nabzim 20-25 birim daha dusuk cikiyor ve eve dondugumde cocuklarimla oynayabilecegim enerjimde kaliyor, psikolojimi asiri derecede duzeltti.

biraz uzun oldu, herkesten ozur dilerim, ozetle benim onereceklerim sunlar:
- psikolojik olarak moralini yuksek tut, olumlu dusuncenin tahmin edemeyecegin kadar iyilesme surecinde olumlu bir tarafi var. Gerekirse profesyonel destek almani oneririm.
- kesinlikle bir sporcu kalp doktoruna git ve benim tavsiyem diger arkadasinda yazdigi uzere Dr. Deniz Aytekin'e gorun
- mutlaka e-bike secenegini degerlendir. Hem psikolojini duzeltecek hemde kalbini yormadan spor yapmani saglayacaktir.

Buradan sagligindaki gelismeleri de bizimle paylasirsan etkilesimde kalmaya devam edebiliriz, umarim yazdiklarimin bir faydasi olur sana.
Sevgiler
Bilal Korukcu

Geçmiş olsun Secda hanım. Mevlam tez zamanda sağlığınıza tekrar kavuşmayı nasip etsin. Murat abimizin yanına sizi de ekledim dualarımda.

• Beğen
@BilalKorukcu Çok geçmiş olsun abiciğim. Birbirimize ruhen bu desteği vermek beni çok mutlu etti. Burada yazan herkese çok teşekkür ederim. Birilerinin dualarında, temennilerinde yer almak bizi çok mutlu ediyor eminim..

Geri