Scudo Sports

Kamp izlenimleri, tavsiyeler, fotoğraflar ve tecrübeler

Daha önce kamp yaptınız mı?

• Toplam katılım
    382
Scudo
@Devenez ce que
Yeah come on mannn evet zeytinyagli bide . Yalniz tuhaf olan mangal atesinde yapinca bildigin kavurma tadi oldu la :D

Köz varsa pattis atmadan olmazdi :D
20190702_142115.jpg

@Tolga Özdemir
Valla ben inceden basladim tesisati toparlamaya fakat ici handikaplarla dolu bir mesele bu. Basitçe barinma-yemek diye iki bolumde arastiriyorum konulari. Kesinlikle çetrefili bol mesele diyim size. Asiri minimal bir tesisat kuram desen binlerce liralik pro dagci ekipmanlari lazim. Gerek var mi ? Kesinlikle yok.
Hic hazetmesemde decatihlon bu iste garibanin imdadina uygun yollu kosuyor.

Aldıklarim :
Arpenaz 2 cadir ( gariban dostu, saglam guvenilir asla yağmur gecirmez )
20190702_093510.jpg
Tek kisilik ucuzundan sisme mat ( bildigin ev yatagi konforu var bence deger bi kilo hafiflik kovalamaktan evladir.
Screenshot_2019-07-04-15-49-29.png
Bi tane kamp tenceresi aldim.
Msr alpine 0.475 ml
20190601_225439 (1).jpg
Ocak isi evde yaptigim bim kutu koladan yapma alkol ocağı. Şimdilik isimi görüyor ama olmazssa ilerde belki nurgazin ocagini alirim
20190626_004103.jpg

Son düzenleme:
@mariokaldato202528 dosyayı görüntülekamp tenceresinde paraya kıymışsın :) benim çocukluğumda karaoğlu tencereleri vardı izmir'li bir firma, o tencereden yok muydu evde? msr kaliteli bir outdoor markasıdır bu arada..

gelelim benim soruma .. artık tecrübeli bir kampçı sayılırsınız. ben başımızı sokacak 4 kişilik çabuk kurulan ve toplanan ,mümkünse iki çubuklu , dikey boyu en az 1.60 cm olan bir çadır aradım bulamadım. belki siz yardımcı olabilirsiniz.

bu da tencerenin görseli :)

@ippon
Selam hocam bilmem mi efsanedir bu emaye tencereler. 4kisilik cadiri gecen gun forumdan yakin arkadasim aldi. O tecrubelerini aktarsin size.
@Devenez ce que
Aha cadirda bu
Anlat bakalim sevgili Avrupa gormuş istanbul beyefendisi kardesim @Devenez ce que :D IMG-20190625-WA0006.jpg

(link)

Ben de bu çadır var. Ben daha pratik bir çadır arıyorum. Beni zorlayan dikey boyu . Genelde yaz kampı çadırlarının boyu 1.25cm ya da 1.30cm . Bana en az 1.60 cm dikey boyu olan iki çitalı kolay kurulumlu bir çadır gerekli.

@ippon
Cok pahaliymis

İstirham ederim bıçkın Bursa delikanlısı @mariokaldato kardeşim, hemen aktarıyım tecrübelerimi... @ippon hocam, 4 kişilik çekirdek ailemizle geçen hafta 3 gece Altınoluk'ta, bu hafta 2 gece Şile'de kamp yaptık. Çadırın ön bölümü denize gidip gelirken üst değiştirme, gece eşyaları koyma, rüzgardan etkilenmesin diye ocak yakma için vb. iyi oluyor. Yükseklik 1.40; ön bölümde eğilerek işlerimizi hallediyoruz, çok sorun olmuyor. Arka bölüm 4 kişilik, 2.40 m genişliği var, 1.20 m'lik 2 tane şişme mat koyduk (Decathlon'un şişme matları çok rahat, bel ağrısı vs. hiçbir şey yapmıyor, tavsiye ederim). Yalnız arka bölüm yanlara doğru eğimli olduğu için; ilk gece ben kenarda yattım, rahat edemedim, omzum çadıra değiyor falan, ikinci gece çocuğu attım kenara, ben ortada yattım. Bir de havalandırması çok iyi değil, sıcak gecelerde içerisi çok sıcak oluyor, Fresh & Black çadırlar güneş ışığı geçirmiyormuş, sıcak sevmeyen biriyseniz onlar tercih edilebilir. Bu çadırın kurulması ve kaldırılması çok kolay ve pratik.
Yalnız 3 gecenin sonunda çadırı toplarken pollere giren çubuklardan birinin kırılmış olduğunu hayretle farkettim. Dönüşte çadırı toplayıp (zaten toplamıştım kamp yerinden ayrılırken elbette keh keh :D ) Decathlon'a seyirttim hemen, yok poller vs. garanti kapsamında değilmiş falan da, aşırı gerginlikten ya da darbeden dolayı kırılmış olabilir de, atölye de 20 TL ücret karşılığı yaparlarmış vs. de. Tam "Lan daha çadırı alalı 10 gün oldu, bir kere kurdum, kaldırdım, ne darbesi, ne gerginliği, şimdi o polleri teker teker monte etmeyim bir yerinize..." diye bağrınacakken çocuk bendeki gerginliği hissedip gitti, birisiyle konuştu, geldi falan, çadırı alalı daha 30 gün olmadığı için jest olarak değiştireceğiz dedi, yenisini aldı verdi bana... Tabi şimdi ilerde yine bir yeri kırılırsa diye şüphe oluşmadı değil içimde, ama şu an için "bekle, gör" politikası uygulamaya karar verdim...
Şu an için aklıma gelenler bunlar hocam, çadır veya diğer kamp malzemeleriyle ilgili sormak istediğiniz varsa rahatlıkla kafanızı şişirmeye hazırım yine :komik:

Son düzenleme:
@Devenez ce que
murat hocam teşekkür ederim . bim'de bulamadığımı migros'ta buldum :)
Proforce 7 Kişilik 320x240x180 Cm

Kamp yapacaklara bu şişme yatağı şiddetle tavsiye ederim. Çok az yer kaplıyor ve çok hafif. rahatlığıda süper.. haliyle fiyatıda yüksek :(

(link)

@ippon
Selam baskan var mi resmi? On numaramş :D

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@ippon
Geçen hafta bunun 3 kişiliğini aldım 139 liraya Migros'tan, kurulumu standart 2 çubuklu, içinden 8 tane demir ve ip çıkıyor. Akçakoca'da kurdum çadırı, gece saat 11 civarı içi nemlenmeye başladı, iyice germek gerek eğimli olmasında fayda var nemin akması açısından. (Amatör olduğum için belki de içerdeki nemin çaresi vardır da ben bilmiyorum). Gün ışığı tamamen içeride. Fiyatına göre dandik bir ürün. En kısa zamanda Decathlon'dan Fresh&Black serisi bir çadır almayı planlıyorum. İsteyen olursa bendeki 3 kişiliği gönderebilirim.

Dosyalar

• DSC_2606.JPG
    DSC_2606.JPG
    1,8 MB · Okunma: 44
@Hakorman
hafta sonu için bir iki günlük kamplarda düşündüğüm bir çadır çok yüksek bir beklentim yok.

Foça İngiliz Burnu 1 gece uyku tulumu ile kaldım. Pazar olması ve malum yaz tatili olması sebebiyle hem günü birlikçiler tarafından hemde normal kampçılar bir hayli fazlaydı. Tek bulabildiğim kısmen düzlük ve ağaç altı yer olarak gece burada kaldım. Fakat gece bir hayli rüzgar vardı. Sabah yola çıkarken alt taraf sahilin olduğu yerde 10-15 çadır anca kalmış. Biraz daha dişimi sıkıp gece olmasını beklesem alt tarafta yer bulunabileceğini gördüm. Çok net bir panorama çekim olmasa da kaldığım nokta burunun en üst noktasıydı. Soldaki ağaçlıkların orada kaldım. Yemek olarak pirinç lapası, Çin eriştesi (indomie noddle), ve ton balığı konservesi ve küçük bir kavanozdaki tahin pekmez ile günü ve sabahını çıkardım.

IMG_20190721_183637.jpg

Dosyalar

• IMG_20190721_185050.jpg
    IMG_20190721_185050.jpg
    1 MB · Okunma: 71
  • IMG_20190721_193011.jpg
    IMG_20190721_193011.jpg
    1,5 MB · Okunma: 70
  • IMG_20190721_194936.jpg
    IMG_20190721_194936.jpg
    1.012,1 KB · Okunma: 65
Geri