İstirham ederim bıçkın Bursa delikanlısı @mariokaldato kardeşim, hemen aktarıyım tecrübelerimi... @ippon hocam, 4 kişilik çekirdek ailemizle geçen hafta 3 gece Altınoluk'ta, bu hafta 2 gece Şile'de kamp yaptık. Çadırın ön bölümü denize gidip gelirken üst değiştirme, gece eşyaları koyma, rüzgardan etkilenmesin diye ocak yakma için vb. iyi oluyor. Yükseklik 1.40; ön bölümde eğilerek işlerimizi hallediyoruz, çok sorun olmuyor. Arka bölüm 4 kişilik, 2.40 m genişliği var, 1.20 m'lik 2 tane şişme mat koyduk (Decathlon'un şişme matları çok rahat, bel ağrısı vs. hiçbir şey yapmıyor, tavsiye ederim). Yalnız arka bölüm yanlara doğru eğimli olduğu için; ilk gece ben kenarda yattım, rahat edemedim, omzum çadıra değiyor falan, ikinci gece çocuğu attım kenara, ben ortada yattım. Bir de havalandırması çok iyi değil, sıcak gecelerde içerisi çok sıcak oluyor, Fresh & Black çadırlar güneş ışığı geçirmiyormuş, sıcak sevmeyen biriyseniz onlar tercih edilebilir. Bu çadırın kurulması ve kaldırılması çok kolay ve pratik.
Yalnız 3 gecenin sonunda çadırı toplarken pollere giren çubuklardan birinin kırılmış olduğunu hayretle farkettim. Dönüşte çadırı toplayıp (zaten toplamıştım kamp yerinden ayrılırken elbette keh keh

) Decathlon'a seyirttim hemen, yok poller vs. garanti kapsamında değilmiş falan da, aşırı gerginlikten ya da darbeden dolayı kırılmış olabilir de, atölye de 20 TL ücret karşılığı yaparlarmış vs. de. Tam "Lan daha çadırı alalı 10 gün oldu, bir kere kurdum, kaldırdım, ne darbesi, ne gerginliği, şimdi o polleri teker teker monte etmeyim bir yerinize..." diye bağrınacakken çocuk bendeki gerginliği hissedip gitti, birisiyle konuştu, geldi falan, çadırı alalı daha 30 gün olmadığı için jest olarak değiştireceğiz dedi, yenisini aldı verdi bana... Tabi şimdi ilerde yine bir yeri kırılırsa diye şüphe oluşmadı değil içimde, ama şu an için "bekle, gör" politikası uygulamaya karar verdim...
Şu an için aklıma gelenler bunlar hocam, çadır veya diğer kamp malzemeleriyle ilgili sormak istediğiniz varsa rahatlıkla kafanızı şişirmeye hazırım yine