Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kamp ve uzunyol bisiklet önerisi

@craysiswanted Doğru mu anladım acaba? Ön arka bagajla toplam 80kg gibi bir yük mü taşıma hayaliniz var?

Scudo
@ventiol
Önceki mesajlarimda belirttiğim gibi kamp cantam 90+10 litre.uzun yolculuklarda genelde 80,90 litre sini doldururum,gıda konusunda acil bir durumda en az 3 gün fazladan yetecek erzak ve hayatı idame ettirmek için gerekli bütün ekipmanları alırım bisikletin arka bagajını 40 liresiyle doldurur kalanıbir kısmını bisikletin ön ve diğer bagajlara dağıtırım

Sizin kadro 250 kilo taşıyor sanırım maşallah ne çok eşya. Ömrü kısa olur bisikletin bence ....

@alwaysace
Sjsjdjd Dayanıklı bir yapıya sahibimdir şaka bir yana bu bahsettiğim olay extrem gezilerim yani evden çıkınca 3 hafta gibi yokum evde bide arabada olmayınca sırta yüklüyorum asıl olay çantada ve kondisyonda bitiyor çanta kaliteli ve güç aktarımını doğru yaparsa hem sizi yormuyor hem taşıması kolay oluyor tabi büyük olması dışında yoksa önceleri askeri bir desteksiz çantam vardı 40 kg bile belli bir mesafeden sonra bel ve sırt ağrıları yapıyor du Bisiklete çok ağırlık yüklemeyi düşünmüyorum sonuçta tur bisikleti değil,bu dediklerim şuanda teoriden ibaret mantıklı da fakat bisikleti alınca belli olucak deneyimlerimi burada paylaşıcam bol bol

Sorum hala geçerli.Sizce iki bisiklet arasında hangisini almak daha mantıklı olur bisikleti yaza doğru almayı düşünüyorum belki dolar kuru düşer o zamana

Oğuzhan Bey (link) alın bu bisikleti siz de rahatlayın biz de.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Estağfurullah ne demek şak yaptım sadece.

@trainspotting35 yahu ben bu fujiyi birkaç yıldır takip ederim, bu kadar oynak bir piyasası olan başka bir ürün daha görmedim. altın gibi mübarek. aylar aylar önce 3000 tlydi ki o zaman dolar bunun 2/3 si falandı.şimdi bakıyorum 2800 tl. hep böyle olunca birilerinin beni koparmaya çalıştığını düşünüyorum.

@craysiswanted Bence bisikletle tur yapan kişileri biraz araştırın. Özellikle Gürkan Genç'i takip edin muhtemelen ediyorsunuzdur ama. Gelmek istediğim nokta insanlar bahsettiğiniz eşyanın çok daha azıyla dünya turu yapıyor bence biraz daha ağırlık atmayı düşünün şimdiden. Hangi şartlarda kamp yapmayı düşündüğünüzü bilmediğim için yorumum yanlış olabilir tabi mazur görün.

• Beğen
Tepkiler: craysiswanted
90+10 litre çanta denildiğinde aklınıza 100 litre eşittir 100 kg.taşır diye bir şey gelmesin.zaten bu yükü halterci bile olsanız ancak20-30 metre taşırsınız :)
Bu ölçü çantanın hacmini göstermek için kullanılır.Kendim bu tip çantaları satardım vaktiyle.Dağcı ve komandoların kullandığı bir çanta tipidir.İçine giyim,battaniye ve ıvır zıvır konur.Ağırlığı 15-20 kg olur ancak.daha fazlasını taşımak bir müddet sonra işkence olur.
Durum bisiklet çantalarında da aynıdır.20-30-40 litre gibi ölçüler verilir ancak içine 5-10 kg yükleyebilirsiniz ancak.Tabii içine ben kum dolduracam falan demezseniz :)

@ventiol Estağfurullah ben yazicaktim ama altta İlhami bey çok güzel açıklamış kısaca litreden kasıt su gibi kilo bazında değil hacmidir zaten büyük bir kısmı hava ve boşluklar dan oluşur yoksa 90 kiloyu değir kamp yapmak buradan 100 metre götürmek sıkıntı bide ben bununla uzun mesafe bisiklet sürücem :eek:

@trainspotting35
Her şaka gibi gerçeklik payının olmadığını umarak anlayışınız için teşekkür ederim

Bisiklet benim için seçimi çok meşakkatli ve üzerinde zaman ve emek harcanmasi gereken,kendim için en uygun ve pişman olmayacağım,eğer alabilirsem uzun bir süre yenisini alamiyacak olduğumdan ince eleyip sık dokudugum,maalesef kısıtlı bir bütçe çerçevesinde seçim yapmam gereken bir hobi.Gönül isterdi en iyilerini böyle kısıtlama olmadan almak ama önemli olan bize yaşattığı hissiyat değilmi ,Teleskop ta çok güzel bir söz vardır En iyi teleskop kullandığın teleskop tur diye,af buyrun param olsa alına bilecek en pahalı ve kaliteli bisikleti alıp üzerinde bulunan ve ne ise yaradigini bilmediğim bu yüzdende tam verimle kullanamiyacagim tonla parça olan bir bisikleti almaktansa uzun uğraşlar,sizin gibi yardım ve paylaşımı seven dost ortamındaki bir forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda aldığım ve her parçasını kurcaliyarak araştırarak gerek forumda gerek mağazalarda saatler geçirerek sahip olacağım bisikletin değeri başka olur.Parayla herşey satın alınamıyor bu yüzden dir ki hayatım boyunca bilgisayar olsun,okçuluk olsun,teleskop olsun yaptığım tüm hobileri mi imkanım el verdiğince kalite fiyat oranlı, araştırarak,konusunda bilgili kisilerin yardımları sayesinde aldığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadim, neden bu kadar uzattım konuyu bilmiyorum ama bir an içimden yazma isteği geldi ve uzun uzadıya yazıya döktüm.

@craysiswanted hay maşallah 80 kg yükmü taşıyorsun yürüyüşlerde?:eek: bisiklet okadar taşımaz ya jant telini kırarsın ya iç lastiği janta kıstırıp patlartırsın, yada göbeği falan kırarsın bisikletler ortalama 120 - 150 kg kadar taşır (150 bile zor). kamplı turda yanına alacağın 3 günlük yiyecek planını ona göre yaparsın her 3 günde bir bi yerleşim merkezine uğrayacak şekilde ayarlarsın mesafeyi. Bisiklete kendin haricinde yükleyebileceğin 40 kg falan.

• Beğen
Tepkiler: craysiswanted
@mesutaktas

Linkteki bisiklet donanim olarak harika herseyi ustunde bu hale sargin in kullandigi bisiklet saniyorum. ozellikle magura hidrolik v fren şahane

@Orhan Akarkut
Oneriniz için teşekkür ederim.Ahmet beyin bisikleti inceleme konusunu da okudum kendisi çok açıklayıcı ve güzel yazmış bu bisiklet şuanda Fiyatı dışında tur bisikleti olarak hayallerimdeki bisiklet bundan sonra Fuji geliyor artık :) Maalesef bütçemi Fuji de dahil çok aşar.Su anda Salcano cyc 02 ile Triban 520 arasında kaldım fikrim tam olarak netleşmedi bir yanım dağ bisikleti al şehir , yol, dağ fark etmesin her yerde gitsin yol ayırmasın diyor ama uzun yolda yorucu ve ağır ,Diğer yanım şehir,tur bisikleti al güzelcene turunu kampını yap diyor ama bu sefer hem uzun yol hem dağ koşullarından ödün veriyorum , yol ve alabileceğim en ucuz cyclocros bisiklet olan cyc 02 de bozuk zeminde dikkatli kullanmak gerekiyor. Şuan Öncelikle benim için uygun olan bisiklet türünü bulmam gerektiğini düşünüyorum,bunun içinde tüm bisiklet çeşitlerini,donanımlarını detaylıca araştırıp,öğrenip ona ona göre bir seçim yapmayı düşünüyorum .Bisiklet çeşitlerinin yanında,atıyorum yol bisikleti ile dağa çıkanlar varsa ne gibi durumlarla karşılaşmışlar veya dağ bisikletiyle uzun yol yapanlar kullanım zevki,kolaylığı,zorluğu bakımından ne yaşamışlar gibi extrem koşullarıda inceliyerek bisikletlerin Üretilme amacına uymayan şekillerde kullanıldığında ne gibi bir performans gösteriyor bu gibi etmenlerede bakarak bir seçim yapmayı düşünüyorum.Gene maalesef kısıtlı olan bütçem dahilinde bir bisiklet seçimi yapmam gerekiyor zaten bu kadar araştırma ve seçim kaygısıda bu yüzden yoksa her tür bisikletten alır o gün canım ne istiyorsa ona binerdim.(İnşallah gelecekte bir gün olur :) ).

Şuana kadar gerek yorumları gerek önerileri,tavsiyeleriyle yardımcı olan herkese minnettarım sizlerin görüşleriniz benim için çok önemliydi.Tekrardan herkese teşekkür eder iyi forumlar dilerim. :)

• Beğen
Tepkiler: helloozo
@craysiswanted triban 500 kullaniyorum bagaj baglantı nkktalari mevcut 500 de 540 da varmi bagaj baglanti nokraları

Btwin triban yol bisikletine(çelik kadro)bagaj takıp,çadırını vs yükleyip, uzun turlar yapan yabancı bir turcunun turlarını okumuştum.
Binlerce km yol yapiyordu.
Demekki yol bisikleti ile de turlaniyormus dedim.Bir dağ ve tur bisikletinin sağladığı konforun aynisini vermez lakin onunlada turlanir.
Mıcır ve Dağlık bölgede/tirmanislar da sıkıntı çıkarır.Bu da vites sistemi ve dislilerle değişiklikle halledilir diyorum.
Triban çelik kadro tura dönüşebilir.Çelik oldugundan yük konusunda da sıkıntı fazla çıkarmaz.
İlerde yurtdışı uzun turlarda düşünüyorum.Bu yüzden bisiklet bakiyorum.Şuan fuji turing uygun,sağlam bisiklet.
Yalnız ben drop bar sevmiyorum.Kelebek gidon hoşuma gidiyor.
Surly toplayayim diyorum,çok masraf tutuyor.Uzun turlar yapacağım,dağ,bayır demeden her yerde kullanacağım bir bisiklet bakiyorum.
Gönül dağ için dağ bisikleti,yol için yol bisikleti,tur için tur bisikleti al diyor.Lakin bütçe yok.
Bir bisikletle bunların üçünü yapabilecek tek,tur bisikleti.3000-3500 arası bütçe var(o da kartla taksitle) ömurluk bir tur bisikleti bakıyorum.

Geri