Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Ben karbon bisikletli grubunun içinde, "Allah kimseyi aliminyum bisiklet sürmek zorunda bırakmasın..." şeklinde bir dua duydum. Ancak, dışardan bakıldığında iyi niyetli, dünya insanlarının kardeşliği 😍. Yok efendim keşke herkes karbon bisiklete binse 🤩 gibi😒 Tadında bir dua da olsa özünde aşağılama, dışlama ve buna benzer sansürlenesi duygular içerdiğini hissettim. Onu geçtim, Yarış başlangıç noktasında bile adamların gözlerinden okunmuyor mu? Karbonlular arasında bile "heyy yavrum be, sende Di2 ultegra var ama bendeki Dura Ace Di2, naber 😏 ya da cervelo s2 kadroyla yarışa gelmiş fakir, benim cervelo s5 bisikletimi göstereyim de eziklendirsin kendisini 😎..." tribünde 10 larca kılçığı ayıklamıyor musunuz? Sorarım size 😁 karbon, karaktere işliyor arkadaşlar. Sadece işin mekanik/ekonomik boyutu yok, psikolojik tarafının yaşattıkları daha da acı biz Aliminyum lular için 😊 bu arada çok çok üst düzey, çoğu karbon orta seviye kadrodan daha hafif ve rijit aliminyum kadro sahipleri var. Onları nereye koyacağız 🤨
"Allah kimseyi alüminyum bisiklet sürmek zorunda bırakmasın." Bunu diyenler yükseklik kompleksli, içlerinde ezilme korkusu olan aslen aciz insanlar bana göre, kişiliği güçlü insanlar asla bu tarz söylemlere girmezler. Kaldı ki şehir içinde yapacakları ortalama 80km lik turda kazanacakları süre en fazla 10 saniyedir. Çünkü çoğunluğu yarışçı olmayan tipler 😏

Scudo
Öyle demeyin, çok değişik bi seviye olurdu bu. “Karboncularla alimiyoncuların kavgasında 3 karbon, 5 alimiyon bisiklet telef oldu” gibi bi haber okuduğunuzu düşünsenize, paralel evrende Türkiye. Tam bu “Norveç polisinin şüpheli ahşap palete müdahalesi” kıvamında bi haber olurdu :)

"Ne bakıyon birader?" diyip, tabancayla kurşun yağdıranların ülkesinde, şansa yaşadığınızı hatırlatırım :)

Selam verme konusunda bonkörümdür ama selamımı almayan birine bir daha selam vermem. Bana selam veren birini de asla geri çevirmem. Geçen bisikletle gittiğim Konyaaltı plajındaki beton bankta oturmuş arkadaşı bekliyorum. Hiç tanımadığım 2 genç (muhtemelen 16-17) yanımdan geçerken biri "merhabalar abi" diyip kafayla da selamını süsledi. Ben de karşılığını verdim, geçti gitti. Kötü bir şey değil...

Tabi bazı anlarda insanlar selamı almak istemediğinden değil dalgın olduklarından görmeyebiliyorlar.

Şimdi olay artık benim için karbon alüminyum meselesi değil o aşamayı çoktan geçtim pis fakirler 😀. Ben di2 lu ve disk frenli karbon bisikleti olanlar dışındaki karbon bisikletlilere bile selam vermiyorum.
@hamlet2006 ayıracak de bulamadım kusura bakma. 😂

Yıllar önce sağlam bir tempo tutturmuş gidiyordum. Önde 4 yol bisikletçisi 2li sıra gidiyordu. Yanlarından tempomu bozmadan geçtim, elimi kaldırarak arkaya bakıp "Merhabalar" demim. Sonra kafede yanımızdan dalga geçer gibi geçti diye konuşmuşlar. Öyle tipler de var. Zone 4 nabızda selam veriyorsun, suçlu çıkıyorsun :koptum:

Karbon bisikleti olan çok iyi bisikletçi ön izlenimi var.
Bu hafta sonu başıma geldi.
Uludağ tırmanırken arkadaşları beklerken yanımdan 3 tane trek li arkadaş geçti. Geldiklerini gördüm ve selam verdim almadılar, sorun değil. Arkadaşlarım geldi ve onların da rızasını alıp yokuşta yakaladım hepsini. Köy içine gelince ooo kardeşim iyi basıyorsun maaşAllah gibi geri dönüşler aldım.
Böyle olmayın :)

Ülke öyle bir yer haline geldi ki, "sen niye bana selam vermiyorsun lan!" veya "selam verdik, niye almıyorsun, hayırdır lan?" diye kavga çıkar da bıçaklama veya silahla yaralama olursa, hiç şaşırmam.
İlk örnekteki saçma ama, ikinci örneğe sebep olan kişi (selam almayan) öküzün davarın önde gidenidir bunu söylerim çok net.

Karşımdan gelen karbon yol bisikletlisi gördüğümde içimden hep bir osurmak gelir. Senin bisikletin karbondansa, al sana bu osuruk da has ve has karbondan dercesine

Şöyle bir durum, sürerken geliyor arkandan selam veriyor 10 15 km sürüyorsunuz ayrılıp gidiyor. Yol boyunca muhabbet laf, ertesi gün görüyorsun. Selam bile vermiyor. Şimdi buna ne dersin. Patoz altı takozu gibi işte bu adamlar.

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: MakRo ve Jingim
Şöyle bir durum, sürerken geliyor arkandan selam veriyor 10 15 km sürüyorsunuz ayrılıp gidiyor. Yol boyunca muhabbet laf, ertesi gün görüyorsun. Selam bile vermiyor. Şimdi buna ne dersin. Patoz altı takozu gibi işte bu adamlar.

offf, kullanıp atıyor bildiğin :acpsnr: :acpsnr: :komik:

offf, kullanıp atıyor bildiğin :acpsnr: :acpsnr: :komik:

İşten dönerken başıma geldi. Arkamdan baya bi geldi . " rüzgarına girdim hocam hakkını helal et " dedi. Ne oluyoruz dedim ama sonra baktım . Karbon bir yol bisikelti ama sele altında bisikleti kilidi de kalmış. Tamam bu dedim 🥒 . Aldırış etmedim sonra . 10 km hayatını anlattı adam bi ara bize gideceğiz beraber sandım. Yok şurda doktorum, yok şurda yarıştım. Oluyor işte insan olsun yeter ki .

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
Oluşumumuzun adı SCT (Selamsızlar cycling team). Bir tepki olarak doğdu. Bu mesajdan sonrasına selam sabah verilmeyecektir şimdiden kusura bakmayın.

Zenginin halinden zengin anlar, hayat fakire guzel :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri