Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karda bisiklet sürmek

Yardımcı olacaksan baya iyi bi iş yapmışsın, ben de motocross'a ilgisi olup da nasıl olduğunu merak edenlere yardımcı olmaya çalışıyorum mesela.

Amcaların da kimisi sevimli ama kimisi de açık konuşmak gerekirse çok kazma olabiliyor, napalım yani evde oturmak çok mu güzel İstanbul'a yılda bir-iki kez kar yağıyorken..

Delta'nın turuna gidememek zaten beni de üzmüştü başta ama sonuçta Abant buraya gelmiş gibi oldu, bi ölçüde hevesimi aldım diyebilirim..

Scudo
dediğin gibi abanat buraya geldi
motocroos yaptınmı?

Bugün gidemedim bizim evin sokağı yokuş ve full karla kaplıydı, çıkamadık dışarı, zaten soğukta ve rüzgarda motocross olmuyor pek, rüzgar havada bi kere yatırmıştı beni birazcık, inişte düşmüştüm tabi :)

Yaptın mı derken bugünü kastediyorsan hayır, genel sorduysan yazın başlamıştım ve çok az vaktim oldu gitmeye, Hezarfen havaalanında pist var motorum orda duruyor, vakit buldukça gidip çalışıyorum. Ama araya sonbahar-kış girdiğinden beri bayadır gitmedim..

kadro baya güzel olmuş. (benim ilk göz ağrım:D) çok güzel olmuş nice karlarda sürmek nasip olsun.

donemec felan alırken on teker kayıyo ben gıdemedım valla pedala basıyom patiye düşüyo bisiklet bisikleti kaldıramadım:D

Evet ön kayması baya sinir bozucu ama bi kalkınca gerisi çok zor olmuyor, tabi drift falan denediğim için sürekli dur kalk, 2 saat dışardaydım ama evden sadece 1km uzaklaşmıştım, orda burda fantazi yapıp oyalandım. Hele bizim burda bi yokuş var ordan saldım yarı yolda arkayı kilitledim bi sağa bi sola salladım arkayı, 2-3 kez arka arkaya yaptım sonra ön de fazla kayınca haşırt diye karlara girdim, kalktım tekrar :)

cakhiy, kadroya da alışamadım tam olarak, hardtail olduğundan yolu direk hissettiriyor, bi de bunny yapamadım sanırım sektirmeyen maşam yüzünden, eğer o yüzden değilse baya uğraşmam gerekecek :)

Karın kalınlığı düşükse bisiklete binmek çok zevkli (yürümekten daha kolay),yanlayarak dönmek oyyy oyyy ama kar kalınlığı yükseldikça gitmiyor velet:(.
+30 cm kar kalınlığında çivisiz lastikle gitmek mi?
-Ben almayım sağolun...
Bu arada karda bisiklet sürmeyen arkadaşlarımız kalmasın :)

Erzurum'da -20 derecede, bazen kar altında,hafta içi işten eve,evden işe,haftasonu ise küçük turlar olmak üzere yaşadığım unutamayacağım bir deneyim.
Hemde ince tekerli tur bisikletimle...
Kışın araba kullanmak(arabayla cebelleşmek) OUT,bisiklet kullanmak IN:)

çok istedim ama ankarada kar yağdı ama tutmadı bikere denicem :)

çok güzel oluyor tavsiye ederim.Kaymak istemiosanız biraz sert bir karlı zemini tercih etmeniz gerek saygılar...

Ben arkadaşımın bisikletiyle Kütahyanın Eksi bilmem kaç derecesinde sürmüştüm,yahu bisikletin ne vitesi atıyor,ne freni tutuyordu donmuştu bütün parçaları.İnşallah kendi bisikletimlede sürmek nasip olur.

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

bazıları 2 sene önce bazıları da geçen sene çekildi...
Öğrendiğim bir şey varsa o da bisikletin kardaki yol tutuşunun inanılmaz derecede iyi olduğudur. Buzda değil tabii ki :) Trafiğin olmadığı alanlarda pek çok akrobatik hareket deneme şansım oldu... Birinde akşam 8 gibi çıkıp gece 2 gibi dönmüştüm eve...

Ben sürdüm çok zevkli 2.30 lastikler vardı 35 km kadar çıktım çok zevkli tavsiye ederim

Arkadaşlar bisan marka bir mtb'm var. (link) bu videoyu izledikten sonra bende heveslendim. Sizce denemeye değer mi? Yoksa hiç elime yüzüme bulaştırmadan vaz mı geçmeliyim? Bisikletimin lastikleri %95, yani çok dişli, sıfır gibi.
Eğer deneyen arkadaşlar varsa, deneyimlerini merak ediyorum. İyi akşamlar, bol pedallar. Şimdiden teşekkür ederim

Kar yağınca Uludağ'dan inmeye kalkmazsan sıkıntı olmaz:)

Ben geçen kış istanbulda denemiştim. Buz tutmuş bir yokuşta düşmüş ve bir teyzeye tam çarpacakken durmuştum. Tehlikeli ama bir o kadar zevkli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmet ağaca
Ben geçen kış istanbulda denemiştim. Buz tutmuş bir yokuşta düşmüş ve bir teyzeye tam çarpacakken durmuştum. Tehlikeli ama bir o kadar da zevkli oluyor.

Lastikteki dişlerin kalınlığından çok yapısının çok etkisi oluyor. Araba lastikleri ile benzer mantık... Özellikle ön tekerde V şekilli diş yapısı olursa, yol tutuşunda oldukça etkili bir artış sağlıyor. Kar üzerinde yüksek hızlarda giderken çok net şekilde algılayabiliyorsunuz bunu. Teker sağa-sola kayma eğilimine girdiği zaman V şekilli diş yapısı tekerin düz dönmesini sağlıyor. Ama fren mesafesini düşündüğünüz zaman trafik pek de akıl karı değil. Dağa çıkmak daha zevkli. :)

Bu arada videolar zevkliydi, özellikle de gece sürüşü. Teşekkürler.

Geri