Scudo Sports

Karda bisiklet sürmek

Ek bilgi: V-fren kullanımında (diskleri kışın denemedim) arada bir fren pabuçlarını janta değdirip buzları eritmekte fayda var. Donduğu zaman fren pek tutmuyor ama ara ara hafif fren yaparak donmuş pabuç ve jantı çözerseniz daha iyi bir frenleme sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Scudo
@Ertuğrul Mengi
(link)
Aynı ben :)) şaka bir yana matt hunter ve martyn ashton sınır tanımıyorlar ya matt daha çok doğada olduğu için izlemesi bana daha çok keyif veriyor.. bu arada karda kullanmak cidden tecrübe gerektiriyor scott scale kullandım bayır aşağı karda yeri öptüm sonunda :) ama düşe düşe düşmemeyi öğrendim, ben çok tecrübeliyim demiyorum en azından düşmemek konusunda biraz yanlış olmasın:)

ben kar yağsın diye bekliyorum :) çıkıp tur atıcam :D

Bugün aldığım bir foto yukarıdaki merdivenli kısım aysonu Eskişehirde yapılacak yarışın en can alıcı noktası :)

https://www.bisikletforum.com/a/img837/7024/ktpl.jpg

Gayet zevkli oluyor karda mtb kullanmak yol bisikleti için de fotoğraf aşağıda :) düşmeyi seviyorsanız o da çok zevkli oluyor alttaki resimde rakım 1350 :) hava hissedilen eksi 10 civarı

http://img141.imageshack.us/img141/7021/1001398m.jpg

Biraz eski konu ama okudukça o günkü heyecanı yeniden yaşıyorum

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=95041

@Ferhat Köse
abi yol bisikletinde nasıl kaymıyor yada çok kayıyor da tecrübe faktörü mü? ben kafam rahatlasın rahat gideyim dedim ultremo zx aldım hala yağmurda çok korkarım kaycam da araba altına vs girerim diye Allah korusun

Yol bisikletlerinin lastiği genelde ince olduğu için lastik taban basıncı fazladır. Bu da yol tutuşunu arttırır. Karda, yağmurda, düz yolda mtb'den daha iyidir.(kar kalınlığı 50cm gibi abartılı bir miktar değilse). Özel lastikle buzda da üstünlük sağlayabilir ama buzda buza zarar verebilecek sert nesneler bulunduran lastikler gerek. Bunlar buzu kazarak oraya takılır. Böylece o şartlarda hiç bir yere tutunamayan lastik buza tutunur. Bu lastikler genelde metal çıkıntı veya vida bulundurur.

@Ekrem Yılmaztürk

Ben yol bisikletini karda eglence ve keyif icin kullandim yukaridaki fotografta da ayakkabilar kilitli degildi 4-5 defa kadronun ust borusuna dustum.frenleme cok zayif.bu tip yolda performans surusu bende yapmam zaten dedigim gibi eglencesine binildi.Ultremolardan da korkma islakta yol tutusu cok iyi bir lastik.yagmurda cok kullandim performans surusu yaptim virajlarda yatirmadiginiz surece risk cok cok az.virajlarda yatiracak kadar. limitleri zorlamayin yeter.

nasip olursa yarın veya çarşamba günü denicem bakalım teori doğrumu 26x2.2 lik mtb mi yoksa 28x1.0 şehir bisikletimi yol tutuşu daha iyi karda :) :)

@ramazanedis

Tabi ki 2.2 dişli lastik

• Beğen
Tepkiler: Berke
Yol lastiklerini (çok ince ve büyük çaplı olması açısından) bilmem ama ben 1,75'lik (su kanallı 26" asfalt lastiği) lastiklerle 20 cm karda gidememiştim. Arka teker olduğu yerde dönüyor ama bisiklet yürümüyordu. Zar zor hareket ettirdikten sonra durma konusunda da problemler yaşayınca trafiğe girmekten de korkup vazgeçmiştim sürmekten. Şimdiki 2,1'lik lastiklerimden memnunum hem yaz hem kış için. :)

Almanya seyehatimden Schwalbe Marathon Plus Smartguard Tyre modelini yol bisikletim için aldım bana ele alınca çok güvenli ve sağlam bir sürüş hissi uyandırdı.Üstelik çivi batmasında dahi patlamıyormuş.Yol bisikletine taktım çokta güzel oldu yarı Cyclo-cross yarı yol bisikleti tarzı oldu :D Bu haftasonu deneme sürüşünü yapıcam bakalım nasıl bir performans göstericek

Burda kar yapmaya başladı, karda kullanmak için bir ayar bişeysi var mıdır ? ekipman almam gerekiyor mu ? :)

(link) Biz Erzurum'da çoktan sezonu açtık. :)

@Mert Ahmet

ekipmandan sayılır mı bilmem ama bence en gerekli 3 şey; kaliteli kask, kaliteli lastik, bol dikkat.

• Beğen
Tepkiler: ramazanedis
Evet bende bugün bu zevki yaşadım gayet zevkli ama çok dikkat edilmeli zira araçlar bizim kadar dikkatli değil!
Benim aklıma takılan karda bisikleti sürdükten sonra nasıl temizlemeliyiz.Yani göbeğe biriken karı su ile temizlemek mantıklı değil ama öyle bırakmayada gönlüm el vermiyor bez ile silmeye çalıştım ama ulaşamadığım yerlerde kar ve buz parçları kaldı ne yapmalıyım?

maalesef daha hiç deneyemedim :) Kar üstünde bırakın kış aylarında bile bisiklet kullanmadım daha doğru dürüst. Üniversite okuduğum için uzunca bir kış dönemini bisikletimden ayrı geçiriyorum. Yazları büyük bir özlemle resmen saldırıyorum bisikletime :)

Geri