Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karda bisiklet sürmek

Scudo
@berker91

bende bir o kadar teşekkür ederim

kış yaklaşıyor ama bakalım kısmet...

@Tugberk Tezel

herşey hoş güzelde Tuğberk nie bisiklete ters biniyon.zaten karda gidiyonuz zor olmuyormu :D

karda ve buzda bisiklet sürmek en büyük tutkularım arasında.bu sene konyaya güzel bi kar yağarsa çok şey yapmayı planlıyorum:)

Bende 1 kaç defa kullanmıştım. Akdeniz bölgesinde yaşayanlar bilir.Kar çok ilginç bişeydir. çünki buralara pek yağmaz. Neyse Yıl sanırım 1998 o sene aşırı kar yağışı nedeni ile bazı yaylalara yollar 4-5 saat kapandı :) ( Maksimum zaman ) bizde karı görünce hadi gidelim dedik. tabi pek gitmede başarı sağlayamasakta köye ulaşmak için bisikletleri taşıdık. O sırada köye yol açmaya gelen lastik tekerlekli Caterpillar çıkamadı :) Hatta bisikletle çekelim mi diye sürücüsü ile kafa yapmıştık :) Köye vardığımızda tüm köylü köy kahvesinde bisikletle bizi görünce çok şaşırmıştı.

Not : Karda Enduro ve cross motosikletde kullandım yaklaşık 15 yılın kışı. Tutunma konusunda bisiklet motosikletten daha başarılı.Lastik ebatlarının geniş olmamasından dolayı çok daha iyi derecede karda tutunma sağlıyor. ( tutunma yokuş aşağı yada düzde ) fakat kullanma oldukça yorucu her ikisinde de. Tabi kar tiplerine görede değişiklik her ikisinde de düşüp artabiliyor.
Türkçemizde 6 yada 7 çeşit kar vardır. Örneğin toz kar, Donmuş kar, buz, eriyen kar, mıcırlı kar vs. vs Fakat Eski mo larda tam 48 çeşit karı dile getirme olunca oturup yeniden düşünesi geliyor insanın :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
denedim...2-3 yıl önce gaza geldim.kar yağınca:D gayet normal gidiyor insan,ama dönerken çok dikkatli olmak lazım:D....ben sokaktan dönerken drift yapayım demiştim,tamda orası buzluydu...kendi etrafımda nerdeyse 360 derece döndü...we yere yapıştım...:D ama çok zevlii tewsiye ederim :D

@obsolate

Videonuz başarılı. Kullandığınız far her 2 bisikletinkide çok iyi aydınlatıyor.

30.12.2007 pazar saat 14:59 daha yeni içeri girdim ve bilgisayarımı koydum erzurumda bilindigi üzere şuada kar var ben daha yeni içeri girdim ben bunun kadar zevkli bir olay la daha karşılaşmadım keşke videomuzu çekecek 3 bi kişi daha olsa o zaman size anlatmak istediklerimi daha ii anlayabilirdiniz ama resim bile çekemedik kısa bi parkurdu ama gerçektende çok ama çok zevkli bi olay tabi süspansiyonların donmasıda ayrı bi konu ama olsun oda güzel

bugün bi kar fantazisi yaptım çok güzel oldu, gerçi drift yapmaya torkum yetmedi ama yine de çok iyiydi, bu pedalları çevirirken bir ölü nokta var tam pedal yere dik durduğu zaman, o noktada işte güç sıfır olduğundan lastiğin dönüşü duruyor..

Baya güzeldi hem bisikleti hem bacağımı hem de karda sürüş nasıl oluyormuş denemiş oldum. Bacağım eğer pedallara tam spd bağlanan yerden basarsam ağırmıyor bu da beni çok sevindirdi koşamasam bile en azından bisiklet sürebilirim yani sıkıntı yaşamadan(sol ayakta bir problem var da). Bisikletin kadroyu da yeni aldım dün topladım bitirdim gayet de güzel olmuş, şimdi eve gelince iyice sildim kuruladım lastikler zaten kardan dolayı hiç olmadığı kadar siyahlar. Karda sürmek de gayet zevkli ama ön biraz fazla kayınca çok güzel olmuyor orası ayrı mesele :)

Öyle yani kısacası baya güzeldi, yokuşlardan salarken bir teyze bana "git git de posta pulu gibi yapış karşıki duvara" dedi, garibim heralde vazgeçeceğimi zannetti ki inişe geçtiğimde çok şaşırdı ve "deli misin sen oğlum" diyerekten, benim arka kilitleyerek sağa sola yaptığım driftlere hayretler içerisinde bakakaldı aynı böyle -> :eek:

Tabi bana yetmedi (hiçbir zaman yetmez :D) çok fazla kaydırayım dedim, ön de kayınca da yere düştüm ama yerler nasılsa kar, düşmek ayrı bir zevk yani..

Sahile de gittim manzarası baya güzeldi, rüzgar vurdukça karları alıp denize doğru kavisli bir şekilde savuruyordu, martılar da sağa uçmaya çalıştıkları halde sabit duruyorlardı havada :)

Ama işin ilginç tarafı rüzgar o kadar güçleniyordu ki beni de savuruyordu. Mesela birazcık hızlandığımda şiddetlendi rüzgar, sağdan vuran rüzgara doğru kırdım gidonu ve iki lastik drift yaparak düz gittim 10-15mt kadar, o derece esiyordu yani abartmıyorum :)

Alın size bir-iki foto:

Sarkıtlar

http://img85.imageshack.us/img85/8859/sarktlarsj9.jpg

Karların içinde bir Hussar

http://img212.imageshack.us/img212/3871/kardahussaruf6.jpg

Bir de ben, yüzüme esiyordu rüzgar ;)

http://img85.imageshack.us/img85/7357/kardabentc8.jpg

Abant gezisine gidemesem de Abant buraya gelmiş kadar oldu, bu yüzden de çok şey kaçırmadım diye düşünüyorum :rolleyes:

:eek: :eek: :eek: diye baka kaldım ben...

Ha bi amca da "bu havada ne işin var bunla dışarda, allahım tövbe estağfurullah.." falan gibi şeyler söyledi :)

Neden ki yani karda sürmek zor değil çok da güzel bi tecrübe. Çamurda yarışacaklara gayet yararlı hem de..

:) Amca şirinmiş, aslında karda bısıkletle gıtmek yurumekten cok daha kolay, bunu denemeyen anlayamıyor tabı, hem cok da zevklı bır sey karda bısıkletle ılerlemek, tekerler karı ezınce cıkan ses duyulmaya deger, nice gezmelere...

Eheh aklıma getirdiniz harbiden de kar ezildikçe gacır gucur ediyor, bi süre sonra sinir bozucu olabiliyor :)

Gerçekten bisiklet daha kolay, eve dönüşte rublemde bi problem çıktığından dolayı bir yokuşta elimde çıkardım, kendim bisikletle çıkarken kaymadığım kadar kaydım..

Şahin Abi yeni bisikletin hayırlı olsun ilk gezinde çok hoş olmuş...Umarım en yazkın sürede bacağında bi' problem klmaz ve hareketlere başlarsın...

seni tebrik ederim.aynı durumu 1 saat önce yaşadım.tipinin biraz dinmesini bekledim.baktım olmuyo hadi olm yola devam dedim.ataşehir de oturduğumdan direk rampalara vurdum.önce biraz sarstı heycan yaptım ama sonra ısındıktan sonra yan yan bütün sokaklara girdim.Sonrada karı çok olduğu bi park buldum henüz ayak izi bile yoktu.deltanın hazırladığı turada gidemedim içime dert oldu ne kadar park varsa daldım çıktım....
bi ara yolda ufak bi çocuk babasına ''baba bak abi bisiklete biniyo'' diye bi ses duydum adam orta yaşlı felandı bide ne duyim bağırarak''hatay bu işte be'' dedi.bende geri döndüm abi meraklıysan yardımcı oalabilirim dedim adamın çok hoşuna gitti.telleri verdik haftaya buluşup konuşacağız.aramıza birini daha kazanacağız galiba.........

kavsak da durudum yanımda yaşlı bi amca vardı ''olm biz yolda yürüyemiyoruz sen neden böle bişi yapıyosun dedi''çok seviyorum amca dedim ''senin işin gücün yok mu olm dedi''bende biraz ayıp ettim ama sirk te çalışıyorum bu benim işim dedi.o da ''ii olm işini yap o zaman dedi''

Geri