Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kartal'da Şirin Bisiklet'ten uzak durun!

bu esnaflar mağlesefki çok daha 20 gün önce bu olayın benzeri ulus yiba çarşısındaki yaycılar bisikletteki esnaf tarafından yapıldı. lütfen dikkat edin

Scudo
Dün de alışveriş merkezinde herzamanki olay başıma geldi, fişte aynı sorun, fiyat yüksekten yazıyor. Son 4 ayda başıma 6 7 kez geldi. Ki ben bakıyorum fişime herzaman. Bakmayanlar kaç kişidir kim bilir. Carr.... dan alışveriş yaparken fişinize bakın, bilerek yapıyorlar, herkesten 50 kuruş alsalar köşe olurlar zaten

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: yusuf340809
(link)

Ticaret il müdürluklerine bir dilekçe verin cezaları yediklerinde kendilerine gelirler.
Neymiş 30 tl zaten kar ediyorlarmışşş, yalanla başlayan ticaret üsranla biter.

Demekki 30 TL. kazanmıyorlar almış olduğunuz geri iade ile birlikte 430 TL. kazanıyorlarmış, belkide daha fazla. Tüketici hakem heyetleri iyiki de var. Geçmiş olsun.

• Beğen
@D.Cengiz
Hocam sadece o markette değil çoğu markette 3 er 5 er geçiriyorlar. Şikayet ettiğiniz taktirde cezaya çarptırılıyorlar, ancak milletten çarptıklarının yanında çok cüzi bi miktar kalıyor elbette.

@recep24ank
Hocam zaten 2700 lük bisikletten anında 500-600 lira indirim yapıyorlar, daha pazarlık bile yapmadan. Nasıl oluyorsa artık.

@D.Cengiz Fiyati yuksekten yazmanin adamlara avantajini anlayamadim. Dusuk yazip fazla para alsalar anlayacagim.

sahtekarlık hata değildir bilerek yapılan birşeydir

(Hatayı kabul etmek bir tarafa, hatalı olanın ben olduğumu söylemeye çalıştılar. En son bisikleti alıp ayrılıyorken de "Sen nerede çalışıyorsun?", "abi bulacağım ben bunu" gibi tehdit söylemlerinde bulundular)

ayrıyetten tehtitte etmişler keşke polis çağırsaydın tutanak tuttursaydın hem sahtekarlık hem tehtit

öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın..yanlış anlamadıysam bahsi geçen sirket size para iadesi yapmak istemiş ancak siz kabul etmemişsiniz?bisikleti sevdiğiniz için kullanmak istemiş 400 tl para iadesi talebinde bulunmuşsunuz...çok güzel..peki 400 tl iade almışsınız..2015 model bisikletinizin eder fiyatı 830 tl ise sonuna kadar sizi desteklerim..ancak bu paraya bu bisikleti alamıyacaksanız sizinde çok iyi niyetli olduğunuzu düşünemeyeceğim..adı geçen şirketi tanımam zaten farklı illerdeyiz..bisikleti ederinin altında alıp birde sosyal medya yoluyla ifşa etmekle bence çokta iyi birşey yapmadınız..adamlar istemeyerekte olsa hatalarını düzeltmişler, yaptıklarıda çok yanlış bir davranış, oda kabul...ama sizin yaptığınızıda doğru bulmuyorum..ederinden alsanız belki beni kandırmaya çalıştılar diye konu açabilirsiniz..ama ederinin altında almaya çalışmakla fırsatçılık yapmışsınız..naçizene kendi fikrim...

Bahse konu Şirin Bisiklet eski semtimin bisikletçisidir ve kendim de bisikletimi oradan aldım.Ayrıca benzer şekilde bisiklet aldım.Yani piyasadaki fiyatından düşük meblağda.Kendileri iki kardeştir ve kanaatimce esnaflığı iyi insanlardır.Cebimde paramın olmadığı/yetmediği zamanlarda tamirat hususunda,parça alımında beni tanımamalarına rağmen para almadan yardımlarını görmüşümdür.

Bir defasından bir müşteri ile olan diyaloglarına şahit oldum.Kim olsa çileden çıkar.Esnaflık yani insanlarla uğraşmak çok zordur arkadaşlar.Arz işi böyle bir toplumda zordur.Alım satım ile ilgili diyalog çok uzamaması gerekir.Fakat beddua ettilerse gerçekten çok söz etmeye gerek yok.Bunun affı olamaz.Dediğim gibi özünde iyi insanlar,abi kardeş baba şeklinde çalışırlar.Bir çok bisikletçi ile de diyalogları gayet güzeldir.Kendileri iyi niyetle bir açıklama yapıp,arkadaştan da özür dilerlerse konu tatlıya bağlanmış olur.

@Ersin Yılmaz hocam adama beddua edip bir de üzerine korkutmaya çalışmışlar. Özür dilenecek bir hata yaptıklarını düşünmüyorlar ki. Esnaflık yapmayı haketmeyen insan artıkları malesef. Tatlıya bağlanmasının yolu bol bol ifşa edip bu konuları, akıllanmalarını sağlamak. Aksi takdirde aynı şeyleri alışkanlık halinde devam ettireceklerdir.

Geçmiş olsun. Adamlara bak ya. 30 TL'ye laf edip 400 TL kazıklamaya çalışmışlar !

• Beğen
@onur mutlu
Teşekkür ederim. Para iadesi teklif etmiş olması, beni kandırdığı ve kazıklamaya çalıştığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. 2015 modelin onlara maliyeti 830₺ den belki de aşağıdadır. Ellerinde 3 adet kalmıştı bisikletten. Biri 46 kadro idi ve dışarıda duruyordu. Fakat bisikletin bazı vidaları vs. artık paslanmıştı. Bunu bana satmaya çalıştılar, ben ise henüz paketinden çıkan bir bisiklet istediğimi ve 46 kadro bir model tedarik edebileceklerini söyledim. Onlar ise hayır ama biz nereden bilelim belki elimizde kalacak dediler. Ve sonuç olarak ben 51 kadro olan bir bisikleti getirtip aldım. Bugün sizi dolandıran bir şahıs ve ya kuruma dava açtığınızda onların sizi dolandırdıklarından bir kuruş fazla almazsınız bu kadar "iyi" niyetliyseniz. Yaptığım şeyin çok doğru olduğunun farkındayım, teşekkür ederim. Ben sadece 400₺ geri aldım fakat şu ana kadar kandırdıkları insanlardan kazandıkları haksız kazançlar da onlardan tek tek çıkacak.

Hatalarını düzeltmeleri şu şekilde olurdu :

Kusura bakmayın, bir hata yaptık. Daha önce baya tutuyordu bu kazıklama yöntemimiz, siz yemediniz. Bu bisikletin ederi 1000₺ dir. Dilerseniz o fiyattan size vermiş olalım. Ya da 2016 model bir tane getirelim ve size verdiğimiz fiyattan vermiş olalım. Hakkınızı helal edin.

Onların hatalarını "düzeltme" yöntemleri :

Yalan, kabullenmeme, yalancı şahit, tehdit, beddua...

Sizden ricam bir dahakine biri sizi kandırırsa sırtını sıvazlayın, yaptığı işi kimseye de anlatmayın ki onları da kandırsınlar.

@Ersin Yılmaz

Görünüşte herkes iyidir ama sahtekarlık yapan kimseye iyi diyemem.

@yusuf340809 fikrimi söyledim..ve fikrim değişmiş değil..adamlar istemeyerekte olsa hatalarını düzeltmişler..bisikletin ederini bilmem..dediğiniz gibi o fiyatında altındaysa zaten sıkıntı yok doğru yapmışsınız..ama piyasa fiyatı atıyorum (arkadaşınız 1050 ye almış) 1000 tl iken siz 800 tl den fazla vermeyeceğinizi söylediyseniz kusura bakmayın fırsatçılık yapmışsınız...dediğim gibi diğer türlüyse zaten haklısınız.. (link)

(link) buda sıfırı sanırım

konuyu okurken nedense "224" modeline odaklanmışım,
830liraya 2015 model neden olmasın diyordum ama "327" modelinden bahseden bir önceki mesajı görünce kendime geldim..

gerçekten de imkansız bir fiyata 2015 model 327 almışsınız, belki 1000liraya orta yol bulunabilirmiş..
bu satıcının başkalarını da kandırdığını söylüyorsunuz ama bunu bilemeyiz, belki sadece size öyle denk geldi..
bu da "herkesin adına ben bu fiyata aldım" demenizi gerektirmiyor..

ben sizin yerinizde olsaydım gider 170lirayı iade ederdim ama muhtemelen bunu yapmayacaksınız

@onur mutlu
ederinin altı olsa okadar para geri vermezlerdi demekki ederi kadarmış kim bilir şimdiye kadar kaç kişiye sattılar onların hakları ne olacak bu arkadaş çıkıp uyarmasa kim bilecek bunların yaptıklarını bu arkadaş deseydi banane ben paramı aldım kim ne yaparsa yapsın millete geçirsinler dursunlar ozaman bumudur yani köstek olmayalım destek olalım bişeyler yapmaya çalışan arkadaşlarıda soğutmayalım insanlıktan

size yapsalar siz susup oturacaktınız demekki ben nasıl olsa paramı aldım diye kim ne yaparsa yapsın

yanlış bilmiyorsam haksızlığa susan haksızın yanındadır

bu yazdıklarım bu tür yorum yapan herkes içindir

@barış barış
valla sebest meslek erbapları ve esnaflar bazen sadece müşteri yeterki gitsin mızmızını çekmeyeyim diye olmayacak şeyler yaparlar...olayı tek taraflı dinlememk taraftarıyım...ayrıca 2015 modeli bile 1224 tl civarındayken face msj larını okursanız arkadaş kendi diyor satıcı sordu kaç para verirsin sen bu bisiklete diye bende 800 vereyim dedim diyor...yani satıcı o paraya al lanet olsun ne halin varsa görde demiş olabilir.. alan almış satan satmış...beni alakadar etmez..ben karşı tarafta hata ararken kendisininde haksızlık yaptığını söylüyorum sadece...ve çok uygun fiyata aldığı üründen sonra firmayı bu kadar kötülemesini hoş bulmuyorum...

sahtekarlığı örtbas etmek için olmasın yaptıkları

bence en güzeli polis çağırıp tutanak tutturmak kanun denen bişey var memlekette

hakkını mahkemede arayacaksınki herkes ayağını denk alsın

kimse kimseyi dolandıramaz

@barış barış
barış bey sizce 1224 tl ye satması geren malı 830 tl ye arkadaşa veren esnafa bu arkadaşın yaptığı haksızlık değilmi sizce?

• Beğen
Tepkiler: Serkan E.
dedimya polis çağıracaksın şikayetçi olacaksın dava açacaksın kimin haklı olduğuna mahkeme karar verecek

ben değil

yada siz değil

Geri