Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kartepe Turları

Scudo
@kudu

Esasında cok cok daha yuksek olur....

Benim hatam tam sıcak saate kalmıs olmam oldu, ne kadar once orada olursak o kadar iyi.

Bir diger dikkat edilmesi gerekende mesire alanından sonra ki taslik kısım cunku orada cok hızlı gitme imkanı olmuyordu. En azından benim için olmadı.Ama cıkıs acısından cok cok rahat bir yol. Orada hızlı giden ortalamayı yukseltir diye dusunuyorum.
Rampa kısımdada 7 - 9,4 km arası gercekten cok yoruyor bu noktadan once suya yuklenmek mantıklı degil. Benim en buyuk hatamda o oldu:( Bir dahakine daha kontrollü su içicegim. Muhtemelen sizin hızınız 10 km/h altında olmaz diye dusunuyorum. Ama dediginiz gibi 2 Agustos'da daha belli olur herhalde...

Her zaman oldugu gibi saglikli keyifli turlar dilerim.

@OrionForEver

evet çok doğru rampada aşırı su almamak lazım gıdım gıdım
evet 7 -9.4 km arası sıkı
evet erkenden gitmek lazımda bu tren saatleri ve hasan dostumun karşıdan gelmesi
artı en uygun tren doğu ekspresi yük vagonu var ve yemek salounuda gidiyorsun adamlar
artık bizi tanıdı

:boese157: Abi tebrik ederim seni 2 ağustostan evvel fethettin kartepeyi bu 2.ci kartepe turun oldu galiba bakalım 2 agustosta ne yapacağız ümitle çıkmayı düşünüyorum kartepeye ne dersin çıkabilirmiyim ümitle:boese157:

• Beğen
Tepkiler: OrionForEver
Hızını sordun sanırsam hmmmm 11 mi yoksa 12 miiii nedersin. Bence arkaya cok agirlik koyma derim ben, rahatlık ile cıkarsın sen eminim

Insanın en buyuk sınırı beyni, eger onu ozgur bırakabilirsek; her sey mumkun. Tabii beynimiz aynı zamanda hırsımızında; durma ve/veya ilerleme noktasını algılayan cok onemli bir dinamo olduğunu unutmamak gerek:) Ben inandıktan sonra yeterli bir ozen ile her seyin mumkun olabilecegine inaniyorum.

Yeterki o sansı verme imkanını bulalım ve bulduğumuzda degerini bilelim. Tum pedal sever dostlarımın yolları acık olsun

Sevgili Kerem öncelikle bu kadar geç yazdığım için kusura bakma.Evde bağlantım olmadığından hafta sonları bağlanmıyorum.Yazıyı ithaf etmen açıkçası beni çok mutlu etti. Kartepe zirve yapabileceğinden hiç kuşkum yoktu ama ben Ağustosa kadar sabredebilirsin sanmıştım. Demek ki Kartepe o kadar çekici geldi. Rampa performansın oldukça etkileyici. 2,5 duruşla zirve. Tek kelimeyle mükemmel.Aynı zamanda biz faniler için bir üst sınır. Herhalde ben o yokuşu 2-3 km bir durup dinlenerek anca tırmanırım. Başarılarının devamını dilerim.

@çirkin

Ne geci, lutfen... Eger planda oyle bir etkinlik olursa sizler ile dura dura cıkmakdan onur duyarım:) Bence herkesin yasaması gereken guzel bir deneyim.

Helal Keremcim!
Ayaklarına sağlık. Bulutlar bambaşka güzelleştirmiş manzarayı.
Biz de Çenedağından Kartepeyi görmeye çalışıyorduk belki de tam o sıralar.
Demek Keremimiz fethetmiş zirveyi haberimiz yokmuş :)

Çok güzel bir tur olmuş. Anlatımlar da bir harika. 2,5 kere durarak çıkmak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

Merak ettiğim bir konu, yükseklik nasıl değişiyor? Yani çıkmadan önceki rakımla, çıktıktan sonraki rakım arasındaki fark nedir tam olarak? 3-4 saat sürdüğüne göre oldukça fazla olmalı diye düşündüm de

Rakım oldukça yüksek olmalı bulutlara bakılırsa,manzarada güzeldir sanırım,tebrikler ve teşekkürler.

@Umut Palabıyık

Merhaba,

Yukseklik temel olarak ilk 6-7 kmde 700 m seklinde daha sonrasında 11 km de 1130 km seklinde degiiyor. Ilk 11 km yaklasık 10% egim denebilir. Muhtemelen Kuzu yaylasına kadar yukseklik 1-1,5 km 1300-1350 mtlerde dolassada sonraki 1 km once stabileze yoldan iniş seklinde sonra saga dondukten sonra baslayan toprak kaplı zeminli kayalık yoldan itibaren 8 km içinde 1640 m mesafeye cıkabiliyorsunuz. Son 3 km de yol bozuluyor. Ozellik ile kayalık taslı yapı biraz insanin canını sıkıyor.

Bence en zorlu olan kısım ilk 7 km cunku karsınızda duvar gibi olmasada bitip tukenmeyen rampalar duruyor. O kısımda bazen yorulmasınızda psikolojiniz bozulma egilimine girebiliyor.

@Ayberk Türk

Desteginiz için cok teşekkürler, ayagimizin çevirebildigi kadarı ile bir seyler yapmaya çalıştık

,

@İrfan Can

çok teşekkür ediyorum, Rakkım 1640 mt zirve noktasının oldugu yer. O gun bulutlar zirvede gercekten beni sasisrti ilk 12 km boyunca inanilmaz bir sıcak vardı orman içine girince bulutları gormek cok tuhaf oldu. Esasında bulutularu yukarı yakından gordukten sonra inişti onlarda uzaklasmak ve onların havada asılı halini izlemek insani cok cok farklı bir duyguya sokuyor.

Selamlar dostlar,
Bir Kartepe turuyla daha sizlerleyiz yine yeni yeniden:D
Valla bu son artık yeter dedim, dedik ama yine yüzbin kere tövbe eder yine Kartepe yoluna düşeriz büyük ihtimalle:rolleyes:
Pazar sabahı yine Haydarpaşa Tren istasyonunda toplandık.
Yükledik bisikletlerimizi yük vagonuna bir de baktık ki tahta bir kafesin içinde şirin bir köpecik seyahat hazırlıklarında:)
Kendisine iyi yolculuklar dileyip geçtik yemek vagonuna. Ara istasyonlarda bize katılan arkadaşlarımızı alıp Arifiyede Bülentle buluştuktan sonra bastık pedala.
Yol üstünde Kerem de bize katılınca tam kadro yollardayız.
Yine Maşukiyede market alışverişi yaptık. Tabi ben marketten alışveriş yaparken bir deney yapmaya karar verdim:eek:
Muz,dondurma,burn,çikolata evet bunların hepsini ardarda hop mideye.
Bir de baktım ki tur DAYİG değil DARUB turuymuş:eek: :D
Bu yediklerim rampada bana baya zor anlar yaşattı.
Hatta geçen ay başabaş çıktığımız Hasan hayatımdan endişe edip sık sık aradı cepten beni sağolsun.
Baktım olmayacak bir su kaynağını görünce durdum bol bol su içtim kafayı gözü yıkadım buz gibi kaynak suyuyla. Arkadan yetişen baya bir arkadaşımı da ayartıp yollarından alıkoydum su çok güzel acayip lezzetli diyerekten ehehee:D
Sonra yağmur bastırındca tam oldu
Mesire alanının girişinde bizi bekleyen ön grupla buluşup başladık off-road tırmanışa.
Asfaltta hezimete uğradığım için çok fena gaza gelip iron maiden nameleriyle inleyen kulaklıklarımı kulağıma tıkayıp maraton lastiklerin havasını biraz indirip koptum guruptan.
Zirveye ilk çıkmama yetti bu motivasyon ama zirvenin buz gibi havasında sırılsıklam olan zavallı beni ısıtmaya yetmedi.
Diğer arkadaşlarımı beklerken bir oraya bir buraya koşuşturdum üşütmemek için.
Hep beraber zirveyi gördük ve çok güzel bir tur oldu.
Bir iki ufak kaza atlatan arkadaşımız oldu ama neyse ki ciddi bir problem söz konusu değil.
Bir sonraki Kartepe turu makalesinde buluşmak üzere esen kalın.
İşte fotoğraflar(video çekimi projem malesef çok başarılı olamadı ama aradan montajlayıp bişeyler çıkartabilirsem sizlerle paylaşacağım)

bu darubun kartepe takımı en iyi takım idi bütün pedalşörlere teşekkür ederim artık bundan sonra sayılarla ve km ile uğraşmıyacağız çünki olayı zaten çözdünüz bulutların arasında olmak
evet hiç bu kadar keyif almamıştım evet gerçekten
bulutların arasından ilerleyerek kartepeye çıktık
1640 a
sado sağol resimler için evet sen sıkıldın bende artık sıkıldım kartepeden diyorum ama bir yandan da ansızın bir gün gene gidebiliriz diyorum

Geri