Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask hakkında (çok önemli lütfen okuyun)

Scudo
Öncelikle iyi dilekelriniz için amin diyorum.Birçok kaskla ilgili kaza gördüm.Ama ne yazık ki halen başımıza gelmediği için bu hassasiyeti göstermiyoruz.Ben uzun yol veya şehir içi turlarda elimden geldiği kadar.Umarım bizler de bunu alışkanlık haline getiri ve başımıza bu korkunç kazalar gelmeden emniyetimiz alırız.Gzel bir hatırlatma ve açıklama çok tşk ler.KAzasız sürüşler..

hemen hemen hergün fenerbahce-kartal sahil yolu güzergahında pekcok bisikletciye rastlıyorum,hepsi de maşallah yüksek donanımlı üst düzey bisikletler kullanıyorlar ama 20 tl verip de bir kask almıyorlar.bu durumu inanın anlamış degilim.illaki başlarına bir kaza mı gelmesi lazım kask takmaları için_?

Geçiş olsun bende kaskla vapura binerken kafamı çarpmıştım alçak tavanına :) görevliler abi o olmasa kafayı kırmıştım demişlerdi :) cep telefonuna dalmışız işte napalım kask şart birde şekilleri adam gibi olsa

• Beğen
Tepkiler: tolgayalcin
Öncelikle geçmiş olsun. Kask çok önemli birşey tabi...Birçok kez beni korudu... Geçenlerde de bir arkadaşımız hızla yokuş aşşağı inerken dönmekte olduğu bir virajı alamayıp düşmüştü. Bisikletin üstünden uçtuğu gibi kafasını taşa vurmuştu ve kask parçalanmıştı. Arkadaşımız kaskın sayesinde ucuz atlattı tabi ama ya kask olmasaydı?...Bu fotoğrafı daha öncede paylaşmıştım fakat birde bu konuda örnek teşkil etmesi açısından tekrar paylaşmak istedim.

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs145.snc3/17239_290815424908_759269908_3147952_140260_n.jpg

Yukarıda gördüğünüz taşa kafasını çarptı ve kask parçalandı. Eğer kask olmasaydı olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Allah hepimize kazasız belasız, keyifli bol sürüşler nasip etsin.

Çok geçmiş olsun. Kesinlikle kask hayattır! Kask takan bisikletçilerle dalga geçen kendi bilmez insanlar bu anları hiç düşünmüyorlar gerçekten.

• Beğen
Arkadaşlar yolda bisikletle giderken kask takmayan tanımadığımız bisikletçi arkadaşları kask takmaları için uyaralım.Ben istanbulda belli güzergahlarda bisiklete biniyorum ve uyarıyorum uyardığım kişileri kaskla dolaştıklarını gördüm.

• Beğen
Geçmiş olsun.İbretlik bir olay olmuş.Kask takmayan arkadaşlarımız bunu okuduktan sonra umarım kask edinip takarlar!!!Paylaşım için teşekkürler...

• Beğen
@Kerem Gürgüt

Bu mesaj için ayrıca teşekkür ederim.Umarım bu resim iyi bir uyarı olur.Kask takmayanlar kask takarlar umarım!!!

• Beğen
Tepkiler: Kerem Gürgüt
kask, baret, eldiven, emniyet kemeri vs...
böyle şeyler insana ömründe bir veya iki kez belki lazım olur
ama
eger o anda kulanmıyorsanız omrunuz boyunca o anı unutamaz hatta yasarsınız

keskelerın hıcbır faydası olmaz
ondan sonra ıstedıgınız kadar takın basınıza gelenellerı gerı hgetıremezsınız

telafısı olmayan seylerden bır tanesıdır baş darbelerı ...

inşallah kimse kaskını çizmeden eskitir.....
ve ömür boyu varlığına şükredecek duruma düşmez...

• Beğen
bisiklet almadan kask vs ne varsa aldım etrafdan gören deli muamelisi yapmaya başladı :) sabrediyoruzz

• Beğen
@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Çok güzel dilekler. Amin diyorum...

Selamlar

geçmiş olsun,
herkesin bu bilinçte olmasını dilerim,
kask kullanımı arttıkça insanlar "o kafandaki de nedir?" yerine
"ne güzel kaskı falan da var" diyecektir
kazasız güzel günler dilerim

• Beğen
@mert erdogan

Yani 20tllik kask alacaksan hiç alma.Daha çok zararı olur.Kırıldı mı parçaları beynine batar,bilgin olsun. Kaska verilen paraya acıma.Vereceğin hastane parasına ,arkada kalanlara acı

bir zamanlar migrosta satılan 10 tl lik kasklar vardı. inanın o kasklar bile hiç kask takmamaktan daha iyidir kaza anında... nihayetinde kafatasının üstünde yerle arasında bir katman oluşturacak.

dirseklikte takın arkadaşalar...

çok kötü birşey dirsekten kırık allah korusun diyorum.

dirsekliksiz bisikletçi görünce nasıl için fena oluyor artık.

abicim geçmiş olsun. ben de kaskın önemini bilenlerdenim. yaklaşık 1 ay önce 50 km hızla rampa inerken virajı alamadım ve mıcıra girdim. o heyecanla frenlere asıldım ve bisiklet beni üzerinden attı. ilk önce ellerimle düşüşü yumuşatmaya çalıştım(eldiven vardı ve gerçekten işe yaradı).sonra kaskım yere çarptı ve kafamı olağan üstü derecede korudu. ama çenem çakılların üstüne gelince sürtünüp yarıldı. kırık çıkık yok şu an gayet iyiyim sadece yara izi var. onlarla uğraşıyorum. ben de bisiklete asla kasksız binmem diyorum

• Beğen
merhaba, kaza geçirmiş tüm arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum ve bu paylaşımdan dolayı teşekkür ederim. Bende bisikletimi alırken diğer müşterilerin ve satıcının tavsiyesi üzerine hiç düşünmeden aldım. Markası smart, beyaz eşya taşımalarında kullanlan beyaz köpüklerin sert olanından imal edilmiş. Tüm bisiklet kaskları bu malzemeden midir ? Yererince koruma sağlar mı ? Son olarak kask ve kafamızın arasında boşluk olmalı mı? Çünkü çenemin altındaki ipler sıkı olunca rahatsız oluyorum. Teşekkürler.

• Beğen
@Slynast

iplerin sıkı olması rahatsız edici olabilir ama ben eğer kaskımın ipini sıkmasaydım kaza anında daha farklı sonuçlarla karşılaşabilirdim. nefes almanızı zorlaştırmayacak şekilde ama kaskın kafadayken sallanmasını önleyecek şekilde takmanızı tavsiye ederim. :in:

Geri