Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanımı hakkında

@Tylnsbl2016

Bu kadar korkak olma motor konusunda
Once 3 5 bin tl korumaya ayir
Sonra git honda yamaha egitim merkezlerinden egitim al

Diger turlu ncap guvenlik testlerinden 5 yildiz almamis hic bir arabaya binme o zaman
Veya kask tak rally pilotlari gibi
Cunku hergun otomobil kazalari oluyor
Bir suru insan hergun öluyor sakat kaliyor vesayir
Sen onlemini al yeter
Cunku kicimizi da yirtsak
Ya kanser hastanesinde
Ya da sıkısmıs arabada
Ya kazayla
Ya cinayetle
Ya sacma bi sekilde
Geberip gidicez şu dunyadan
Hayatin gercegi bu

Scudo
@mehmet roy

Problem tam olarak ölmekten korkmak degil. Yalniz yasayan varliklar degiliz malum. Motosiklet cok kotu bir yere sahip zihinlerde. Hepimiz bir gün ölucez Allah en hayirlisini versin ama ailemin o haberlerde gordugum anne babalar gibi motor alma demedimmi oglum diye agit yakmalarini istemedim acikcasi. Bisiklet ustundeykende ölüm gelebilir hatta yolda yururken ayagim kayip dusebilirimde. Hatta hapsururken bile olebilirim ama bunlar icin ailem beni suclamaz. Parcalanmis bedenimi gormezler. Tek parca ölelim vesselam. Birazda onlara vu aciyi yasatmamak icin vazgectim. Birde hobi amacli dusunuyodum hobinin sana keyif vermesi lazim motosiklet trafikte sana yuzde 30 sinirde veriyo bisiklet bence tam benim icin bicilmis kaftan :) zaten motosiklet merakimda kotu bisiklet surucusu ve hantal bir vucuda sahip olmamdam dogmustu gonlum gezmek istiyo ama beden yoruldum oglum birak pedali diyo daha fazla gezmek icin benziye ihtiyac oldugunu anlayinca motosiklete merak salmistim ama olmazmis. Neyse en azindan bisikleti daha profesyonel bicimde kullanmayi ogrenicez bu sayede. En azindan geziye 19kg lik kiralik dag bisikletleriyle cikmamayi ogrendim :) kendime gore bi makine alma pesindesim simdi

• Beğen
Tepkiler: Esenlik
Motosiklet bir virustur
Bir kez bulasti mi kurtulamazsin
Demekki sana bulasmamis usta
Kendini koru.d.
Afedersin çıplak bir kadini dusunursen bir tuhaf olursun ya heyecanlanirsin icin ciz eder
Ha iste suan benim motoru dusununce aynen oyle oluyorum
Ama otomobilim olmasina ragmen bana yapmiyor oyle bir etki
Bir yerden bir yere gitmek icin otomobil surersin
Ama motosiklet surmek icin bir yerden bir yere gidersin

Egitim ve koruma şarttir bu işte

Neyse pedallamaya devam o zaman
Peace
D

@mehmet roy

O etki bendede olusmaya baslamisti sabah aksam motovlog lar izlemeye baslamistim :)) ama ben duygusal adamim aile benim cok kiymet verdigim bir olgu. Basima bir kaza gelirse onlara bu faciayi yasatmak istemedim. Bisiklet isiyse herkesin rizasi olan bisey yasim 23 annem 15 yasindaki cocuguna bisiklet alir gibi bisiklet almisti bana :) destekte var iki teker hasletimizi pedalda gidericez artik sohbet icin tesekkur ederim iyi geceler :)

Motosiklet hakikaten acayip bişey. Kimi oturtursan oturt üstüne, anında mutlu bir gülümseme oluşuyor yüzünde. Haftasonu kızımı bir arkadası ugurlarken motoruna oturttuk, oda aynı şekilde.

Kask takıp takmama batı Avrupaya ait bir tartışma. Arkasındaki motivasyon kask takmak kanunen mucburi hale getirilse birçok insanın bisiklete binmeyi bırakma korkusu. Orada insanlar yüzyıldan fazla süredir günlük hayatlarında günlük kıyafetlerle bisiklete biniyorlar. Kadının elinde deri çanta, kulağında küpe boynunda eşarp hergün bisiklete biniyor. Bu kadına kask tak dersen binmeyebilir bisiklete. Bizde durum farklı. Yürürken bile taksan yeridir.

Forumda arama butonu var.. Kaza+Kask şeklinde bir arama yapılsa bile onlarca tecrübelenmiş/yaşanmış hadise ortaya çıkar bisiklet kaskının bile gerektiğinde nasıl koruyucu olabileceği ile ilgili.

Buna rağmen hala ve inatla "kask sizi korumaz, azıcık korur, ama takın havalı olursunuz" demeyi hakikaten anlamıyorum.

Hep söyledim, gene söylüyorum.. Bisiklet kullanırken kask takmanın hızla falan alakası yoktur. Dengede gitmeye çalıştığınız bir taşıtta, dengenizi kaybedip düşmeniz oldukça olasıdır. Ve düştüğünüzde kafanızı sert bir cisime çarpıp beyin kanaması geçirmeniz de. Hiç bir yeriniz kırılmaz. Yavaş, hatta neredeyse durur vaziyettesinizdir, Ama ölürsünüz.

Kask korur. Hem de çok iyi korur.

Arkladaşlar yine bir türkçe bisiklet sitesinde çeviri olarak okduğum bir yazıda şöyle diyodu.. kask takan bisikletçilere trafikteki arabalar istemsiz olarak daha dikkatsiz yaklaşırken .. kask takmayanlara ise daha temkinli yaklaştığı hatta bu yüzden kasksızların biraz daha şanslı olduğu çünkü araçların kasksız olanlara biraz daha uzak mesafeden takip ettiği veya yanından geçtiği sonucu ortaya çıkıuyomuş.. o yazıyı bulabilrisem linki atarım buraya... ;)

Kask için son denilecek şey şu.. Takarsan belki bir şey değişir...

EVET LİNKİ BULDUM

(link)

Kask takmak zorunlu olmadıkça, takmayan insanlara ceza kesilmedikçe bu muhabbet bitmez. Motorsiklet kaskı takmayı bakın kimse tartışıyor mu? Onu da anlamıyorum.. Be akıl yoksunu insan adam bunu keyfi için mi yasaklıyor yasaklıyorsa. Senin kafan belki kaza yaparsın da patlamaz diye yasaklıyor. Ben olsaydım yasaklamazdım. Belki bilinçsiz birkaç eleman diğerlerine örnek olurdu. Büyük ihtimalle olmazdı gerçi..

Bıktım arkadaş biri der takın biri der takmayın. Biri der ben kasksız olsam ölürdüm, biri der kask nedir süsdür. Yeter be. 2011 yılından beri forumdayım, gerçekten yeter. Takan taksın takmayan takmasın. Canının kıymetini bilmeyen adama istediğin kadar anlat. Bilinçsiz adama istediğin kadar anlat. Kaskı sevmeyen itici bulan adama istediğin kadar anlat!

Ama yeter...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bu kask mevzusu keyfe kederdir. Turk Trafik Mevzuatinda yeri yoktur bisiklet icin kask takma zorunlulugunun...

Ben takilmasi taraftariyim iki kez kafami kurtarmistir!
Sag tarafimi kol ve bacak derisi olarak yerde biraktigim sirada takir takir taslarin uzerinde seken kafamda cizik olmamistir. Darbe ve surtmenin siddeti ile kaskta catlak, gocuk ve yariklar olusmus ve gozluk dahi parcalanmistir. Ancak cenem yuzum burnum, kafamin kalan kısımlari yara almadan kurtulmustur.
Bir arkadasimda mazgala girince kafa ustu cakilip takla atmis, boynu incinmis ama kafatasi catlamamis ve beyninin tepesinde bir delik acilmamistir.

Bir yerde okumustum (ALAYCI VE UYDURMADIR-Bazı paylasimlara istinaden derlenmistir :) ):
''Yaya gecidi ve isigi olan yerde suruculer otomatik olarak ayavasliyor ama daha dikkatli oluyormus. Araclar icin kirmizi sizin icin yesil yandiginda gecerseniz daha havali oluyor. Ancak akan trafigin hizini gozonunde bulundurarak karsidan karsiya gecebilirsiniz. Araclara yesil size kirmizi yansa bile size carpma olasiliklari oldukca dusuktur. En fazla kufur yersiniz. Zaten araclara kırmızı size yesil yanarken son anda gecmeye calisan bir surucu, dalgin bir surucu, sarhos bir surucu veya freni patlayan bir arac carparsa da olursunuz. Olmesenizde cok ciddi yaralanirsiniz. Trafik isigina uymak sizi korumaz. Iyisi mi siz havali olmak icin isiklarda bekleyin ama dikkatlice yola dalip gecseniz de bisey olmaz...''

Korur kardesim korur! Ekstrem downhill yapiyorsan, saatte 80 km ile biryerlerde gitmeye calisiyorsan, trafige kelle koltukta daliyorsan, standart bir kask, hatta ust seviye olan bir kask bile muhtemelen korumaz. Yine de bir parca faydasi olur. Ama normal kosullarda gayet guzel korur!
Inanmiyorsan, takmiyorsan da o senin keyfiyetin...
Kimseye ''kask bes para etmez, sende takma'' demek ise karsinizdakinin vebaline girmektir...

• Beğen
Tepkiler: b_guven
Arkadaşlar kask kullanıp kullanmamak kendi bileceğiniz iş. Ama kask bir şeye yaramıyor diyerek forumdakileri yanlış yönlendirmeye çalışmayın.

Daha önce başka bir konuda da bahsetmiştim. Aynen buraya alıyorum:

Kask kullanıyor muyuz?

Kask konusuna bakışım şöyle: Kaskın işe yarayıp yaramadığını bilemiyoruz, çünkü pek kaza yapmıyoruz, yaptığımız kazalarda da kafamızı çarpmıyoruz. Bu nedenle kask kafamızı korur mu korumaz mı konusu belirsiz geliyor. Ya okuduklarımız ya da gördüklerimiz bize fikir veriyor. Bu gibi durumlar için boşuna dememişler "bir musibet bin nasihatten iyidir" diye. Ben de bisiklet kullandığım yıllar boyunca merak ettim "kaskların güvenliği nasıl test ediliyor" diye. Tüm okuduğum kaynaklarda şunu gördüm: "serbest düşme testi". Yani kaskın güvenilirliğini test etmek için kaskın serbest düşme sonucu çarpması referans alınıyor.

Peki niye serbest düşme de, mesela kafayı direk duvara çarpma değil veya bir arabadan kafanıza direk darbe alma değil? Aslında bisiklet kazalarına bakınca kafaya alınan darbenin durumunun gerçekten serbest düşme olduğunu görüyorsunuz. Çünkü ne tür kaza olursa olsun kafamıza aldığımız darbe sadece serbest düşme esnasında oluşuyor. Mesela bisikletle 40-50 km hızla giderken doğrudan bir duvara çarpsak direk kafamız darbeyi almıyor veya bir araba bize gelip çarpsa doğrudan kafamıza vurmuyor. Kafamız öyle bir konumdaki acil durumda ilk kurtarılan bölge oluyor. Asıl darbeyi diğer bölgelerimiz alıyor. Peki kafamız direk darbeyi alırsa ne olur? Bunun olasılığı düşük ama sıfır değil. Bir büyüğümüz var bisiklet kullanan; 60 yaşında olmasına rağmen performans antrenmanlarımıza katılır, bisikleti çok sever. Aynı zamanda motor da kullanır. 700 cc'lik motoruyla kapalı garajının önünde bir kaza yaptı. Motor çok güçlü olduğundan refkleks hatası nedeniyle (-ki ileri yaşlarda güçlü motor kullanmak refleks sorunu nedeniyle tehlikelidir) kaza yaptı. Garaj kapağı yukarı doğru tam açılmadan motora gaz verince kafasında motor kaskı olmasına rağmen kafasını garaj kapısına çarptı. Tüm vücudu felç oldu, 6-7 ay hastanede yattı. Şanslıydı düzelme gösterdi, günlük işlerini yapabilir hale geldi. Özetle motor kaskı da taksanız hiçbir işe yaramaz, çünkü motor kaskları da serbest düşme testlerine tabi tutulur, doğrudan kafaya darbe alınması test edilmez.

Peki serbest düşme testi kask koruması için yeterliyse ve serbest düşme kafaya alınacak darbe için tehlikeliyse bu tehlikeyi hangi durumlarda yaşayabiliriz? Cevabı açık: Bir bisiklet yolunda çok düşük hızla giderken bile beklenmedik bir kazada düşme sonucu kafamızdan darbe alabiliriz. Bisiklette ustalaştıkça kazalarda kendimizi ve kafamızı nasıl koruyacağımızı da öğreniyoruz. Ancak hız arttıkça nasıl şekilde düşeceğimiz daha belirsiz hale geliyor, çünkü iş reflekslere kalıyor. Kendine güvenen bir bisikletçi kafadan darbe almayacağına güvenebilir ve kask kullanmayabilir, ama sadece bir kez darbe alması bin nasihatten iyi olacaktır.

Ne komik bir tartışma ve böyle tartışmaları da hep sevmişimdir. Biri çıkmış kask sizi korumaz yok yol bisikleti binin üstüne forma giyin saygı görün.

Nasıl saçma sapan görüşler bunlar? Arkadaş birincisi kask korur! Nasıl korur biliyo musun? Yağmurlu havalarda yağmurluk, şemsiye vb. nin seni yağmurdan koruduğu gibi korur! Islanmazsın ama pantalonların ıslanma riski yüksektir. Bu arkadaşda çene çarptımı gidersin diyo hah şunu bil ki 1500 TL lik motor kaskıda çeneden yedimi görelim. (Görmüşlüğü ve çene kırmış arkadaşım mevcuttur.) İngilizcede bi kelime vardır hani biz ÖNCAM deriz. Ama adam ne diyor WINDSHIELD yani rüzgarlık! Yani koruma. Yani korur ha demirden kalastan korumaz. Burası anlaşıldı herhalde! Yanlış yönlendirmeyin kimseyi.

Havamız batsın giyiyoruz forma seviyoruz aerodinamiği. Yollarda millet bizi kessinde oh havamıza bak ama bacaklar 20 den öte gitmesin modunda değiliz bir çoğumuz merak etme. Hava yapcak olan zaten bisikletle yapamaz boyunun ölçüsünü alır.

Demem o ki fazla kurcalamayın KASK KORUR. Hemde çok güzel KORURé

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf ve sspl
Bu konu defalarca tartışıldı konuşuldu çok uzatmanın münazara yapmanın motorsikleti örnek vermenin manası yok. Her sporun kaskı kendine özel. Paten kaykay. Kayak downhill motorsiklet. Birbirine benzetmekte olmaz hepsinin amacı ayrı. Bisiklet ile değil turda kask takmayı bakkala giderken bile kaskınızı takın. Korumaz diye düşünmeyin, motosiklet ile kıyaslamayın. Hatta değil kask eldivensiz bile çıkmayın

merhabalar kafamın ölçüsü 54 cm kaç beden kask almalıyım

lütfen yardım edin çıldırıcam m beden olur mu prowell almayı dusunuyorum ancak s bedenı yok o markanın

@AKTÜRK ALİ@ M Beden uyumlu olur. Ayarlama özelliği sayesinde 54-58 cm arası kafa ölçüleri olan arkadaşlar M beden kask takabilir.

Bana özelden bisiklet taytıyla ilgili yardım edicek bir arkadaş varmı acaba ?

Bu piyasada 60 tl ye satılan moon marka kask lar nasıldır kask ve eldiven alacağım fazla kesemi sıkıntıya sokmadan öneriniz ne olur?

Arkadaşlar kask kullanmak şart evet ama benim şöyle bir sıkıntım var.

Gözlüklüyüm. Yazın sıcaklarda çok sıcak olmasa bile bisiklette sonuçta efor söz konusu olduğundan terleme oluyor. Terleme olduğunda ise kasklı olarak alnımdan süzülen ter kaşlarımdan sonra gözlük camlarıma damlıyor ve aldığım rahatsızlığı siz hayal edin....

BU OLAYA NASIL ÇARE BULABİLİRİM.

Geri