Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanıyor muyuz?

Kask Kullanıyor muyuz ?

• Kasksız hiçbir yolculuğa çıkmam

• Yaz günü bazen sahil boyunda vb. yerde takmadığım olur

• Araç trafiğinde takıyorum sadece

• Kask gereksiz bir şey, Zaten terminatör gibiyim ben

• Beyin bedava, attım kaskı kafaya çıktım yola

• Toplam katılım
    446
@BerkEvren Ben komyonun önündeydim beni gördüğü halde çarpıp kaçtı

Scudo
Asıl sahil yolunda takmak daha mantıklı, düşme oranı daha fazla. İlla takmam diyorsanız şehirler arası takmayın ama şehir içi takın.

Ben motosiklet surucusuyum
200 beygirlik motor kullandim yillarca
340 km ibre gosteren bir alet..
Kask konusunda bilincliyim motorda ve koruyucu ekipman

Ama bisiklet kaski malasef cogu konuda zayif kaliyor
Surata firlayacak taslar ve cene ustu dusmeler vb

Biz motorda çene acilir kaski bile onermeyiz acigi cok zayif diye o bile bisiklet kaskindan ustundur

Ben bisiklet kaskini saygi gormek ve aksesuar olarak kulaniyorum ve KISMİ koruma

takıyorum ama bazen ve zorla. çok çirkin be abi. kafamda mantar var gibi süper mario gibi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: oflaz
@Hayatikiteker
Dedimya hocam, 4 yanı kör nokta hafriyat kamyonlarının... geçmiş olsun tekrardan

1 km'nin altında gideceksem zaten yavaş gittiğim için takmıyorum. Ama bunun üstüne çıkacaksam takmadan çıkmam.

@hydrocon Bugün sel sonucu oluşan enfeksiyon riski sebebiyle yarına ertelendi

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@efeozata
Şekilli kask al, bende mantar gibi olanı giymeyeceğimi bildiğim için ucu sivrilenden aldım :D

• Beğen
Tepkiler: venom09
Kask takmayı istemeyenler sevmeyenler kasksız kaza geçiren insanların yaşadıklarını internetten YouTube dan filan araştırabilirler

• Beğen
Kask takmayı seviyorum ve genelde 1-2 kmden fazla gittiğim zamanlar takarım.

Allah korusun olurda bi kaza geçirirsem tam korumaz ama en azından şiddetini azaltır.

herzaman, millet gülecek, alay edecek diye takmamazlık etmeyelim. Güvenlik önce gelir, Park gibi yerlerde sürdüğümde kaskın tokasını çıkartıyorum.

100.000 km den fazla motosiklet kullanıyorum kask takmadan markete bile gitmedim bisiklet 1 yıldır kullanıyorum hemen kask aldım tabı taktım kafama yok mus gibi hissettim hafif her yeri açık ama bisiklettede her zaman takıyorum

@hunter84

Evet en son askerde miğfer kullandıktan sonra bisiklet kaskını takınca güven vermedi, ama mermiye kafa atmayacaz sonuçta. (inşallah; (link) )

bende kaza yapmıştım sürüklendim 3-4 mt bisiklet 2 mt havaya uçtu kasksızdım şans eseri duvara vurmadım kafamı yoküş aşağıydı birde şimdi sadece ağır eşyaları kaldırırken zorlanıyorum yer: Konya aydoğdu-güzelbahçe arasındaki alt geçit not: yolda sıkıntı varmış belediyeye falan yazdım hatalı dedim yol günde 2 kaza olması hiç normal değil bir yolda ama dinleyen yokki onu geçtim halk duyarsız yanımdan adam motorla geçti gözümün içine bakarak insan bi durmazmı ya eve zar zor gittim :( :(

• Beğen
Arkadaşlar merhaba...

Moralimin bozuk olması sebebiyle dışarı yol bisikletimle geziye çıkmıştım(şehir içini gezmeye) Bundan yaklaşık 50 dakika önce sol şeritte tahminen 35-45 km hız ile ilerlerken bir araç hem önde hem arkada çakar lambası olmasına rağmen beni farketmeyip sol yola dönüş yapmaya çalıştı taki bana çarpana kadar...Aracın çarpmasıyla birlikte bir anda kendimi havada bisikletimi ise 2 metre ileride gördüm, kaskımı ise kafamda hissettim şimdi baldırlarda incime dışında çok şükür bir sorunum yok ama Allah korudu ki ölme riski çok yüksek bir kazaydı.

Şimdi bunun kask ile ne alakası var diyeceksiniz eğer ki o halde kafamda kask olmasaydı ben şuan bu mesajı yazamıyordum.

Siz siz olun, kask kullanın... Durumu olmayan bisikletci abilerim, kardeşlerim ise bana özel mesaj yoluyla ulaşırlarsa kaskın masrafını kendim karşılayabilirim.(utanmanıza gerek yok)

Not: Şehiriçinde dolaşmama rağmen kask takılıydı ancak kazadan ortalama 20 dakika önce kaskın kemerini çıkartıp yine kazadan 300-400 metre önce kaskın kemerini takmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bisiklet, kask ve eldiven ayrılmaz bir bütün. Keyifli geçen bir bisiklet turunda arkadaşımın hayatını kurtardı kask.Kask ikiya ağrılmış, Kask doğru bir şekilde takılı olmasına rağmen 5 dikiş atıldı kafasının arka kısmına. Bilinç kaybıda yaşamış düştüğünde. Olayın yaşandığı an yanında değildim ama anlatılanlar ile yaşadığım üzüntüyü tarif edemem. Ne oldu, nasıl oldu diye düşünmekten kendimizi yedik. Kask takmasaydı diye düşünmek bile istemiyorum. Bu olaydan sonra daha çok önem vermeye başladım güvenliğe.Kask sizin sağlığınızı sevdiklerinizinde ruh sağlığını korur. Kullanın dostlar.

Ben uzun süre kask kullanmadım. Bir gün tepeden aşağı kasksız asfalt yoldan yaklaşık 55km hızla inerken yolcu otobüsünün sıkıştırması sonucu asfalt dışına çıkıp kendimi atmak mecburiyetinde kaldım. Neyseki sol kolumla başımı koruyacak refleksi gösterdim ve vücudumun sol tarafı yara aldı sadece. Tabi şimdi markete giderken bile takmak lazım. Özellikle şehir içleri daha tehlikeli. Takın arkadaşlar, başınıza bir şey gelse bu durum aileniz için hiç komik olmaz. Bırakın sağlıklı halinizde size gülsünler.

Geri