Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanıyor muyuz?

Kask Kullanıyor muyuz ?

• Kasksız hiçbir yolculuğa çıkmam

• Yaz günü bazen sahil boyunda vb. yerde takmadığım olur

• Araç trafiğinde takıyorum sadece

• Kask gereksiz bir şey, Zaten terminatör gibiyim ben

• Beyin bedava, attım kaskı kafaya çıktım yola

• Toplam katılım
    446
Özellikle yol bisikletinde kask kullanmamak gerçekten delilik.
Bir sürü olay sayarım belki ama en sonuncusunu dün akşam yaşadım.
Üç saatlik yorucu bir sürüşün ardından döndüm ve kapının önünde durdum.
Zihinsel olarak o kadar yorulmuşum ki kilitleri çıkarmam gerektiğini akıl edemedim.
Olduğum yerde devrildim ve kafamı yerden 30-40 santim yükseklikteki,
sivri duvarın kenarına çarptım. Dizimi ve dirseğimi de sıyırıp kanattım.
Kaskın üzerinde bu ufacık olayda yaşanan hasarı görseniz kaskın gerekliliğini anlarsınız.

Scudo
@minimalist Kazanın küçüğü büyüğü olmaz, geçmiş olsun, kask kullanıyor olmanın karşılığını almışsınız.

Sürekli takmaya çalışsam da bazı durumlarda takmayabiliyorum ki bence bu yanlış. Alabildiğimiz max güvenlik önlemlerini almalıyız bence. Ben 2 kez ciddi kaza yaptım birinde mazgallara girdim ve takla attım kaskım yoktu şanslıyım ki bana pek birşey olmadı. İkinci kazamda ise düz yolda İETT şöförü sıkıştırdı sağolsun ve kask kullanıyor olmama rağmen çenem yerden sekti, kasta çizik bile olmamasına rağmen sonuç 3 dikiş oldu.
Ama sonuç ne olursa olsun kask her şart ve koşulda takılmalı, diye düşünüyorum...

Ben gıda mühendisiyim ve çalıştıgım yerlerde büyük alışkanlık kazandım. Özellikle bir iş yerimde kafamda bone varken otobuse binmişliğim dahi vardır. Bu sebeple kask bana hiç ağırlık yapmaz her çıkışımda muhakkak kafamda. İnşallah bir kazada yaşamam.

Kısa mesafede olsada kask kullanıyorum. Ne olur ne olmaz diye:harika:

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Kaskı yol bomboşken bile kullanıyorum.Çünkü gözümün önünde biri yol bisikletiyle kasksız bizim mahalleden geçerken mazgallar yüzünden düştü.Kafasını vurduğuna eminim.En kötü senaryoyu düşünmek gerek.

kask forever :asik:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Selamlar.iş kazalarında ve buna baglı ölümlerde ; avrupada birinci , dünyada ise üçüncü sıradayız.az öncede forum da " tayt giyiyormusunuz ? "Diye bir konu vardı.bir olayi ,unsuru eleştirmeden önce acaba bu neden var, neden böyle yapilmiş , mutlaka bir sebebi vardir şeklinde kafa yormaliyiz .ön yargılarimizdan kurtulmaliyiz artik. Emniyet kemeri taktigi icin hayatta kalan, takmadigi icin camda firlayip yola savrulan kadinin cesedi basinda feryat eden yeni evlenmiş adam daha dúne kadar tv lerdeydi.daha da sayariz bu tip örnekler.lütfen bazi seylerin gerekliligini iş işten geçmeden anlayalim .lütfen tayt giyelimve kask takalim arkadaslar :)

Bir defa düştüm, o an kaskım olmadığını hayal bile edemiyorum. Güvenliğiniz için kask takın!

• Beğen
yokuş iniş haricinde günlük şehir içi vs hiçbir şekilde kullanmıyorum... :tskler::mzkdnlmk:

Kask gerçekten gerekli. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı takmıyorum. Bu da benim tercihim tabiki.
Bana Yakışan kaskı bulunca takacam söz :)

Bir kere trafiğe kasksız çıktım (kask yanımdaydı, takmayı unuttum) en büyük kazamı yapıp yarım saate yakın hafıza kaybı yaşadım. Kaburgaları da kırdım ama ona yapacak bir şey yok. Her mesafede, her şartta kask takın lütfen..

Takmayan arkadaşların bir kısmı; takıldığı zaman kötü göründüğü için kask kullanmayı tercih etmiyor. Ben kaskları çirkin görünen ve takılması zorunlu bir ekipman olarak görmüyorum. Bilakis sürüşünüze tarz katacak bir aksesuara da dönüştürülebilir. Şöyle ki;

Piyasada son derece tarz sahibi kasklar da var; Misal aşağıdaki örnek, işe gidip gelinirken kullanılabilir üstelik katlanabiliyor :)

http://i64.tinypic.com/2rncuhl.jpg

Dahası da; aşağıdaki kaskın da aynı şekilde retro bir görüntüsü var ve ebaydan 12 dolar civarı alınabiliyor. Üzerine bir kaç sticker uygulanarak ciddi anlamda kişiselleştirilebilir. Ben açık kahverengi olanından sipariş verdim, üzerinde airbrush uygulaması gibi enteresan kişiselleştirmeler yapacağım :) Dünyanın en sağlam kaskı değil ancak asgari derecede de olsa güvenlik sağlayabileceğini düşünüyorum.

http://i67.tinypic.com/espzkw.jpg

• Beğen
@0zan
Hocam zorunlu eyvallah da tam yaz gelmemesine rağmen inan felaket bir ter yapıyor alnımdan aşağı süzülüyor resmen ki kask değil şapka taksam bile aynısı oluyor fazla terleyen biri değilim yani yazın çok zor çok

Bisiklet satın alırken kask da satılması zorunlu hale getirilmeli. Kask kullanıcıya mutlaka satılsın da sonra kendi bilir, ister taksın ister takmasın. Otomobil alırken taksak da takmasak da emniyet kemeri olmayan otomobil alamıyorsak bisiklet de bir taşıt, onda da kask almak şart olmalı.
Kafasını kullanmayıp da kask takmayanın bir gün kullanacak kafası da kalmayabilir.

@Eroseros
Şimdi böyle yazarsanız biri çıkar der ki "siz kask üretimi firmasında mı çalışıyorsunuz" bunlar işin özünden uzak rant ile alakalı şeylerdir.

Çok daha önemli bir şey var motor satılırken bile kask şart değilken bisiklette nasıl olacak. Şart olursa iyi olmaz firmalar abidik kubidik kasklar yaptırır daha büyük sıkıntılar doğurur. Kullanıcak olan alır kullanır yada kullanmaz herkesin kişisel tercihidir.

Geri