Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanıyor muyuz?

Kask Kullanıyor muyuz ?

• Kasksız hiçbir yolculuğa çıkmam

• Yaz günü bazen sahil boyunda vb. yerde takmadığım olur

• Araç trafiğinde takıyorum sadece

• Kask gereksiz bir şey, Zaten terminatör gibiyim ben

• Beyin bedava, attım kaskı kafaya çıktım yola

• Toplam katılım
    446
2007den beri bisiklet kullanıyorum hiç kask takmadım:srnsml:

Scudo
Kaska belki de hayatımız boyunca hiç ihtiyaç duymayacağız, ama keşke taksaydım demektense ihtiyaç duymadığımız halde tedbir almak bence en iyisi. Önemli olan kaskın kazadan önce başımıza gelmesi :)

• Beğen
Tepkiler: Eroseros ve vatan
Daha bugun grup halınde gıderken cukurdan kacıcaz dıye dustuk ıkı bısıklet bırbırımıze gırdık ben kaskımın sag tarafını vurdum abıde kaskın arka tarafını kafamızda kask olmasaydı heralde sımdı daha kotu durumdaydık. O yuzden 10 metrede gıtsenız takın kaskınızı.

(link)

• Beğen
Tepkiler: olympos ve vatan
@Atilla G. Arkadaşımız bu konuyu açarak bir kişinin bile olabilecek kazada yaşamını kurtaracaksa paha biçilmez bir şey yapmış olur.
Insan yaşamının sinek kadar değersiz olduğu yurdumuzda bizler önce kendimiz için güvenlik önlemini almalıyız.

Yeni yasal düzenlemeden sonra zaten kasksız trafiğe çıkmak suç olacak.

Herkes kaskını seçsin,cezayı azrail kesmesin.

Grip aşısını yaptırıp kış günü kısa kollu gezmek gibi bir safdilliğe benzer,kask takıp yüksek hızda gitmek...

Her bisiklet sevdalısına kaza belasız keyifli sürüşler dilerim..

Bisikletimi alani bir kaç gün oldu ama kask kullanma deneyimim motorsiklet sebebi ile çok fazla.talihsiz bir kaza da kafama 12 dikiş yedikten sonra kesinlik ile kask siz 1 km bile yol yapmadim.daha sonra yaptığım kazalarda kafamdaki kask sayesinde vucudumda kırık olduğu halde başıma aldığım darbelerden bir zarar görmedim.bisiklet kask im kargo da gelir gelmez sürüşe başliyacam.sırf kaskım yok diye çocuk gibi mahalleden çıkmadan 1 saat kapı nin önünde sürüş yaptım bu akşam...kask siz sürüş bana göre değil.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
varda çok dandik takıyorum ama pek işe yarar gibi gelmiyor.

hocam herkese merhaba prowellın kaskını almayı dusunuyorum ancak m bedenden kucugu yok ve benım kafamın olcusu 54 cm ne yapıcam m den bana gider mi lutfen yardım edin 1 aydır kasksız suruyorum bir an önce temin etmem lazım hızlı cevaplarsanız sevinirim hayırlı geceler

evet dene önce kafanıza oturması lazım

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@bsklt07 tesekkur ederım acaba netten siparis versemm sıkıntı cıkarmı

@bsklt07 veya kocaeli-istanbul arasında prowell temin edebileceğim bir yer var mı dır

image.png Bu kasktan kullanan varmı aranızda acaba? Varsı nasıl başlangıç için idare edermi?

@Nurullaah18 bende bunun en üst modeli olan Btwin 500 var,bana pedleri yetersiz geliyor,kaza anında kafa arkasında ped olmadığı için darbe direk başa gelecek gibi,tabi başka kask kullanmadım, belkide bütün bisiklet kaskları böyledir.

Bu arada konuya ilişkin söyleyeceğim tek şey
"Eğer içinde koruyacak birşeyin varsa takarsın"

Gayet yeterli ,10 tane kask falan inceledim btwin 500 ün pedleri hepsinden iyi ..

@Nurullaah18 bu kask cok yetersiz . arkadan sikistirmasi olmayan kask kullanilmaz. bende bu kasktan almistim . sonra baska bir kaskin arkadan sikistirmasini buna dikmek zorunda kaldim fakat o parcayi baska bir kasktan tenin etmen cok zor .

Btwin 500 tavsiye ederim.

bende btwin 500 aldım birtane kask almıştım çok kötü duruyor diye kasktan soğmuştum allahtan ciddi kazalar yapmadım şuana kadar :D

60₺ civarı idare edecek bi kask bulamazmıyım? Bisikleti alırken sınırları baya zorladım zaten 115₺ ye biraz zor kask :D

Geri