Bir araci ve bir yayayi icerip de bisikletliyi icermeyen birliktelik kombinasyonlarinin sayisi ile bu sebepten olusan kafa yaralanmalarinin sayisinin orani ve bisiklet kullanan kisi sayisi ile bisiklet kazasinda kafasi yaralanan kisilerin sayisinin orani daha belirleyici olacaktir diye dusunuyorum. Sonucta motorlu arac ve yaya sayilari bisikletli sayisindan cokca fazla.
Forumun başka başlıklarında sanırım tartışılmıştı aynı konu. Konu ile ilgili farklı araştırmalar ve istatistikler mevcut, iki farklı görüş ne yazık ki şu ana kadar birbirini ikna edemedi.
Şehir içinde ve kalabalık turlarda kasksız çıkmıyorum ancak bayramda gerçekleştirdiğimiz turda trekking şapkası taktım ana yol haricinde ve çok konforluydu, güneşten çok iyi korudu diyebilirim. Tedbir olarak takmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Tamam sen takma,gelip burada kask takmak yararsız diyorsun,o istatistikler kazada ölüm,bisikletlilere çarpan kişi az diye , çarpılınca alacağın hasarın da az olduğunu söyleyemezsin.
kask takmıyorum sebebi afedersiniz ama bildiğiniz benim eşekliğim başka sebebi yok gidip boş boş paralar harcarken kaska 1 kuruş bir ayırmadım şimdi şehirlerarası yola değil caddede gitmeye korkuyorum istanbula döner dönmez bir tane hemen edineceğim ama alana kadar kelle koltuk
Istanbul icinde takarim, ama uzun turlardaki köy yolu rotalarinda asla kullanmiyorum.
Köy yolu ya, mis gibi, tak bi sapka üfür üfür, oh mis gibi.
Kasktan ziyade kaskin kemeri rahatsiz eder beni.
Ben işe gidip gelirken kask takmıyordum, her nekadar gözlük taksam da eve geldiğimde gözlerim kupkırmızı oluyordu. 30 km/h hızla ister istemez gözlük arasından toz kaçıyordu. Diğer yandan saçlarım kısa olduğu için kafam da yanıyordu. Diğer yandan yüksek hıza ulaştığım için düşme olasılığımı düşündüm. Kafan olur da öyle bir yere çarpar ki yaşamın sona erebilir vs. Kask 100de100 korur mu tabiki hayır ama ihtimali düşürür. Sonuç itibariyle saydığım 3 sebepten dolayı vizörlü kask almaya karar verdim ama piyasada bulamadım istedipim modeli. Tabiki aliexpresten buldum riske girip. Ve 10 numara kask buldum. Kask içinden vizörlü. Artık gözlerime gram toz kaçmıyor. Kafam yanmıyor. Dikkat çekiyorsun arabalar tarafından. Diğer yandan kazada olabilecek darbe ihtimalini düşürüyorsun. Tabi bunu layıkı ile takmak gerek. Bağlantısını zayıf yaparsan bir işe yaramaz.
Aldığım kaskın linkini paylaşmak isterim. Çok memnunum
@Emre Keklik Bir gün kaskın önemini kavrayacaksın.Siz Emre Keklik beyefendiyi dinlemeyin keşke taksaydım dememek için güzel kaliteli bir kaskı alın ve kafanıza yerleştirin.Demekki beyefendinin kafasının içinde koruyacak bir şey yok.Kask takmanın bana ayrı bir hava kattığını düşünüyorum.İnsanlar bana profesyonel gözüyle bakıyor.
Onu bile söyleyememek var işin ucunda. Arkadaş yaya hızında kullanıyor trafiğe çıkmıyorsa takmamak kendi tercihidir kafasına zorla kask geçirecek halimiz yok. Ancak ben kullanırken az eğilimli bir yolda bile rahatlıkla 60-65 km/h hızları görüyorken olası bir düşme olayında ilk isteyeceğim şey kafamda kaliteli bir kaskın olmasıdır. İstatistikler hiçbir şeyi kanıtlamaz sadece matematiksel veri için elde tutulur. Acı bir tecrübeyle öğrenmeden takmaya başlamanız dileği ile
Kask dediğimiz yaz kış farketmeksizin takılmak durumunda olunan güvenlik sigortamızdır. Diyarbakır'da 46 derece sıcakta bile bisiklet sürerken başımdan eksik olmaz ! Diğer arkadaşlardan da buna yakın cevaplar alacaksınızdır. Kaskın yazı kışı olmaz. Üstelik direk başınıza da güneş ışını çarpmaz ! Ama güneş çarpmasına vücut olarak maruz kalabilirsiniz çok sıcaklarda ! 40 derece sıcak hangi il acaba ? Ankara ulaştı mı 40 dereceye ?
Dün Caddebostan'da önüme aniden çıkan bisikletli başka birine çarpmamak için takla attım. Bir işe yaramadı ama kafamda bunaltıcı havalarda bile kask olması gerektiği gerçeğini yeniden hatırlattı.