Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

@Burak Küçük

Beni tarif ettiniz sanki. çukur gördüm panikle ön freni sıktım yüzümü yere çarptım üst dudak açıldı ama öyle böyle değil diktirmek için 3 hastane gezdik 2 dişim kırıldı sağ dirsek yere çarptı 6 gün alçıda kaldı neyseki kırık yoktu ezilmiş kafamda kask yoktu yol boş diye takmadim zaten olsada bi işe yaramaz dı.

Kaska fazla güvenmeyin illa başınızı yere çarparak öleceksin diye birşey yok

Scudo
Arkadaşım %5 eğimli yolda 50 - 55 km gibi bir hızla iniş yaparken kasis yüzünden takla attı. Allahtan birşey olmadı sadece kaskı parçalandı. :) Tipi görünüşü hiç önemli değil şahsen korusun yeter. Ben 10 aydır bisiklet sürüyorum kaskımı takıyorum. Burdaki halk alışamadı halen ama ben alıştım. :) Dediğim gibi tipine vs bakma hiç önemli olan koruması işlevi..

Bu başlığı görünce yaşadığım bir olayı anlatamadan geçemeyeceğim. şehirlerarası otobüslerle yolculuk yaparken bir keresinde, uykuya dalmışım gece gözümü bir açtım aman allahım şöför o kadar hızlı kullanıyordu ki hafif bir sağ sol yapınca yerimde dönüyordum. hemen kemerimi taktım(neyseki vardı) ve o an şunu farkettim, normalde insan şöyle düşünüyor, "ya reflekslerim sağlam kaza olursa tutunurum." çok yanlış. o uyku sersemi halimle inanın kolumu bile zor kaldırıyordum o gün bugündür 10 metre bile gitsem kemer takıyorum. kazanın nereden geleceği belli olmuyor bazen.

Asıl hikayeye gelecek olursak, doğuda olanlar bilir birlik minibüsleri vardır. şehirler arası yolda giden. o tarz bi minibüsle yolculuk ediyorum, önde oturuyorum yanımda benden yaklaşık 15-20 yaş büyük bi adam vardı(21 yaşımdayım). ben yine normal olarak kemer taktım bir iki defa mola verdik. sonuncuda kemerimi takmaya çalışırken adam artık sinirlendi çünkü dar olduğu için ayağa kalkması gerekiyordu. bana döndü ve kardeş senin canın pek bir kıymetli galiba dedi, dedim istiyorsan vereyim kemeri sende tak. yok dedi tersleyerek. sen nerelisin dedi(tipik önyargı sorusu,adamla aynı memleketliyim insanlar önyargılı olmasın diye isim vermeyeceğim) şuralıyım dedim, hayret bizim buralardan yumuşak adam çıkmazdı dedi.

hiçbirşey söylemedim adama ne düşündüğü ne söylediği önemli değil. saatte 90 km hızla giderken o camdan uçmaya hiç niyetim yok. ve bir an kaza olsa o adam ölse sevdiklerini cenazesi başında ağlarken hayal ettim. kusura bakmayın arkadaşlar ama başka insanların düşünceleri uğruna hayatımızı tehlikeye atma lüksümüz yok. kendinizi düşünmüyorsanız bile sizin arkanızdan harap olacak insanları düşünün. kemer takmamanın kask takmamanın erkeklikle bir alakası yok zira fizik kanunları sizin ne kadar erkek olduğunuza bakmaz. saatte 90 km hızla o camdan uçarken ki estetik güzelliğinize bakar...

@hüseyin ozan

Toplumumuza musallat olan şu sahte ve sakat delikanlılık anlayışı..tedbirli, dikkatli olmayı bir zaaf olarak görmek..bu zavallılar şu yalana iman etmişlerdir:"sonunu düşünen kahraman olamaz " ben de diyorum ki: herkesin üzerine düşeni yaptığı bir toplumda kahraman, alkış toplamak için kıçını yırtan bir soytarıdan başka bir şey değildir.

Kask yüzü kapatmıyor doğru ama en tehlikeli bölgeyi kapatıyor. O kadar mühendisten daha iyi bilecek halimiz yok bence. Bütün kasklar aynı şekilde . DH kaskları hariç.

Ben de kask kullanıyorum ama tek sevmediğim yanı kaskın şeklinin kafamıza çıkması çıkardığımda saçım 3 çizgi oluyor buna ne yapılabilir acaba?

Kaskla beraber gözlükte takmayı deneyin. Görüntüyü biraz daha düzletiyor :cool:

Bana göre kask takmamak anormal. :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Hüseyin Külcüoğlu

saçımı kestirsemde oluyor bu durum bazen dersaneye gideceğim bisikletimle. yazın 3e falan vurdurmayı dusunuyorum

@Cem Bayıll
Eger sacin, beynin ve canindan daha önemliyse takmayacaksin. Yalniz sonra beynini yada canini uzun sürebilecek ameliyatlar bile kurtarmaya bilir ama sacini dershane de herhangi bir ayna karsisinda iki parmak yada tarak atark düzelte bilirsin.
Artik karar senin SACINMI YOKSA BEYNINMI?
Sonra sen dershaneye ders calismayami gidiyorsun yoksa mankenlik yapmayami?

@Murat Cömez

hayır asla boyle bırsey demem hıcbır zaman takmadan da binmedim ama cidden cok kotu duruyor sanırım buff gibi birsey alacağım ya da 3 e vurdurcam saçı

@Candeniz ÖZCAN

Sorunuza tam cevap veren olmamış. Bmx&skate kaskı dediğiniz kasklar hava kanalı bakımından çok zayıftır hatta bazı modellerde hiç hava kanalı yoktur. Bu yüzden özellikle uzun turlarda sorun yaşarsınız uzun turlarda terleme kaçınılmaz oluyor bir de kafanız havasız kalınca daha büyük sorunlar yaşarsınız. Ayrıca bu kasklar normal kasklara göre daha ağır, ortalama olarak 400-500 gr ağırlığında en iyisini alsanız bile en düşük 300 gr lık bir kask bulabilirsiniz. Bu ağırlık özellikle uzun turlarda size büyük eziyet olacaktır. O yüzden yakışmasa da almanız gereken kask bisiklet kaskıdır. Prowell f59r fiyat performans olarak piyasadaki iyi kasklardan diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Candeniz ÖZCAN
@Hamza Hakkı

Yaklaşık iki sayfadır bekledigim cevabi verdiginiz icin size ayrica tesekkur ederim,ben bir soru sormustum ama herkes anisini anlatmayi tercih etti... :) sagolun bilgiler icin

@Volkan Çağlar

Bence çok güzel ve orjinal bir modelmiş !! Bayıldım :D
Bence bayanlar şehir içinde, trafikte pek bisiklete binmedikleri için kask onlara önemsiz geliyor.

ben kullanmıyorum.
zaten yavaş adamım.
km saatinda 12-13km'yi geçince sigma " yukarı ok " cıkartıyor.
ortalama hızın üstüne çıktın allahın tosbağası diye.

zaten yürüme hızımda 5km.
sırf 2 kat hızlı yürüyorum diye kask takmıyorum.

@kivilcimb

bence çok yanlış bir düşünce ama allah korusun hız önemli değil yerde çivi var diyelim düştün direk kafanıza batıcak illa hızlı gitmiyorum diye kask takmamak bence yanlış tabiki sizin şeçiminiz yanlış anlamayın sadece düşüncemi söyledim :)

@Onur Gunes

o kadar düşünürsen evden cıkmamak lazım onur :)
yolda yürürken saksı düşerse kafana ?
arabaya 100le giderken aks mili kırılırsa ?
uçağa bindin , düşerse ...

ohhhoyy :)

@kivilcimb

yok abi sadece düşüncemi söyledim hatta bunun hakkında yorum yapılcağını düşünmüştüm :)
aynen dedin gibi yürüyerek gidiyorum araba çarptı misali,ama güvenlik önemli ilk güvenlimizi alalım sonrası zaten allahın takdiri :)

Geri