Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

@Mahmut Abit

saolasın.şu an iyiyim ama o zaman çok çektim. sana tavsiyem hemen kask al. Ben artık markete giderken bile takıyorum

Scudo
amsterdamda kask kullanılmıyor bunun nedenini sormak lazım tabi ,insanlar ile bu konuda röpörtaj yapılmalı, neden kullanmıyorsunuz diye.

Ne yalan söyleyim ben de başlarda kask takmaya çekiniyordum. İsmail Bey'in dediği gibi sürü psikolojisi...
Fakat sonradan turlara falan katıldım, kask takmak zorunlu tabi ki. Ondan sonra kendimi alıştırdım hiç ama hiç çekinmiyorum. Çünkü sen takarsan, o takarsa, bu takarsa insanların gözü de buna alışıcak. Garip gelmeyecek kask takmak. Bizim toplumumuz maalesef herşeyini Allah'a havale eden bir toplum konumunda. Kaza geldi mi oradan da gelir buradan da kaçamazsın. Tabi ki kaçamazsın fakat önlemini alıp almamak senin elinde. Sınava giriyorsun dua ediyorsun. Sen sınava girerken boş kafayla girersen dualar mı seni kurtarıcak ?

Sözün özü eğitim şart. Siz de bir eğitimci olarak kask takıp çevrenize ve öğrencilerinize örnek olun. Doğru yolu gösterin. Zaten göreviniz bu değil mi ? :)

• Beğen
Tepkiler: Ümraniyeli Ofli
Kaskı ilk taktığımda sürekli herkes bana bakıyormuş gibi geliyordu. Sadece uzun turlarda kask kullanıyordum. Sonradan üzerimdeki bu düşünceyi attım ve kaskımı bakkala bile gitsem takıyorum. Ayrıca sizi kasklı görenler daha çok saygı gösteriyorlarmış gibi geliyor. Şehirler arası yollarda bizi kaskla gören tır şoförleri şerit değiştirip tehlikeden kaçıyorlar. İşin kaskınızı takın hocam . Kim nası bakarsa BAKSIN

kesinlikle sürat yaparım ve de kısa mola anlayışında olurum ,sürat yaptığım için kask bana güven verir,kafamda kask olmadığı zaman motivasyon bende düşüyor yani hıza geçme tereddüdü yaşıyorum ama 10 km lik inişlerde bana acaip güven veriyor kask ,daha iyi motive oluyorum ,evet yukarıda yazdım neden acaba insanlar hollandanın başkentinde kask kullanmıyor bunun cevabını ben vereyim

nedenler

1- yolların emniyetli oluşu kasislerin olmayışı
2- kısa mesafe sürdükleri için kask takmamaları ,

aklıma gelenler

Hocam bende full face bir kask takacağım down hill kaskı cidden bir korku var acaba dalga geçerlermi diye

bence sen kızlara takılma bu kadar, emin ol birazcık bisikletle alakaları olsaydı bu tavrı sergilemezlerdi. sen kendi sağlığın için tak kaskını ayrıyettende gayet güzel bi kask bence :alkis:

@ilkerbilgin

ilker dostum,inişler yapacak isen çok sert zeminlerde tabi tak derim,çeneyi korur düşüşlerde ,ama sadece inişlerde bence gerekli diye düşünüyorum ,sen içini rahatlatmak istiyorsan bence normal kask al derim , kimseyede aldırma bizim ülkenin yolları bubi tuzakları ile dolu

@Kudret Kurtcebe

Katılıyorum,zaten videoda görünen kısımda insanların kask takmamasının kendimce 2 nedeni var:
araba,otobüs gibi motorlu araçlarla tamamen ayrı yolda bulunmaları ve bu taşıtlarla etkileşimlerinin sadece 'kendi yollarında' bulunan trafik ışıklarında olması.Doğal olarak videodaki kişilerin ekstrem bir durum olmadığı sürece yaptıkları kazalar tamamen orta-düşük hızda ve başka bisikletçilerle olacak,dolayısıyla kask kullanmasalarda hayati tehlike yaşayacakları kaza veya olası durum çok düşük bir ihtimal olarak görünüyor.

Yaptığım yorum sadece bu ve buna benzer amsterdam bisiklet yollarıyla alakalı videolardan çıkarmış olduğum şahsi fikrimdir

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Önceleri komşularımız,bana uzaylı gözüyle bakıyorlardı ama artık bu algıyı değiştirdim onlarda bu halime alıştı. :)

Kask takmamak anormal bir durum.

vala arkadaslar ben takmıyorum ya
sart demı aslında

Yenilikleri kolay kabul edemeyen ama kabul etti mi de tam benimseyen bir toplumuz. Yollarımız çok tehlikeli, Şöförlerimiz çok saygısız. Kask mutlaka ama mutlaka takacağım. Yokuş tırmanışlarında nefes nefese kaldığımda da beni işaret edip kikirdeyen, "yürü be koçum" diye alay geçen geri zekalılarda var. Takmak gerek. Kim ne derse desin.

Düşüp kafayı patlattığında acaba sana kim güler? Hiç kimseyi takmam kaskımı takarım.

@Kudret Kurtcebe
Hardtail bir bisiklet aldım hocam tabii dağda bayırda olacağım ihtiyaç duyuyorum açıkcası

@yavuzöztürk

Bir kaza olur da kafanizi kaldirimin kenarina vurup pekmezi akitmak sizin icin cok problem degilse sart degil aslinda.

Konuyu tekrar üst siralarda görünce su efsanevi karpuz testi aklima geldi:
(link)
:D

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
bir keresinde arkamda bulunan 3 kız gülmüştü dönüp hakaret etmek istedim ama kendimi tuttum :) adamlar e-5 de motor üstünde kask takmayıp sürüş yapınca bizi kasklı görünce anormal geliyor herhlade

Kask takmanın güvenlik boyutu tartışılmaz derecede.Bunun yanında trafikte "saygı görme" açısından da olumlu etki yarattığını düşünüyorum.

Bizim milletin böyle garip huyları vardır; Kasımpaşa konusunda son derece haklısın:)

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Geri