Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Decathlon'da satılan 190 liralık Yol bisikleti kaskını kullanan var mıdır(websitesinde yok link veremiyorum) Kullanan arkadaşlar memnun mu o fiyata alternatif var mıdır
Ben aldım ama pek kullanmadım, birkaç kere kullandım arka tarafı fazla sıktım sanırım baş ağrısı yaptı ayrıca kafama göre kaba bir görüntü oluşturdu, şimdi orta halli daha kibar görünecek kask arayışındayım. Gıro ve Cratoni modellerine bakıyorum biraz pahalı indirimde olanları da kalmamış, gerçi kafada denemeden de tekrar alınır mı bilmiyorum ama mecburen alacağız.

• Muhteşem
Tepkiler: Mansouki
Scudo
Decathlon'da satılan 190 liralık Yol bisikleti kaskını kullanan var mıdır(websitesinde yok link veremiyorum) Kullanan arkadaşlar memnun mu o fiyata alternatif var mıdır
Ben kullanıyorum 1 yildir. Basima herhangi birsey gelmedi. Kasktan agirlik olarak cok memnunum. Bir yipranma olmadi simdilik. Havalandirmasi biraz daha iyi olsa belki bir de ic filesi olsa daha iyi olurmus.

• Muhteşem
Tepkiler: Mansouki
2018 yılında bisiklet almadan önce güvenlik konusuna epey kafa patlatmıştım. Bisikletten önce kaskı aldım diyebilirim. O dönemin araştırmasına göre "Giro" markada karar kılmıştım. Özellikle MIPS teknolojisi gerçekten çok başarılı. Ben bu yüzden "Giro Bronte Mips" tercihinde bulundum. 2 yılı aşkındır ham hafifliği hem de hava geçirgenliği adına Antalya gibi bir yerde çok memnun kaldım. O dönem için epey uygun bir fiyata almıştım ancak günümüz için tekrar bir düşünmek gerek.

Kask firmalarını fırsatçı riyakar buluyorum zira kaskın ömrü 5 yıl olarak belirtilirken adamlar rafta 1 yılını tamamlamış kasklara indirim yapmak yerine dolar arttıkça bindirim yapıyorlar! Arkadaş senin kaskın eskidi bile 40 Dolara aldığını neden 12o dolara satıyorsun! Bildiğiniz kan emicilik bu!!!

• Beğen
Tepkiler: Ardag77
Gel vatandaş gel, işsizin biri senin için ucuz kask araştırması yaptı
Sayfa 30 dan beri okuyorum, güncel olarak yeni gelenler ve benimle aynı durumdakiler için özetlemek istiyorum
100-350 tl aralığında bulduğum kasklar şunlar:
Öncelikle Decathlon kasklarıyla başlayalım;

ROADR 900 VAN RYSEL: 270 tl 210tl kullanıcıları tarafından beğenilen bir kask olduğunu söylemek doğru olur, oldukça rahat ve hafif bir ürün. Şuanda indirimde ve (mat siyah ve mavi-beyaz renkleri oldukça hoş) ancak kayışları bazıları tarafından beğenilmemiş bu nedenle mümkünse mağazada denemeniz ve kafanıza oturmasına bakmanız çok faydalı olacaktır (%95 ihtimalle bu kaskı alacağım) M boy 260 gr emin değilim ama ışık takılabiliyor (bu kaskla düşüp sağlam kalan abimiz aynı kasktan tekrar almış) Havalandırma başarılı.

XC ROCKRIDER: 290 tl 220tl 230 gr ağırlığı ile bir bereden daha hafif!! Roadr900 serisinden ne farkı var anlamış değilim farkını bilen varsa beni aydınlatabilir

ROCKRIDER500:190tl Kullananlar genel olarak memnun, Kronik hastalığı: içerideki padler sökülünce cırt cırtları da geliyor tekrar yapışmıyor, dikkatli olmakta fayda var (Eğer çıktıysa straforları eritmeyen model uçak yaparken kullandığımız ''Uhu Por'' ürününü kullanabileceğinizi düşünüyorum) havalandırma deliği bol olmanısa karşın terlettiği söyleniyor. MTB kaskı olduğu için biraz etli ama hafif ve rahatmış.

ROADR 500 VAN RYSEL:190tl Tam bir fiyat performans canavarı, 4-5 saat üzeri sürüşlerde rahatsız etmediği söyleniyor. kafanıza oturanı alırsanız oldukça rahat, ViooClip uyumlu ışık takma yerisi bile var. Havalandırma iyi.

ROADR 100 VAN RYSEL:120tl 230 gr(M beden) olduğu söyleniyor. Süngerleri çabuk deforme oluyormuş. Bisiklete binmeyi yeni öğreneceklerin tercih edebileceği bir kask. AMAA bu kask bir hayat kurtarmış işte kazazedenin üründeki yorumu: ''Galata köprüsü üzerine 45 ile seyrederken eminönüne doğru sağa dönen viraja girdim. Yerler ıslaktı. Düştüm direk kaskın alna gelen bölgesi aldı darbeyi. Yüzüm kan içinde kaldı. Dişim kırıldı ama kask olmasa ölüydüm.'' Kasksız gezmekten iyidir

500 BTWIN ŞEHİR BİSİKLETİ KASKI:140tl 280 gr (M beden) Şehir içi için uygun, arkada ViooClip ışık takma yeri var, Bu fiyatta alınabilecek en iyi ürün. Sürüşleriniz 1 saati geçmiyorsa gözü kapalı alın.
Aha bir kazazedenin üründeki yorumu ''Yaklaşık İki yıldır bu kaskı kullanıyorum. Geçtiğimiz pazar günü bisiklet faaliyetinde kaza yaptım takla atmışım.. Hatırlamıyorum. Bu kask başımda idi ve beni Allah'ın yardımı ile o korudu... Ucu kırılmış ve çatlamış.. Benim kafam yerine kendisi çatlamış. Görevini tam olarak ifa etti.... Ben çok memnun kaldım. Tavsiye ediyrum... '' ancak 1 saat sonrası söylenene göre hafif terletme ve kayış sıkması yapıyor.

ST 100 ROCKRIDER: 100 tl 85tl 320 gr Kullananlar memnun ama bunu alayım agresif kullanayım derseniz terlersiniz. Arka kısmı geniş, beyinciği iyi koruyor. Sakin sakin gezeyim, ekmek almaya gideyim diyorsanız alabilirsiniz.

Son 3 kask sakin sürüşler için uygun, bisiklet yolundan giderim, en fazla yayaya çarparım, Arkamda hanım ve 3 tekerlekli bisikleti olan çocuğumla kedi köpek seve seve gezerim diyorsanız alabilirsiniz bu kasklar tam size göre. Boşuna diğer markalarda vakit harcamayın. İmkanınız varsa alırken mağazada lütfen deneyin.
3 haftadır gece gündüz araştırıyorum bu araştırmalarda adı geçen kaskları da bırakıyorum, belki bakarsınız.

KED TRONUS
BELL TRACKER KASK
(çok kullanılan bir kask)
Giro Bronte
Prowell f44
Giro revel

Okuduğunuz için teşekkürler: Bu emeğe bir beğeni bırakırsanız çok sevinirim 👍
Bu arada Lazer Vandal çok tatlı duruyor, ürün hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Bugün Roadr 900 ürününü indirimle 210 tl fiyatla aldım.
Kaska bu gün 15 km lik (Dağ bisikletiyle) 70-80 kadans şehiriçi sürüşte çok sinirlendim, bu kask insanı üşütüyor yahu. Havalandırmasında vantilatör var gibiydi.
Aslında anladığım kadarıyla bu çok iyi bir durum, bu demek oluyor ki havalandırması oldukça başarılı. kafaya oturması güzel. İç padlerini çok inceledim, cırtcırtları kopuyor diyenler abartmış bence, bana gayet sağlam geldi ve süngerleri memoryfoam gibi cok güzel.
Normalde çok terleyen biriyim, bisikletten inip dershaneye girerken damla damla görünmesin diye önce yüzümü gözümü siler, yanımda peçete taşırdım.
Almaya giderken yarı yolu kasksız gittim soğuk hissetmedim. sonra arkadaşımın eski kaskını (o da bugün aynı kaskı aldığı için eski kask yanımızdaydı) taktım 5 km de ter akmaya başladı. İçliğime (keep dry 500 ki çok memnunum bu içlikten, terletmiyor) yüzümü sildim, girdim, kaskı alıp çıktım. arkadaşım kayışımı ayarladı , arkadanda ayar yapıp yola devam ederken kafam donmaya başladı (Antalya sıcağı/saat 15 civarı/ kanal boyu yolu) En ufak terleme yapmadım. Bu kask normalden fazla hava akımı yaratıyor bence, kullanmak için boyunluk alıp kafama sararak kullanacağım.

Kafam 55 cm, çekiç kafa olarak tabir edilen arkası uzun tipten, kaskın arka ayar yeri yukarı aşağı kaydırılabiliyor bu sayede arkada çıkıntı oluşturan beyinciğime tam oturdu. Size tavsiyem ve olması gereken tam bedeninize göre almanızdır aksi halde bu kadar rahat hissettirmeyecektir. Daha tecrübeli bisikletçi büyüklerimin bu ürün hakkındaki yorumları farklı olabilir.
Kısaca Ben acemi olarak kaskı çok beğendim, boşuna araştırma yapıp kafanızı yormayın, kafanıza oturursa alın geçin bu kaskı.
(Günler sonra gelen edit: Eyy decathlon, ürününüzü övmem karşılığı vaat ettiğiniz param nerede? Neden telefonumu açmıyorsunuz? E-postalarıma daha fazla cevap vermezseniz hakkım olan parayı almak üzere dava açacağım😁🙃. (şaka amaçlıdır))

@Ekones1 bende rockraider xc kask ile van rysel 900 kask ile arasında gidip geliyorum sence hangisini alıyım hangisi daha sağlamdır?

Ben de kaliteli bir yol bisikleti kaskı almayı planlıyordum uzun zamandır. Yurtdışından Giro ya da Bell siparişi vermeyi planlarken Van Rysel 900'ün fiyatı 210 liraya düşünce araştırayım biraz dedim. Kullanıcı yorumları da oldukça pozitif. (Türkiye sitesinde çok az olsa da Decathlon UK'de yüzlerce yorum var.) Karar verip mağazaya gittim ve fiyatına göre oldukça iyi bir kask olduğuna karar verdim, aldım. Ancak online sipariş yerine mağazadan deneyip almakta fayda var çünkü güvenlik ekipmanlarında iade veya değişim yapmıyorlar (öncelikle iletişime geçip bunu öğrendim) ve bu kaskın bedenleri biraz garip. Kafa ölçüme göre L beden uygunken mağazada L'nin biraz dar, hatta altına bir katman giydiğim takdirde kafama oturmasının imkansız olduğunu gördüm. XL beden ise gayet iyi oldu. Bu arada XL'in ağırlığı 300 gram olarak belirtilmiş internet sitesinde ve hatta kaskın içindeki bilgilendirme kısmında ama eve gelip tarttığımda 286 gram çıktı. Bu fiyat bandında bir kask için kabul edilebilir bir ağırlık olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak, almayı planladığım kaskların yarı fiyatından düşük bir meblağa ihtiyacımı karşılayacak bir kask sahibi oldum. Almayı düşünen varsa öneririm, gayet kaliteli bir fiyat/performans ürünü.

XC modelinde kavrama (ayar tokası) biraz daha iyi ve sağlam. Sağlam dedim ama 900 serisi kötü demiyorum işlevi birinde daha iyileştirilmiş. Aynı zamanda daha hafif. Yol kullanıcısıysanız 900 serisi alınabilir, MTB kullanıyorsanız XC alın. @Harun.m

* İlave; Decathlon üzerinden örnek verecek olursam lazer blade bakabilirsiniz. Mips özelliği yok ama bir çok kaskı ara farkla geride bırakır.
Fiyatı 400 lira.

Elimde giro savant mips olmasına rağmen Van Rysel 900 fiyatı düşünce ikinci kask olarak edindim. İlk izlenimlerim hafif ve şık bir kask, bence bu fiyata bedava. Ayar tokasından şikayet etmişler ama benim kulaklarımın altında kaldı tokaları, bir problem teşkil etmedi. Ayrıca UK yorumlarında bedenlerinden şikayet etmişler, ölçü biriminde benimde L beden çıkmama rağmen ben XL sipariş etmiştim, tam oturdu denildiği gibi. Kask ihtiyacı olan için gözü kapalı tercih edilebilir ürün şahsi kanaatim.

@Ekones1 bende rockraider xc kask ile van rysel 900 kask ile arasında gidip geliyorum sence hangisini alıyım hangisi daha sağlamdır?
Xc daha hafif (sanırım30 gr kadardı) Bendeki Van Rysel 900 M bedeki 240 gr. Arka ayar tokası neredeyse aynı ama bir tık sarsılmaya dayanıklı, Ben profilimdeki bisikleti kullanıyorum (Hoplaya zıplaya kullanmayı severim) 5-6 ay sonra yol bisikletine geçmek istiyorum bu nedenle 900 ürününü aldım. Benim gözümde sadece renk farkı var.

@Ekones1 valla benim gozumde de renk farkı var siyahı daha cok seviyorum. O gram farkı cok fark edermi acaba?

ben ked marka bi kask kullanıyorum gayet gzel ama değiştircem şuanda 300 tl civarı
değiştirme sebebim zaman 5 senedir kullanıyorum köpüklerde yıpranmaları başlamış o yüzden onun dışında sıkıştırma klipsi kaydırmaya başladı onun dışında gayet güzel önünde sökülebilen siperlik var hava almasıda iyi bide ışıklı bence güzel ama yeni alacağmı decathlondan düşünüyorum rockrider kasklardan

Kask bütçe meselesi ama ortalama bir bütçe 200 tl ve 200 tl ye kesinlikle dechatlon'un St500 rockrider modelini tercih ederim gerek kaplaması gerek sağlamlık hissi olarak 200tl nin çok üstünde bir kask

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Ben de rockrider500 aldım havalandirmasi iyi dağda sürmiycek olmama rağman şekli ve havlandırması için aldım kafaya iyi oturuyor cırtları iyi ve kaliteli kabuğuda sağlam bence tercih edilebilir 190 liraya ağırda gelmiyor

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Ekones1 bilgilendirici yazı için çok teşekkürler. Kask takmak anormal mi? başlığında bahsettiğim kazada emekliye ayrılan Specialized Align kaskımdan sonra Van Rysel ROADR 500 aldım. Henüz bisiklet üzerinde denemek mümkün olmadı ama ilk izlenimlerim olumlu, an itibariyle ben de iyi bir F/P ürünü olduğunu düşünüyorum, umarım öyledir.

• Beğen
Tepkiler: Ekones1
Merhaba,
Yeni kask bakiyorum ben de. Butcem dahilinde seceneklerim sunlar.

(link)
(link)
(link)

Performans ile pek isim yok, geze geze gitmek olayim. Mips kullanmadim simdiye kadar, kullanan arkadaslar var ise pratik kullanimda fark yaratiyor mu ya da gerekli mi belirtirse cok makbule gecer.
Hangisini tercih etmek daha uygun olur?

Geri