Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Merhaba,
Yeni kask bakiyorum ben de. Butcem dahilinde seceneklerim sunlar.

(link)
(link)
(link)

Performans ile pek isim yok, geze geze gitmek olayim. Mips kullanmadim simdiye kadar, kullanan arkadaslar var ise pratik kullanimda fark yaratiyor mu ya da gerekli mi belirtirse cok makbule gecer.
Hangisini tercih etmek daha uygun olur?

MIPS rotasyonel darbeye karşı koruma sağlıyor. Bunu kaskın içindeki kafese hareket payı bırakarak yapıyorlar. Tabi muhtemelen daha kompleks bir şey. Yani üreticilerin sunduğu verilere göre daha yüksek seviyede koruma sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Scudo
MIPS rotasyonel darbeye karşı koruma sağlıyor. Bunu kaskın içindeki kafese hareket payı bırakarak yapıyorlar. Tabi muhtemelen daha kompleks bir şey. Yani üreticilerin sunduğu verilere göre daha yüksek seviyede koruma sağlıyor.

Merhaba,
Aciklamaniz icin tesekkurler, mips'in nasil calistigini ve ne ise yaradigini internet uzerinden ogrendim zaten.
Benim sorum tekrar okursaniz fark edebileceginiz gibi mips kullanan arkadaslarin tecrubesi uzerine. Pratik kullanimda fark yaraatmasindan kastettigim takip cikartirken sorun oluyor mu, uzun sureli kullanimda rahatsizlik yaratiyor mu vs.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@umutcelik Takarken, çıkarırken, uzun süreli kullanımda hiç bir sıkıntısı yok.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Ben de MIPS kask kullanıyorum. Standart bir kasktan giyme çıkarma konusunda hiçbir farkı yok. Içindeki oynayan plastik de 1-2 mm oynuyor zaten.

Sizce hangisi?

(link)
(link)

Hem renginden hem de daha yol bisikleti tarzında olmasından dolayı Isode derdim. Ancak off-road Gravel ya da MTB sürme hedefiniz de varsa Register daha iyi bir seçenek.
Teşekkürler,

İsodenin gölgeliği çıkarınca diğeri ile birebir aynı oluyor sanki. Deliklere falan baktım aynı görünüyor ikisi de. Şuan gölgelikli mtb kaskı kullanıyorum, gölgelik yazın baya iyi oluyor.

Teşekkürler,

İsodenin gölgeliği çıkarınca diğeri ile birebir aynı oluyor sanki. Deliklere falan baktım aynı görünüyor ikisi de. Şuan gölgelikli mtb kaskı kullanıyorum, gölgelik yazın baya iyi oluyor.

O zaman aradaki fiyat farkina deger gibi duruyor. Gule gule kullanin simdiden.

Decathlonda satılan Roadr900 ve Lazer Blade+ hakkında bilgisi olan kullanan varmıdır tercih hakkında tavsiyeleriniz ne olur acaba? ölçüm 61-62 cm roadr900 sadece mavi xl var fiyatı 420 TL olmuş lazerde 400 TL gibi tavsiyeleriniz ne yönde olur acaba?

Decathlonda satılan Roadr900 ve Lazer Blade+ hakkında bilgisi olan kullanan varmıdır tercih hakkında tavsiyeleriniz ne olur acaba? ölçüm 61-62 cm roadr900 sadece mavi xl var fiyatı 420 TL olmuş lazerde 400 TL gibi tavsiyeleriniz ne yönde olur acaba?
Kaliteli kask markaları ve tavsiyeler buyrun efendim, almadan önce 2 ay boyunca araştırdığım decathlonun kendi kasklarının açıklamaları bu ve devamındaki yazılarımda. Bunları inceleyip aklınızdeki diğer kasklarla kıyaslayınız

@Smhcetinkaya Ben çok indirim bekledim buna gelmedi maalesef. Wiggle'da giro isode indirime girdi onu aldım gelmesini bekliyorum.

POC Tectal Race Spin, isin sonu...

Rockrider st500 L beden kırmızı kullanıyorum. Aynı fiyat bandında daha önce prowell diye bir markanın kaskını kullanıyordum. Hiç rahat değildi L beden kullanıyordum. En son prowell'i tavan yüksekliğine dikkat etmediğim bir yerde kafayı gömüp, kaskı kırmıştım. O gün kaskın önemini çok iyi anladım. Hiçbir acı hissetmedim hızım da 10km/h civarlarındaydı kask görevini yerine getirdi. Ertesi gün St500'ü satın aldım, 4 aydır kullanıyorum. Çok rahat bir kask, kaplaması da oldukça kaliteli, vizörü görüş açısını biraz kısıtlıyor ama ağaç dallarında bir çok kez yüzümü korudu, tepeden vuran güneşi de kesiyor. Vizörü çıkartılabilir yazıyor deneme amaçlı biraz zorladım, çıkmadı ve kaplaması kalkar gibi oldu, ben de daha fazla zorlamadım. Bence dağ bisikleti kaskları arasında 200-300tl bandında rakipsiz bir kask (Türkiye için konuşuyorum). Almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla alabilir.

Limar'ın yol kaskları da gayet güzel, 2 modelini eskittim.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm17
Arkadaşlar merhaba kafa ölçüsünü 58 buldum bilmiyorum doğru ölçtüm mü ?Bukunduğum yerde kask satan yok.İnternetten almayı düşünüyorum.Kask üzerinde m/l gibi her iki ölçüye uyacak şekilde kask almam mı daha mantıklı yoksa direk bedenime uygun mu akayım?Yol bisikleti kullanıyorum.Bir de biliyorum şekil önemli değil ama bazıları kafada çok şekilsiz duruyor.Bütçe max 600 önereceğiniz model var mı?Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba kafa ölçüsünü 58 buldum bilmiyorum doğru ölçtüm mü ?Bukunduğum yerde kask satan yok.İnternetten almayı düşünüyorum.Kask üzerinde m/l gibi her iki ölçüye uyacak şekilde kask almam mı daha mantıklı yoksa direk bedenime uygun mu akayım?Yol bisikleti kullanıyorum.Bir de biliyorum şekil önemli değil ama bazıları kafada çok şekilsiz duruyor.Bütçe max 600 önereceğiniz model var mı?Teşekkürler
Benimde kafa ölçüm 58 1 hafta önce kask rapido rosso renkli aldım ben 575₺ ye aldım ama yeni ürünlerin fiyatı 880₺ olarak güncellenmiş

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Ben kafamı 57 ölçmüştüm, 58 kask aldım küçük gelmişti. İade ettim. Ölçtüğünüzden 2-3 cm büyük alın. Zaten ayarlı oluyor hepsi. O bir kaç santimi ayarla tolere ediyorsunuz. Giro İsode aldım sonra. Tek beden 54-61 arası için diyordu. Biraz ayarını sıktım tam oldu kafama. Çok da rahat.

• Beğen
Bedenin üst limitine yakın ise kafa ölçünüz bir büyük beden daha iyi ancak alt limitle üst limitin arasinda ise bedeninize göre alın ki kafa da tencere gibi durmasın benim kafa ölçüm 58 kask markanın M bedeni 58 üst limitli olmadı L ise 59-62 tam oldu

• Beğen
Geri