Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.107
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ben de kaliteli bir yol bisikleti kaskı almayı planlıyordum uzun zamandır. Yurtdışından Giro ya da Bell siparişi vermeyi planlarken Van Rysel 900'ün fiyatı 210 liraya düşünce araştırayım biraz dedim. Kullanıcı yorumları da oldukça pozitif. (Türkiye sitesinde çok az olsa da Decathlon UK'de yüzlerce yorum var.) Karar verip mağazaya gittim ve fiyatına göre oldukça iyi bir kask olduğuna karar verdim, aldım. Ancak online sipariş yerine mağazadan deneyip almakta fayda var çünkü güvenlik ekipmanlarında iade veya değişim yapmıyorlar (öncelikle iletişime geçip bunu öğrendim) ve bu kaskın bedenleri biraz garip. Kafa ölçüme göre L beden uygunken mağazada L'nin biraz dar, hatta altına bir katman giydiğim takdirde kafama oturmasının imkansız olduğunu gördüm. XL beden ise gayet iyi oldu. Bu arada XL'in ağırlığı 300 gram olarak belirtilmiş internet sitesinde ve hatta kaskın içindeki bilgilendirme kısmında ama eve gelip tarttığımda 286 gram çıktı. Bu fiyat bandında bir kask için kabul edilebilir bir ağırlık olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak, almayı planladığım kaskların yarı fiyatından düşük bir meblağa ihtiyacımı karşılayacak bir kask sahibi oldum. Almayı düşünen varsa öneririm, gayet kaliteli bir fiyat/performans ürünü.
Vaktim az olduğundan konuyu çok araştıramadım ve haliyle sizin yorumunuzu da göremedim. Kafa ölçünüz nedir? Mağazaya gittiğimde hiç yol kaskı yoktu o yüzden deneyemedim. Teşekkür ederim ayrıca.@M.İhsan XL alın.
Benim de 57.5 - 58 cm gibi kafa ölçüm. L küçük gelecektir onu neredeyse kesin olarak söyleyebilirim.Vaktim az olduğundan konuyu çok araştıramadım ve haliyle sizin yorumunuzu da göremedim. Kafa ölçünüz nedir? Mağazaya gittiğimde hiç yol kaskı yoktu o yüzden deneyemedim. Teşekkür ederim ayrıca.
Hocam 59/pi= 18.78 cm çap 58/pi= 18.46 cm çap yapiyor. Yani L beden alırsanız son sınırı 59 cm olduğu için kafanıza 3mm kalınlığında bir katman daha giyebilirsiniz. Bandana giyecekseniz 3mm kalınlık yapamayacağı için L beden rahatlıkla olur diye düşünüyorum. XL çok büyük olabilir bence. Benim ölçüm 57.5 ayarını ortasına kadar sıkıyorum L bedende. Hatta ben bandana giyip deneyeyim sizin için. Birazdan editlerim mesajı.Merhaba. Almak istediğim kask linktedir: (link) . Kafa ölçüm 58 cm. Decathlon L beden öneriyor. Kafa ölçüsüne 59 yazdığımda ise XL bedeni önerdi. Yani 58 cm L bedenin son ölçüsü. Kışın bandana ile kullandığımdan ve kaskın kafamda daha hacimli durması için XL almak istiyorum. Sizlerin önerisi ne olurdu? L beden mi almalıyım yoksa XL beden mi? Ben XL den yanayım.
XL sipariş ettim. Kafa ölçülerimiz aynı. Kafamda hacimli durmasını da istediğim için XL sorun olmaz umarım. Nasıl olsa ayarı var arkada ayarlayabilirimHocam 59/pi= 18.78 cm çap 58/pi= 18.46 cm çap yapiyor. Yani L beden alırsanız son sınırı 59 cm olduğu için kafanıza 3mm kalınlığında bir katman daha giyebilirsiniz. Bandana giyecekseniz 3mm kalınlık yapamayacağı için L beden rahatlıkla olur diye düşünüyorum. XL çok büyük olabilir bence. Benim ölçüm 57.5 ayarını ortasına kadar sıkıyorum L bedende. Hatta ben bandana giyip deneyeyim sizin için. Birazdan editlerim mesajı.
Edit: Bende tam oldu 1-2 tık ta sıktım ayarını. Modelin de etkisiyle kask biraz yukarıda kalıyor. Deneme imkanınız varsa deneyin bence ama sizin tarzınıza XL daha uygun olabilir gibi geliyor.
Ben bir ara denedim kaskı yolda beni yabani bir hayvan görse korkup kaçar.İmkanınız varsa deneyip almanız iyi olur.Kask rapido fena değil 880 tl.Asfaltta kullanıyorsanız yol kaskı alın fark etmez .Kimi kasklar kafayı tam sarıyor .Araştırmak lazım .Ama giro ,kask,lazer marka kasklar iyi 😉Arkadașlar geçen ay kask aldım, kaskın en üst arka kısmına kafamızın temas etmesi gerekiyor mu?
İlk bașta kafama taktım oldu, birkaç gün geçince acaba demeye bașladım. Kask tam olarak kafama oturmuyor gibi hissediyorum, özellikle arka üst taraf kafama hiç temas etmiyor diyebilirim.
Șimdi kaliteli bir kask bakıyorum, sizce kaskın arka tarafının kafamıza temas noktaları nasıl olmalı?
Ayrıca genellikle asfalt yolda kullanıyorum, yol bisikleti kaskı alsam bir sorun olușturur mu? Ekleme yapayım son olarak, sanki kask kafamın bayağı üzerinde gibi duruyor. Kaskın yan tarafları kulaklarımın bayağı bir üzerinde duruyor ki ön kısım kașlarıma yaklașmıyor bile. 🙃
Hocam peki scott üretimi kasklar hakkında bir fikriniz var mı? Geçen bir tane mağazada denk geldim ve șekil olarak hoș duruyorlar gibi geliyor bana. Mahalleden çıkana kadar takmıyorum ben de. 😂Ben bir ara denedim kaskı yolda beni yabani bir hayvan görse korkup kaçar.İmkanınız varsa deneyip almanız iyi olur.Kask rapido fena değil 880 tl.Asfaltta kullanıyorsanız yol kaskı alın fark etmez .Kimi kasklar kafayı tam sarıyor .Araştırmak lazım .Ama giro ,kask,lazer marka kasklar iyi 😉
XL sipariş ettim. Kafa ölçülerimiz aynı. Kafamda hacimli durmasını da istediğim için XL sorun olmaz umarım. Nasıl olsa ayarı var arkada ayarlayabilirim
kask ile ilgili görüşlerin neler kullandığın sürede ? fiyatlar uçmuş bu kaskta güzel gözüküyor.@ghostt hocam gözüme seni kestirdim baskalari da cevap verebilir tabiibir kask alacagim da M olani 55-58 L olani ise. 58-61 isin kotu mu iyi mi bilemedigim yani ise benim kafa 58cm geldi ne yapmam gerekiyor medium mu large mi almaliyim
259491 dosyayı görüntüle
Hocam fotoğraf ekleyebilir misiniz?Kask kafanızdayken duruşu hakkında fikir ediniriz .😉Arkadaşlar Giro fathom kask satın aldım hafifliği ve kafada duruşu ile süper o kadar kask denedim en iyisi bu diyebilirim çok güzel hava alıyor ve kafanda Kask yokmuş hissiyatı var, bütçesi uygun olanlar için tabi.
Merak uyandırdınız şahsen. Görsel bekliyoruz, hayırlı olsunArkadaşlar Giro fathom kask satın aldım hafifliği ve kafada duruşu ile süper o kadar kask denedim en iyisi bu diyebilirim çok güzel hava alıyor ve kafanda Kask yokmuş hissiyatı var, bütçesi uygun olanlar için tabi.
Teşekkür ederim eve geçtiğimde fotoğrafları ekleyeceğim 👍🏼
Bekliyoruz 😉Hayırlı olsun..
Aynı model kaskın mavisini sipariş ettim az önce... en önemli kriterlerimden biri olan “iyi havalandırma” beni cezbetti. Yabancı kaynakları da okudum ve karar verdim.. gelince inceleriz .. 👍🏻
hocam Scott bisikletim var ama kaskı hakkında bilgim yok.Bisikletleri gibiyse kalitelidirHocam peki scott üretimi kasklar hakkında bir fikriniz var mı? Geçen bir tane mağazada denk geldim ve șekil olarak hoș duruyorlar gibi geliyor bana. Mahalleden çıkana kadar takmıyorum ben de. 😂
Teşekkür ederim, senin içinde hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanırsın umarım, siyah rengi biraz daha bisikletim ile uyumlu olduğu için satın aldım, hafiflik ve havalandırmasından memnun kalırsın, diğer kaskları taktığımda kafamda hacimli ve kaba duruyordu daha fit ve bana yakışan bir kask istiyordum bu Kask isabet oldu kafanda bir şapka varmış gibi hissediyorsun, siperlikli olması benim için önemliydi hem güneşten hem de köy yollarında ağaçlı dallı Budaklı yollarda yüzü gözü kısmen de olsa korumasını istiyordum.Hayırlı olsun..
Aynı model kaskın mavisini sipariş ettim az önce... en önemli kriterlerimden biri olan “iyi havalandırma” beni cezbetti. Yabancı kaynakları da okudum ve karar verdim.. gelince inceleriz .. 👍🏻