Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Merhaba, yol bisikleti kaskı arayışına girdim bu sıralar. gözüme hep lazer Compact iyi geliyor ama bu kaskın yol bisikleti kaskı olup olmadığını anlayamadım. Sizce nasıldır? yol bisikleti için uygun olur mu?
(link)

Scudo
Merhaba, yol bisikleti kaskı arayışına girdim bu sıralar. gözüme hep lazer Compact iyi geliyor ama bu kaskın yol bisikleti kaskı olup olmadığını anlayamadım. Sizce nasıldır? yol bisikleti için uygun olur mu?
(link)
Önde siperlik varsa MTB kaskı oluyor bilginiz olsun ama öndeki siperlik bazı modellerde çıkabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
(link)
Merhabalar, ben bu kaskı 1 yılı aşkın kullandım. Öndeki siperlik çıkabiliyor. O zaman öne eğildiğinizde dahi görüşünüz açık oluyor. Ben öndeki siperi çıkarıp, (link) ile kullanıyorum. Dik pozisyonda güneşte siperi indirerek öne eğildiğimde de siperi kaldırarak kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
(link)
Bende aynı kaskı kullanıyorum. Önündeki siperliği çıkarabiliyorsun gayette memnunum. Arkadaşın dediği şekilde şapka ile kullanıyorum.

Dostlar rectus markasının bir kaskı var ikinci el. S beden diyor ama ayarlanabilir ipi var ve dün kafamın etrafından mezurayla ölçüp 58 cm buldum olur mu olmaz mı karar veremedim daha yeni yeni kask kullanmaya karar verdim.
Link paylaşamıyorum ama isteyen olursa atabilirim.

1695114316092.png
Markadan markaya değişse de aşağı yukarı bu ölçüler baz alınmalı.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07 ve stizzy
3500 tl bütçem var ama kafama göre hala kask bulamadım. Kafama göre derken beden olarak yani ölçüleri uymuyor. Hiç bir kaskı olduramadım. Kaskımda 2 bant yarası var. Bantladım öyle kullanıyorum. Kafa çevrem 61 cm ama olmuyor. Kullandığım kask çok eski zozo kaskım. Bell ve Giro denedim olmadı kafama .

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
3500 tl bütçem var ama kafama göre hala kask bulamadım. Kafama göre derken beden olarak yani ölçüleri uymuyor. Hiç bir kaskı olduramadım. Kaskımda 2 bant yarası var. Bantladım öyle kullanıyorum. Kafa çevrem 61 cm ama olmuyor. Kullandığım kask çok eski zozo kaskım. Bell ve Giro denedim olmadı kafama .
Prowell kaskları deneyebilirsiniz. Nasıl ki Sidi ayakkabıda geniş ayaklara hitap ediyor, Prowell de koca kafalara hitap ediyor :D
Diğer tüm markalarda ancak L bedene sığıyor kafam, Prowell'in L'si bana büyük geliyor. Ama reflektör şerit kaplı olması ve entegre ışıldak özelliğinden dolayı özellikle gece turlarımın vazgeçilmez kaskıdır kendisi.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Yurtdışından alma imkanınız varsa , Lumos Ultra XL beden modeli tam olacaktır. Ben M- L beden kullanıyorum max 61 cm size dar gelebilir. Kendinden indikatör ışıklı ve smart özellikleri mevcut. Ayrıca mips sertifikalı. Yeni üuelik olduğundan link paylaşamıyorum.

Bende de benzer bir sıkıntı var, işin garibi bizim gibi garip kafa insanlar için çoğu kask seçme tavsiyesi işe yaramıyor. Kafaya nasıl oturacağı ile ilgili izlediğim videolar da işe yaramayınca yanlış bir tercihle bitti konu. Şimdi de kask bakıyorum tekrardan, decathlon daki bazı kasklar kafama oluyordu. Denediniz mi decathlon kasklarını?

Benim kafam da kocaman. Kask marka kaskların L bedeni kafama oldu. Temmuzda şimdiki kaskımın 2 senesi dolunca ondan alacam. Bisikletçilerde olan kaskları denemekte fayda var. Kalıpları farklı olduğundan bir umut =D

Prowell kaskları deneyebilirsiniz. Nasıl ki Sidi ayakkabıda geniş ayaklara hitap ediyor, Prowell de koca kafalara hitap ediyor :D
Diğer tüm markalarda ancak L bedene sığıyor kafam, Prowell'in L'si bana büyük geliyor. Ama reflektör şerit kaplı olması ve entegre ışıldak özelliğinden dolayı özellikle gece turlarımın vazgeçilmez kaskıdır kendisi.

Prowell arattım ama hemen bir XL kask bulamadım .

Yurtdışından alma imkanınız varsa , Lumos Ultra XL beden modeli tam olacaktır. Ben M- L beden kullanıyorum max 61 cm size dar gelebilir. Kendinden indikatör ışıklı ve smart özellikleri mevcut. Ayrıca mips sertifikalı. Yeni üuelik olduğundan link paylaşamıyorum.

Yurtdışından kask hiç düşünmedim ama hemen alıp kullanmak istiyorum. Kendi kullandığım kaskın pek koruma özelliğini kaldığını düşünmüyorum artık .

Bende de benzer bir sıkıntı var, işin garibi bizim gibi garip kafa insanlar için çoğu kask seçme tavsiyesi işe yaramıyor. Kafaya nasıl oturacağı ile ilgili izlediğim videolar da işe yaramayınca yanlış bir tercihle bitti konu. Şimdi de kask bakıyorum tekrardan, decathlon daki bazı kasklar kafama oluyordu. Denediniz mi decathlon kasklarını?

Decathloda ki hiç bir kask olmadı ne yazık ki .
Benim kafam da kocaman. Kask marka kaskların L bedeni kafama oldu. Temmuzda şimdiki kaskımın 2 senesi dolunca ondan alacam. Bisikletçilerde olan kaskları denemekte fayda var. Kalıpları farklı olduğundan bir umut =D

Kask markasını denemedim. Kargo ile alayım diyorum ama stokta olan yok . L olmaz bana sanırım. ABUS - Kask - Giro - Bell baktıklarım.Abus ile Kask denemedim ne yazık ki .

Cevabınız için teşekkürler.

Prowell arattım ama hemen bir XL kask bulamadım .

Yurtdışından kask hiç düşünmedim ama hemen alıp kullanmak istiyorum. Kendi kullandığım kaskın pek koruma özelliğini kaldığını düşünmüyorum artık .

Decathloda ki hiç bir kask olmadı ne yazık ki .

Kask markasını denemedim. Kargo ile alayım diyorum ama stokta olan yok . L olmaz bana sanırım. ABUS - Kask - Giro - Bell baktıklarım.Abus ile Kask denemedim ne yazık ki .

Cevabınız için teşekkürler.
Benim kafam seninkinden büyük, şehrinde deneyebileceğin bir yer bul bence.

sinyali olan kask modeli (link)

Son düzenleme:
Bunu bizim ülkede kullansanda anlayacak adam sayısının fazla olduğunu sanmıyorum.
Çok haklısınız. Hali hazır benzer özelliklerde Lumos Ultra kullanıyorum. Bir tane bile sürücü sinyal verdim diye dikkate alıpta yol verdiğini görmedim. Ülkemizdeki eğitim ve kültür seviyesi artmadıkça mümkün gibi gözükmüyor. Sinyalden ziyade kendinden ışıklı olması ekstra bir parça takmadan görünür kılması açısından iyi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba Kask almayı düşünenler (link) indirime girmiş. ben de bu kasktan kullanıyorum. mtb ve yol kaskı olarak. öndeki siperlik çıkabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: bekirs07
Çok haklısınız. Hali hazır benzer özelliklerde Lumos Ultra kullanıyorum. Bir tane bile sürücü sinyal verdim diye dikkate alıpta yol verdiğini görmedim. Ülkemizdeki eğitim ve kültür seviyesi artmadıkça mümkün gibi gözükmüyor. Sinyalden ziyade kendinden ışıklı olması ekstra bir parça takmadan görünür kılması açısından iyi.
Ülkemizde ancak 1500 lümeni gözünün içine sokunca oradan bir araç geldiği anlaşılıyor ayrıca bunu yaşadığım nokta da şehrin bisiklet yoludur.

Merhabalar, max 2000tl civarlarına kadar bir bütcem var kask almak istiyorum. Bulduğum modeller şöyle;
Screenshot_20231010-192311__01.jpgScreenshot_20231010-192402__01.jpgScreenshot_20231010-192518__01.jpgScreenshot_20231010-192632__01.jpg
içlerinde giro ve bell en çok içime sinenler. sizce hangisini seçmeli? veya sizin önereceğiniz başka bir kask varmıdır?
Gezinirken bell trace mips gördüm birde 1880tl
ama sanırım yol kaskı değil
Screenshot_20231010-231825.jpg

Son düzenleme:
Geri