Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

Çinden veya fiyatı ucuz diye dandik markalardan kasklar almayın lütfen 2 hün önce yaptıgım kazada kaskın geldiği durum
325593 dosyayı görüntüle
Hayatını kurtarmış da diyebiliriz, geçmiş olsun.

Markası bilinmeyen veya replica kasklar hayatınızı riske atmak demektir. Kaliteli kaskların fiyatının yüksek olması boşuna değil, geçtiği testler, malzeme kalitesi vs....

Scudo
@berkayaltok vizörlü kask olarak decathlonda satılan kaskı önerebilirim. Ben 2 yılı geçkin süredir kullanıyorum ve memnunum. Tek kötü yanı mıknatıslı olmadığından (klipsli) vizörü takıp çıkartmak zor.

(link)
YUCP1qQbM57Ekn39xv9F1ufL1H8hegqDz5FstmwECZ8-2048x1536.jpg

Çinden veya fiyatı ucuz diye dandik markalardan kasklar almayın lütfen 2 hün önce yaptıgım kazada kaskın geldiği durum
325593 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun. "Mips'in faydasını gördüm" diyebilir misiniz? Gerçi bu sadece tıbbi tetkikle anlaşılır ama hissiyatı merak ettim.

Bu modeli bilmiyorum ama Giro markası istediğinize benzeyebilir. 325583 dosyayı görüntüle
Teşekkürler, gönderdiğim kadar geniş gözükmüyor ama bi inceleyeyim.
Bu kaskı gördüm ancak havalandırması o kadar geniş gözükmüyor sanki. En sağ ve sol deliklerden neredeyse hiç hava girmiyor bu tür kasklarda. Antalya havası da beni bunaltıyor ve çok terletiyor. O yüzden geniş aralıktan başka çarem kalmadı.

Geçmiş olsun. "Mips'in faydasını gördüm" diyebilir misiniz? Gerçi bu sadece tıbbi tetkikle anlaşılır ama hissiyatı merak ettim.

Teşekkürler, gönderdiğim kadar geniş gözükmüyor ama bi inceleyeyim.

Bu kaskı gördüm ancak havalandırması o kadar geniş gözükmüyor sanki. En sağ ve sol deliklerden neredeyse hiç hava girmiyor bu tür kasklarda. Antalya havası da beni bunaltıyor ve çok terletiyor. O yüzden geniş aralıktan başka çarem kalmadı.
Havalandirma olarak iyi bir kask istiyorsan KASK elemento tavsiye ederim. Çok havalandirma deligi yok ama öyle tasarlamislarki hava onden girip kafayi serinletip arkadan cikiyor. Ama fiyati birazcik yuksek.

merhaba tekrar ,geçmiş yazışmaların bir cogunu okudum bazı kullanıcı arkadaşlar ile özelden görüştüm.Anladıgım kadarıyla benim gibi koca kafalar için en uygun şu ikisi

(link)

(link)

Gaziantep de yaşıyorum maalsef decathlon dısında satan yer bulamadım orada ki 62 cm olan van ... kaskı kafama oldu ama sıktı biraz.Verdiğim bilgiler dogrultusunda sizce hangisi daha rahat ve geniş olur acaba?Tesekkürler herkese.

Havalandirma olarak iyi bir kask istiyorsan KASK elemento tavsiye ederim. Çok havalandirma deligi yok ama öyle tasarlamislarki hava onden girip kafayi serinletip arkadan cikiyor. Ama fiyati birazcik yuksek.
Kask oldukça aero kask havasında, güzel duruyor. Eğer istediğim gibi bir kask olursa, fiyatına çok bakmayacağım. Yalnız üst arka kısım kapalı. İyi hava akışı sağlıyor diye yorumlamışlar, doğrudur ama ben oldukça açık bir kask arıyorum. Çünkü içine şapka giysem veya giymesem de kapalı kısımlar çok terletiyor.

Türkiye'de satılan kasklar içinde, havalandırması en açık kask olarak gördüğüm: Abus Aventor. Daha açığını henüz bulamadım. Yorumlarda şakak kısımlarında, bası yaptığı noktalarda hafif rahatsız hissettiğini söyleyenler var ama ilk kullanımda olması normaldir diye düşünüyorum.

1742238191572.png 1742238973473.png

Decathlon'a yeni mips kask gelmiş, nasıl sizce? Bu fiyat bandında alternatifler var mıdır?

(link)

rcr-mips-beyaz-yol-bisikleti-kaski.jpgrcr-mips-beyaz-yol-bisikleti-kaski (1) (1).jpg

Decathlon'a yeni mips kask gelmiş, nasıl sizce? Bu fiyat bandında alternatifler var mıdır?

(link)

325643 dosyayı görüntüle325642 dosyayı görüntüle
Decathlon sevmeyen biri değilim (yanlış anlaşılmasın) ama Decathlon çok güzel ürün kopyalıyor. Hafif kendince yorumluyor ve fiyat açısından makul düzeyde ürünler çıkartıyor. Bence bu ürün Specialized ve POC karışımı. Bu sene EF education takımının giydiği POC Cytal'deki gibi üst kapalı, ön geniş havalandırma deliklerine sahip. Muhtemelen aero tasarım tercihinden dolayı böyle. Yalnız bu kasktaki mips bildiğimiz mips değil. Mips'in hem havalandırma hem de hafiflik için farklı olan (link) versiyonu.

Halen mipsli bir Decathlon kaskı kullanmama rağmen, (link)'in kask testleri listesinde neden hiç Decathlon kaskı yok bilmiyorum. Zaten bağlayıcılığı çok olmasa da Decathlon kaskları Amerika'da bildiğim kadarıyla var. Hiç denenmemiş olması enteresan. Kesinlikle güvensiz veya kalite / güvenlik farkı çok kötü düzeydedir demiyorum. Zaten TS EN 1078+A1 standartını karşıladığı beyan edilmiş.

Ben de aradığım kaskı bu arada buldum. Kullandığını bildiğim adam, twitch'te canlı yayın yaparken, sordum :D Markayı söyledi ama modeli hatırlamadı. Yorumculardan biri modeli söyledi ve Türkiye'de tek yerden satın aldım, gelince paylaşırım. Kaskı almamış olsam, bu kaskı da kesinlikle değerlendirirdim, yeni gördüm.

Decathlon sevmeyen biri değilim (yanlış anlaşılmasın) ama Decathlon çok güzel ürün kopyalıyor. Hafif kendince yorumluyor ve fiyat açısından makul düzeyde ürünler çıkartıyor. Bence bu ürün Specialized ve POC karışımı. Bu sene EF education takımının giydiği POC Cytal'deki gibi üst kapalı, ön geniş havalandırma deliklerine sahip. Muhtemelen aero tasarım tercihinden dolayı böyle. Yalnız bu kasktaki mips bildiğimiz mips değil. Mips'in hem havalandırma hem de hafiflik için farklı olan (link) versiyonu.

Halen mipsli bir Decathlon kaskı kullanmama rağmen, (link)'in kask testleri listesinde neden hiç Decathlon kaskı yok bilmiyorum. Zaten bağlayıcılığı çok olmasa da Decathlon kaskları Amerika'da bildiğim kadarıyla var. Hiç denenmemiş olması enteresan. Kesinlikle güvensiz veya kalite / güvenlik farkı çok kötü düzeydedir demiyorum. Zaten TS EN 1078+A1 standartını karşıladığı beyan edilmiş.

Ben de aradığım kaskı bu arada buldum. Kullandığını bildiğim adam, twitch'te canlı yayın yaparken, sordum :D Markayı söyledi ama modeli hatırlamadı. Yorumculardan biri modeli söyledi ve Türkiye'de tek yerden satın aldım, gelince paylaşırım. Kaskı almamış olsam, bu kaskı da kesinlikle değerlendirirdim, yeni gördüm.
Evet, air node versiyonmuş ne fark var ben bilmiyorum açıkçası. Aynı kaskın mips olmayan siyah versiyonu 2000TL arasında ciddi fark var neredeyse iki katı mips bu kadar fark yaratan bir şey mi? Sizin aldığınız kask nedir?

Kırılan kaskımın carbon olan versıyonuna geçiş yaptım. Fiyat olarak havaleyle makul bir fiyata geldi (link)

• İnanılmaz
Tepkiler: amasseia
Kırılan kaskımın carbon olan versıyonuna geçiş yaptım. Fiyat olarak havaleyle makul bir fiyata geldi (link)
16000 bir kask için çok ciddi paraymış bence ne kadar makule gelmiş olabilir ki? Diğer kasklardan ne artısı var mesela?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
16000 bir kask için çok ciddi paraymış bence ne kadar makule gelmiş olabilir ki? Diğer kasklardan ne artısı var mesela?
Yurtdısı fiyatına geldi diyebilirim. Büyük farklardan birisi karbon olması ve mips teknolojisinin son sistemini kullanması. En önemliside güvenilir olması

Medium ölçüde olanı 200 gram, kafamda hissetmiyorum, Air Mips kafayı yumuşak sarıyor, ben oldukça uyguna almıştım MET Trenta 3K Carbon modelini

Dosyalar

• IMG_2273.JPG
    IMG_2273.JPG
    124,7 KB · Okunma: 47
Geri