Decathlon sevmeyen biri değilim (yanlış anlaşılmasın) ama Decathlon çok güzel ürün kopyalıyor. Hafif kendince yorumluyor ve fiyat açısından makul düzeyde ürünler çıkartıyor. Bence bu ürün Specialized ve POC karışımı. Bu sene EF education takımının giydiği POC Cytal'deki gibi üst kapalı, ön geniş havalandırma deliklerine sahip. Muhtemelen aero tasarım tercihinden dolayı böyle. Yalnız bu kasktaki mips bildiğimiz mips değil. Mips'in hem havalandırma hem de hafiflik için farklı olan (link) versiyonu.
Halen mipsli bir Decathlon kaskı kullanmama rağmen, (link)'in kask testleri listesinde neden hiç Decathlon kaskı yok bilmiyorum. Zaten bağlayıcılığı çok olmasa da Decathlon kaskları Amerika'da bildiğim kadarıyla var. Hiç denenmemiş olması enteresan. Kesinlikle güvensiz veya kalite / güvenlik farkı çok kötü düzeydedir demiyorum. Zaten TS EN 1078+A1 standartını karşıladığı beyan edilmiş.
Ben de aradığım kaskı bu arada buldum. Kullandığını bildiğim adam, twitch'te canlı yayın yaparken, sordum

Markayı söyledi ama modeli hatırlamadı. Yorumculardan biri modeli söyledi ve Türkiye'de tek yerden satın aldım, gelince paylaşırım. Kaskı almamış olsam, bu kaskı da kesinlikle değerlendirirdim, yeni gördüm.