Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Şu an Trendyol da indirimler var. Lazer kask ⛑ 362 lira gibi rakamlara var. Bisikletpro satıcısında
Kaç gündür kask bakıyordum, iyi denk geldi verdim kırmızı olandan sipariş. Teşekkürler.

Scudo
Merhabalar bahsettiğim ürün buydu: (link)
Evet kask bugün ( siparişi vermemden 9 gün sonra) elime ulaştı.

+Baktığınız zaman başlangıç seviyesi (bayılıyorum bu ifadeye) bir gözlük fiyatına vizör+kask alıyorsunuz.
+Manyetik kısmı oldukça kullanışlı çalışıyor. Ayrıca gözlüğün göze olan mesafesi de iyi, görüntü net.
+Kaskın içinde CE bandrolü mevcut artık ne kadar geçerlidir bilemem.
+İç kısım fileli ve kumaş kaplı süngerli bir yapıda
+Kayışın çene desteğini de yumuşak bir malzemeyle sağlamışlar.
+Ayar aparatı düzgün çalışıyor.

-Kaskın içinde balley kokusu var :) Kimisi için bir artı olabilir ama neyse ki benim için değil.
-Yalnızca L beden gönderiyorlar. Benim kafam sanırım bu kask için m, ama ayarı sıkınca kullanılamaz değil.
Meraba bende kask alma arefesindeyim numaralı güneş gözlüğüm var benimde. Bu kask sanırım biçilmiş kaftan
Ama 2 gözlük arka arkaya nasıl olur siz nasıl memnunmusunuz ?

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Meraba bende kask alma arefesindeyim numaralı güneş gözlüğüm var benimde. Bu kask sanırım biçilmiş kaftan
Ama 2 gözlük arka arkaya nasıl olur siz nasıl memnunmusunuz ?
Kask fena değildi ama
1- Tek bedendi ve bana büyüktü
2- Gözlüğünde görüntüyü zaman zaman kıran bir durum vardı çok içime sinmedi.
Çok fazla kullanmadan sıfır ayarında satıp decathlondan aerofit 900 aldım.

Yakkay der susarım.

giro-syntax-mips-kask-19129-yol-kasklari-giro-syntax-59195-19-O.jpg
Bir güvenlik ürününü güvenli ve dayanıklı yapan, içinde bulundurduğu teknoloji ve yeniliklerdir. Markasına aldanıp korumasız kasklar almayın lütfen. Asıl görevi baş bütünlüğümüzü korumak. Benim kullandığım kask: Giro Syntax Mips. Mips ilaveli bir kask, mevcut kaska bindirilmiş ek özellikler taşıyor.

MIPS (Çok Yönlü Darbe Koruma Sistemi), belirli etkilerde ek koruma önlemi sağlayabilen özelliktir. Kaskın içinde ayrıca bulunan dönen katman dışarıdan gelecek darbelere karşı sizi daha fazla korumayı sağlar.

Lazer compact model gibi bazı kasklarda tek beden var. Her kafa ölçüsüne uyumlu Aralıkta. Çoğu kask da S M L bedenler var.

Fiyatın uygun olmasından dolayı lazer compact aklıma yatıyor ama tek beden yerine, kafa ölçüme tam olan kaskı almam daha mı kullanışlı olur acaba?

NOT: Şehir ve hafif trekking için kullanacağım bir kask olacak. Ve ilk kaskım olacak.

Lazer compact model gibi bazı kasklarda tek beden var. Her kafa ölçüsüne uyumlu Aralıkta. Çoğu kask da S M L bedenler var.

Fiyatın uygun olmasından dolayı lazer compact aklıma yatıyor ama tek beden yerine, kafa ölçüme tam olan kaskı almam daha mı kullanışlı olur acaba?

NOT: Şehir ve hafif trekking için kullanacağım bir kask olacak. Ve ilk kaskım olacak.
Ben de denemeden almamak için internetten almıyorum. Daha önce Decathlon'dan Van Rysel 500 kaskını denemiştim, kendi kaskıma nazaran başıma daha iyi oturmuştu mesela M olanı. Gidip ondan alacağım. En iyisi deneyerek görmek.. Kendi kasım da başıma oturuyor (Giant kaskıma var) ama kaskını başa oturma konforunu hissetmek bambaşka bir şeymiş.

Bazı kasklar kafa tipine göre de fark edebiliyor. Aynı kaskta ince uzun ve yuvarlak kafalar aynı ölçüde olsalar da aynı rahatlığı yaşayamıyor olabiliyorlar. Bence bu seleden de kişisel bir ölçü.

Marka olarak kendini kanıtlamış ve cesitli guvenlik testlerinden geçip onaylanmış, sertifikalanmış kaskları tercih etmeliyiz. Bu kısım tartışmaya kapalı.

Ancak bu durum "en pahalı kask en iyi koruyan kasktır" şeklinde de algılanmamalı diye düşünüyorum.

Zira kask markaları, en yeni, en marjinal, en estetik, pro pelotonda reklamlarılmış ürünlerini en pahalıya satarlar.

Yani kaska verilen en yüksek paralar kalite ve güvenliğin yaninda en çok da "marka, tasarım ve popülerliğe" verilir.

Verilen paranın karşılığının da nereye gittiğini bilmek, sorgulamak gerekiyor. Bildikten sonra yine isteyen istediğini, beğendiğini alır elbet.
Parayı kolay kazanmıyoruz sonuçta.

Merhabalar yol bisikletimde kullanmak üzere kask arıyorum. Benim aklımda Van Rysel 500 almak var. 500-600 bütçem var başka önerilebileceğiz kask var mı bu fiyat aralığında.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Merhabalar yol bisikletimde kullanmak üzere kask arıyorum. Benim aklımda Van Rysel 500 almak var. 500-600 bütçem var başka önerilebileceğiz kask var mı bu fiyat aralığında.
Ben de bundan almayın düşünüyorum. Sadece havalandırması daha iyi olabilir diyorlar. Bir kaç farklı mecrada bunu duydum. Ancak başıma taktığımda ve sıkıştırma aparatını çevirdiğimde çok rahat ve konforlu gelmişti bana.
Önümüzdeki ay alacağım bakalım.

@ozan42 , @Taygun Kon aradaki fark çok zorlamayacaksa eğer, Aerofit 900'ü daha mantıklı buluyorum.
-Havalandırması daha iyi
-Ön kısımdaki hava giriş kanallarında file mazleme mevcut
-İç malzemesi daha kaliteli geldi.

Kilit mekanizmasını yeni/eski tip diye ayırmış decathlon ve her iki kaskta da aynı modelde iki türden mekanizmaya rastlanılabiliyor.
Ben açıkçası eski tip olanını daha çok beğendim. Başa temas eden noktaları daha yumuşak polikarbonat bir malzeme. Yeni tip olanın tamburunu ve iç aksam malzeme yapısını çok beğenmedim açıkçası.
Boş bir pazar günü mağazada 100-500-900 kaskların tüm kilit varyasyonlarını alıp oturup inceledim, 900'ü tercih ettim.

şu kaskı almayo düşünüyorum, ama acaba bende kaba dururmu yada mosso legarda 2121 kullaniyorum yada gülünç olurmu bilemedim bide fiyatini hak ediyormu fikirlerinizi merak ediyorum.IMG_20220507_123055.jpg

@ozan42 , @Taygun Kon aradaki fark çok zorlamayacaksa eğer, Aerofit 900'ü daha mantıklı buluyorum.
-Havalandırması daha iyi
-Ön kısımdaki hava giriş kanallarında file mazleme mevcut
-İç malzemesi daha kaliteli geldi.

Kilit mekanizmasını yeni/eski tip diye ayırmış decathlon ve her iki kaskta da aynı modelde iki türden mekanizmaya rastlanılabiliyor.
Ben açıkçası eski tip olanını daha çok beğendim. Başa temas eden noktaları daha yumuşak polikarbonat bir malzeme. Yeni tip olanın tamburunu ve iç aksam malzeme yapısını çok beğenmedim açıkçası.
Boş bir pazar günü mağazada 100-500-900 kaskların tüm kilit varyasyonlarını alıp oturup inceledim, 900'ü tercih ettim.
İnceleyeceğim :)
Aerofit 900 keşke siyah sarı olmasaymış. Biraz renk kombinasyonu a da bakıyorum. Bu yüzden düz beyaz ya da siyah daha makul geliyor şu an. Ama özellikleri bakımından daha iyi olduğu görünüyor. Gidip deneyeceğim.
Ama eski ve yeni mekanizma olayını ayırd edemem sanırım. Hepsine tek tek bakar içime sineni alırım artık.
500 olan cinsini daha önce takmıştım başıma oturuşu, kilit mekanizması çok iyiydi. Göreceğim yine...

Arkadaşlar merhaba kask konusunda tecrübesiz biri olarak soruyorum. Decathlon kaskları fiyat/performans olarak nasıl? ST 500 dağ bisikleti kaskını almayı planlıyorum. Şu an fiyatı 460 tl. Sizce alınır mı?

Dağda kullanacaksınız alın,
Yoksa diğer kaslara yönelin derim

Herkese Merhaba. Bir süredir iyi bir kask arayışı içindeyim. Bütçeme göre seçenekleri azalttım ancak hala çok kararsızım.
Aşağıda listelediğim kaskları kullanan veya bu kasklar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Kaskların fiyatları ve road.cc puanları şu şekilde:
  1. Giro Synthe MIPS II (146 Euro) 7/10
  2. Abus AirBreaker (159 Euro) 8/10
  3. Bell Stratus MIPS (109 Euro) 9/10

Herkese merhaba
Malumunuz bugün decathlon da 500 e 100 lira indirim var. Kask alacağım trekking bisikletim var. Günlük 15 20 km lik sürüşler yapıyorum bazen nadir de olsa 50 60km civarı da oluyor. Van rysel 500 yol kaskını düşünüyorum sizce nasıl bir kask. Ayrıca st 500 sanırım dağ kaskı modeli alsam ne gibi fark var kısa suruslerde vs artısı eksisi olur mu? Bu bantta önereceğiniz başka kask var mıdır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba
Malumunuz bugün decathlon da 500 e 100 lira indirim var. Kask alacağım trekking bisikletim var. Günlük 15 20 km lik sürüşler yapıyorum bazen nadir de olsa 50 60km civarı da oluyor. Van rysel 500 yol kaskını düşünüyorum sizce nasıl bir kask. Ayrıca st 500 sanırım dağ kaskı modeli alsam ne gibi fark var kısa suruslerde vs artısı eksisi olur mu? Bu bantta önereceğiniz başka kask var mıdır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

500'leri ben ve oğlum kullanıyoruz, memnunuz. Bence Decathlon kaskları içinde (link)'den iyi tek kask (link).
Dağ bisikletleri için dağ kaskları daha iyidir ama diğer tüm türler için Van Rysel 500 gayet iyi.

Geri