Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask tavsiyeleri

Scudo
Çok teşekkür ederim arkadaşlar 🙏

Eğer 30 derece üstü sıcaklarda kullanmıyorsanız Decathlon kaskları idare ediyor. Ancak sıcakta havalandırması çok başarısız ve içinde çok ped olduğu için kafanız hem çok sıcak hem de su içinde kalıyor. Ben Antalya da bir yaz kullanmaya başladım ancak çok rahatsız olup değiştirdim.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Eğer 30 derece üstü sıcaklarda kullanmıyorsanız Decathlon kaskları idare ediyor. Ancak sıcakta havalandırması çok başarısız ve içinde çok ped olduğu için kafanız hem çok sıcak hem de su içinde kalıyor. Ben Antalya da bir yaz kullanmaya başladım ancak çok rahatsız olup değiştirdim.
30 derece ve üzerinde kullanırım kesin.
Antalya'da Giant'ın kaskını kullanıyordum gayet memnun kaldım aslında ondan ama çok pahalı yenileri.
Yukarıdaki arkadaşın dediği Lazer kasma da bakacağım ama diğer öneriler zaten bisiklet parası ediyor o kadar veremem 😀🤭
Halen karar veremedim yine şu an eğilimin decathlon kaskı gibi duruyor.
Elbet ki tavsiyelere açığım bütçe 700 lira.
Decathlon'un cazip yanı deneyip iade etmek konusundaki kolaylığı, Müşteri hizmetleri vs. Esnaf kazığı ile çokça yüzleşmiş bir insan olarak...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Artislik degil ama normal bi şey alıp keyfinize bakın. Dolandırıcılar 3-5bine bisiklet kaskı satıyorlar. Cebi söğüşleme bildiğin.Rahatmis, hafifmiş, seksiymiş vss seçmece hikayeler. Yol yarışı ve Arazide kullanıyorsan normal üstü bisey al gerisi palavra.

Kask konusunda en geçerli sözü buraya bırakayım herkes kendine göre kararını versin. Kafanıza ne kadar değer veriyorsanız o kadar kaliteli kask alın. Bir düşüşte kaskınız bu hale gelip başınıza birşey gelmeyebiliyor. Güvenli bir kaskınız olmazsa neler olur siz tahmin edin. 351889A9-137B-4288-BD10-C2FED1952E9B.jpeg

Artislik degil ama normal bi şey alıp keyfinize bakın. Dolandırıcılar 3-5bine bisiklet kaskı satıyorlar. Cebi söğüşleme bildiğin.Rahatmis, hafifmiş, seksiymiş vss seçmece hikayeler. Yol yarışı ve Arazide kullanıyorsan normal üstü bisey al gerisi palavra.

Yol bisikleti kaskı alacağım. Bütçem 500-750tl arası. Marka model önerileriniz nelerdir

Yol bisikleti kaskı alacağım. Bütçem 500-750tl arası. Marka model önerileriniz nelerdir
(link)
👍İnsanlar tarz ve marka peşinde biraz. Ünlü markalar hep sorgulanmadan tüketiliyor. Sosyal medya ve reklam gücü bunda çok önemli, etkili.

Yurt dışında olsak evet alınabilecek seviyede hepsi ama Türkiye şartlarında çok zengin de olsam 5-10 bine kask almazdım herhal.

Son düzenleme:
  • Beğen
(link)

👍İnsanlar tarz ve marka peşinde biraz. Ünlü markalar hep sorgulanmadan tüketiliyor. Sosyal medya ve reklam gücü bunda çok önemli, etkili.

Yurt dışında olsak evet alınabilecek seviyede hepsi ama Türkiye şartlarında çok zengin de olsam 5-10 bine kask almazdım herhal.
siyah olanı indirimde 390 liraymış şu an.

Kask konusu şu anda beni en çok üzen konu, motosikletçi yıllarımda kask harici full koruma hatta gögüs koruması ile gezen ben, bisiklete basladıgım yaklaşık 2 ay süre zarfında malesefki kask takamadım. Kilom ve kondüsyon eksimden dolayı aşırı bir terlemem var, hatta gidecegim yere tişört falan taşıyorum rezillik oluyor çünkü. Kask inanılmaz bunaltıyor. Böyle kova ile su dökülmüş gibi geziyorum üzerime. Malesef işin bilincindeyim ve kask muhakkak takmam gerektigini biliyorum. 20km hız ile giderken düşüp başınızın arka yada yan yumuşak yüzeyleri betona gelse ölüm riski var. Havalar biraz daha serinlesin kilom düşüp kondüsyonum artınca kaliteli bir kask muhakkak takacağım. Ancak malesef caddelerde geziyoruz, benim motosiklettede en büyük korkum bir aracın başımın üzerinden geçmesiydi. O yüzden bütçemin yettiği en iyi korumalar ve kask ile gezerdim. Caddede düsersek yüksek olasılık yaşayacağimız bir senaryo, Bisiklet kasklarının bu hususta güven sağlayabileceğini düşünmünmüyorum. Aynı şekilde bir agaç, bir demir yada sivri bir cisim yüzümüze batabilir bisiklet kasklarında bir kaza anında. Yada bir yüzeye yüzümüzü çarpabiliriz. Full face bisiklet kaskları yada yerine ikame edebileceğimiz bir kask türü bakmaya başladım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar var ise aydınlatabilirlermi?

Kaskım Cratoni C-Maniac. 6 aydır elektrikli bisikletimle kullanıyorum. Yaz kış test etme imkanım oldu. Yüzü ve çeneyi koruyacağını düşünürek aldım. Full Face olduğu için kışın soğuktan biraz koruduğu da söylenebilir. Yazın gravel bisikletimde çene kısmını sökerek kullanıyorum. Çene kısmı iç kısımdan 2 klips hareket ettirilerek sökülüyor. Çene altı mikrometrik bağlantılı gergi kayışı var. Açıp kapamak kaskı kafadan çıkarmak çok kolay. Full face hali bazen kafaya tak çıkar yaparken zorlayabiliyor çünkü kask kafaya güzel oturuyor. Terek kısmı gözleri güneşten koruyor. Tereği de sökülebilir ama hiç sökmeyi denemedim. İç pedleri cırtlı ve sökülüp yıkanabilir. Bildiğim kadarıyla Alman firması ve tasarımı.Cratoni 2.jpg

Dosyalar

• Cratoni 4.jpg
    Cratoni 4.jpg
    93,2 KB · Okunma: 37
  • Cratoni 3.jpg
    Cratoni 3.jpg
    93,5 KB · Okunma: 37
  • Cratoni 7.jpg
    Cratoni 7.jpg
    79 KB · Okunma: 36
  • Cratoni 5.jpg
    Cratoni 5.jpg
    166,6 KB · Okunma: 37
  • Cratoni 1.jpg
    Cratoni 1.jpg
    81,1 KB · Okunma: 36
  • Cratoni 8.jpg
    Cratoni 8.jpg
    42,6 KB · Okunma: 34
Kask konusunda en geçerli sözü buraya bırakayım herkes kendine göre kararını versin. Kafanıza ne kadar değer veriyorsanız o kadar kaliteli kask alın. Bir düşüşte kaskınız bu hale gelip başınıza birşey gelmeyebiliyor. Güvenli bir kaskınız olmazsa neler olur siz tahmin edin. 293057 dosyayı görüntüle
Bir dağ inişi dönüşünde hızımı alamayıp yol kenarında bir takla atıp (sanırım çünkü vücudumun sağı, yüzümün solu dağılmıştı) kendimi üç metre aşağıda buldum. Kaskın arka kısmında da bir kırık vardı ama görsele çekmemişim.
Kask Décathlon'un 900 serisi kaskı. Görevini gayet başarılı tamamladı. Hatta şu an kullandığımda aynı kasktan.
Bence diğerlerine göre ucuz diye gömmeyin bu firmayı.
20211003_183105.jpg20211003_183032.jpg

Yanlış anlaşıldım sanırım Decathlon kaskı değiştirme sebebim güvenlik kaygısı değildi. Antalya sıcaklarında hava tahliyesi çok başarısız bir kask, ondan değiştirdim. Şöyle açayım, antremanlarımın çoğunu sabah 05:30-07:30 aralığında yapmama rağmen kafamın alevtopuna dönmesine dayanamadım daha fazla. Sonra Giro Synthe ye geçtim rahat ettim derken bir kazada kafamı asfalta vurdum ve kask içten kırıldı.🤦🏼‍♂️

Bir dağ inişi dönüşünde hızımı alamayıp yol kenarında bir takla atıp (sanırım çünkü vücudumun sağı, yüzümün solu dağılmıştı) kendimi üç metre aşağıda buldum. Kaskın arka kısmında da bir kırık vardı ama görsele çekmemişim.
Kask Décathlon'un 900 serisi kaskı. Görevini gayet başarılı tamamladı. Hatta şu an kullandığımda aynı kasktan.
Bence diğerlerine göre ucuz diye gömmeyin bu firmayı.
293090 dosyayı görüntüle293091 dosyayı görüntüle

• Üzgün
Sayın @Bıyıkov sizin yazınızı alıntılayınca size söylemiş gibi oldum, özür dilerim. Ancak insanlar arasında çok yaygın bir hastalık bu bilindik markaları kullanma hevesi. Sözüm meclisten dışarı, lütfen yanlış anlamayın. 🙌

Estağfurullah 🙋🏼‍♂️

Ben kendi adıma bisiklette güvenlikle ilgili şeylere bütçem yettiğince iyisini almalıyım gözüyle bakıyorum. Kask, ön arka ışık, dış lastik bunların başında geliyor bana göre.

Sayın @Bıyıkov sizin yazınızı alıntılayınca size söylemiş gibi oldum, özür dilerim. Ancak insanlar arasında çok yaygın bir hastalık bu bilindik markaları kullanma hevesi. Sözüm meclisten dışarı, lütfen yanlış anlamayın. 🙌

• Beğen
Arkadaşlar bu kasktan almayı düşünüyorum. Dağ bisikleti kaskı diyor ama bir MTB kaskı kadar hantal durmuyor, zarif ve hoş. Görünüş olarak da eğlendim.
Kullananınız var mı bu kasktan?
Ürün linki de burada:

(link)

Bunu alma diyorsanız ne alayım?

293010 dosyayı görüntüle
Şansa bak yaaaa.
10 gün sonra alacaktım kaskı decathlon kaldırmış bunu. Düz siyah bişey getirmiş, hiç albenisi yok.

Şimdi başka kask bakacağım, bi arkadaşın söylediği Lazer vardı yukarıda ona baka ağım ama denemeden de almak istemiyorum.
Ne yapayım şimdi.

• Üzgün
Tepkiler: el Cezeri
(link)
BU kasktan 2 adetkırmızı renk aldım çok güzel kask tavsiye ederim
Alinti yaptigim lindeki iki linkdeki Kasklarin yani (Specialized S-works Evade2 = 7.700TL) (Bontrager Wavecel XXX = 7.160TL) fiyatlari dogrumu?????
Eger dogru ise büyük kazik yani tam iki katinin daha fazla fiyat. O halde alacak olanlara ben satayim Bontrageri 5000TL'ye ve S-Works'ü 5500TL veririm. Yanlis anlasma olmasin magzadan alip direk size satacam faturasi dahil olmak üzere. Hic yoktan bende 4000 yerine sadece 2000 fazla ödemis olursunuz. Acik konusayim Bontrageri 3000TL ye aliyorum ve S-Works'ü 3200TL ile 3600TL arasi aliyorum.
Yukaridaki linkdeki magzalarda toptan aldigi icin belki benden biraz daha ucuza aliyorlardir.

Linkleri tekrar buraya ekliyorum.
(link)
(link)

Bu iki linkdeki Kasklarin yani (Specialized S-works Evade2 = 7.700TL) (Bontrager Wavecel XXX = 7.160TL) fiyatlari dogrumu?????
Eger dogru ise büyük kazik yani tam iki katinin daha fazla fiyat. O halde alacak olanlara ben satayim Bontrageri 5000TL'ye ve S-Works'ü 5500TL veririm. Yanlis anlasma olmasin magzadan alip direk size satacam faturasi dahil olmak üzere. Hic yoktan bende 4000 yerine sadece 2000 fazla ödemis olursunuz. Acik konusayim Bontrageri 3000TL ye aliyorum ve S-Works'ü 3200TL ile 3600TL arasi aliyorum.
Yukaridaki linkdeki magzalarda toptan aldigi icin belki benden biraz daha ucuza aliyorlardir.
TR fiyatları doğru, yurtdışı daha uygundur

Alinti yaptigim lindeki iki linkdeki Kasklarin yani (Specialized S-works Evade2 = 7.700TL) (Bontrager Wavecel XXX = 7.160TL) fiyatlari dogrumu?????

Linkleri tekrar buraya ekliyorum.
(link)
(link)
Bu tarz ürünler sadece bize pahalı, @Scofield8347 dediği gibi yurt dışı fiyatları uygun oluyor sonuçta orada adamlar her şeyi 16 ile çarpıp almıyor.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Geri