Bende ankara'da 3 bisikletli öğrenci aynı evde oturuyoduk ve komşularımız olan o güzel ve sevimli teyzelerimiz bizi kasklı görünce uzaylı gibisiniz diyip gülümserlerdi,tabi art niyetli olarak algılamıyodum hiç dediklerini çünkü çok iyi insanlardı..kafamızda kask bizlere laf atanlar olsada bazen tebrik edenlerde ve güzel sözler söyleyenlerde çıkıyor uzaktan uzaktan,buda gerçekten insanın hoşuna gitmiyor değil yani.Bu tarz insanlar azınlıkta olsada tek dileğimiz ileride herkes inş böyle olabilir biraz zor olsada..birde başımdan geçen ve zevk aldığım bir olayı anlatayım..Ankara kıroları diye nitelendirdiğimiz bir grup beni kasklı yolda giderken görünce abuk zabuk konuşup laf atmaya başladılar ve bende acayip sinir oldum bu şahıslara,sonra hemen vitesimi hazır konuma getirip tam onları gectikten sonra orta parmağımı havaya kaldırarak onlara gösterdim sonra tüm kuvvetimle pedallamaya başladım.tabi bunlar boş dururmu,resmen kudurdular sonra bağırıp çağırarak arkamdan koşturmaya başladılar ama nafile sanki yetişecekler bana ..ama o an aldığım zevkide hiç unutamam ohhhhh olsun ..KENDİ SAĞLIĞIMIZ İÇİN KASKIMIZI MUTLAKA TAKALIM. KAZA GELİYORUM DEMEZ HİÇBİR ZAMAN
Geçenlerde yaptığım kazadan sonra kask ihtiyacı hissettim ve şu anda yolda bakalım kullanabilecekmiyiz.Sözlü tacizlere bile maruz kalıyoruz ki kask insanlara daha bi acayip geliyor sanırım kendi zekalarıyla baktığımızda.Kulaklıkları takıp öyle çıkıyorum ki dışardan gelen kirliliği duymayayım diye
Arkadaşlar başka insanların yorumlarına neden bu kadar takılıyorsunuzki?onlar için değil kendiniz için yaşıyorsunuz.Duymazdan gelin geçip gidin.Bugün mesela kask ve taytla dolanırken kekoya bak diyen tiplerle karşılaştım şimdi onları kafama taksam inip dövmem gerekir ki türkiye 5.siyim en kralını bile harcarım ama kafama takmıyorum inanın anama babama küfür etseler kimseyi küfür ettiği için dövmem.Lakin şiddet durumuna geçerse olay ozaman affetmeyin ki genelde dolmuşçularla bu olayı yaşıyorum dolmuşçu olduklarına pişman oluyorlar Birde bu kaskları adam gibi şekilli yapsalar ya ben nazi kaskı buldum onu takıyorum valla 350 gram
Ben Adana'da bisiklet sürüyorum. Bana da aaaaa bakın şu turiste dedkleri oldu. Bazı arkadaşlar kaskı niçin takıyorsun diyenlere Araba da emniyet kemeri ne ise bisiklette de emniyet kask diyorum.
sen birde tayt giyip çık sokağa neler duyuyorsunuz tahmin bile edemezsin, adam benim peşimden koştu küfür ede ede utanmıyormusun mahalleye böyle girmeye diye .. ben alıştım artık pek tınlamıyorum ama kask'ın hayatı önemini gayette iyi biliyorum..kısa mesafede olsa arkadaşlar lütfen kaskları takalım, bana birşey olmaz demeyip ya olursa diye düşünerekten uygulayalım
Dostum edirne de bu tür şeyler yavaş yavaş aşılıyor 4 yıl önce 2-3 hafta kadar edirne de kendi çapımda bisiklet faaliyetlerinde bulunmuştum ve kask ile beni görenler sanki ana vatanı afrika olan nesli tükenmekte olan bir canlı türünü görüyormuşcasına heycan dolu gözler ile bakıyorlardı bu da beni rahatsız etmişti ve kask sız çıkmaya başlamıştım ama edirneye son zamanlarda baktığımızda bisiklet konusunda çok büyük gelişmeler görüyorum arada da olsa edirneye ugruyorum ve bisikletli insanları gördükçe mutlu oluyorum...
Güvenmediğiniz yerlere gittiğinizde yanınızda biber gazı bulundurmanızı öneriyorm.
Çoğu yerde bulunuyor 5-10 TL bişi 2 metreden sıkıldığında karşıdakini 15 dk gözü yaşlı bırakabiliyor .
bizim buralarda da bu kapasitedeki insanların ağzında sakız oldu Almanya bitti Avrupa bitti America bitti falan.. Belli oluyo hangi ülkelerin ne kadar yol alması gerektiği. İnsallah biz de o kültür seviyesine geliriz 40-50 yıl sonra
İnşaallah bizde de ilerleyen zamanlarda kask takmayanlara ters bakma, çocuklara kötü örnek olma meselesi gibi algılanma ve kask takmayı yölendirici eğitimle ailelere kadar yaygınlaşan bir yaşam kültürü halina gelir.
ben turkiyede de kask takmak zorunlu diye biliyorum ama kimsenin bunu taktigi yok.
bende suan kanada dayim ve kask almak icin bisikletciye giderken tabiki kafamda kask yoktu. bi polis bana dik dik bakmaya basladi bende ters yola felan girdim sandim. etrafima felan bakmaya basladim ters yolmu diye. adam beni durdurdu kafanda neden kask yok ceza kesicem dedi? bende bisikletcinin 100 metre ilerisindeydim dedim kask almaya gidiyorum isterseniz beraber gidelim dedim adama cezadan oyle kurtuldum ama burdaki kurallar cok siki. turkiyedede trafik bakimindan bazi kurallari ciddilestirdiler umarim bisikelttede kurallari ciddilestirirler.