Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kategori önerileri

Scudo
@nükleer kedi

Başka forumlardaki gibi bir 'oyunlar' bölümü koyup, tavlayı okeyi koyduk mu
tamamdır :D
Bence ''Forum Kahvehanesi'' olsun isim :)

@HaliliOzturk

The American Heritage Dictionary of the English Language adli eserin "coffee" kelimesi icin verdigi "word history" aciklamasi: "Would one be as ready to drink chaoua, kauhi, or coffa as coffee? Most of these exotic early forms of our word reflect the fact that coffee, though a normal accompaniment to the life of many English speakers, was originally an exotic substance. Coffee came to Europe from the Middle East, where its name was qahveh, an Ottoman Turkish pronunciation of Arabic qahwah, the Turks having borrowed the word and the drink from the Arabs. The first three forms cited above show the influence of the Middle Eastern words for coffee. Our form coffee results from combining caffe, the Italian version of the Middle Eastern word, and the vowel of the Middle Eastern word, represented by o. Coffee is first recorded in English in 1601 with the spelling coffe." Ozetle Turkcesi: Kahve (Coffee) Orta Dogu'dan gelmistir. Turkler kelimeyi Araplardan almistir.

Amerikali etimolojistler bu aciklamayi yaparken, Turkler kelimeyi ve icecegin kendisini Araplardan almislar diyor ama coffee'den bahsederken "our" yani "bizim" ifadesini kullanmaktan geri kalmiyorlar. Onlar bu konuda herhangi bir mahcubiyet duymuyorlarsa, bizim "cafe" yerine "kahve" deme hususunda bir mahcubiyet duymamiza hic ama hic gerek yok. Kelimeyi zaten biz ihrac etmisiz. Ithal etmek soz konusu degil. Dogrusu "kahve" tabii, "kafe" degil.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Ali bu konunun aynısını zamanında ben açmışdım Reis bana açıklama yaptı ve kitlemişdi sanırım bence fazla heveslenme :)

@gezgin2
Yok ben Cafe yerine daha güzel ve öz bir kelime bulacam;)

@Ali Menemen

"Kahve," Ali bey, daha oz'u yok.

@gezgin2
Galiba arkadaş konunun kitlenmesini istiyor:)

Menemen :D Deli etme beni o konuyu oku gerekli cevabı orda bulabilirsin bence fazlada zorlamaya gerek yok...Orda açıklama yapılmış böyle bir şey olamicağı sölenmiş yine aynısını söyletmeye ne gerek var dimi ama :)

@gezgin2
Konuyu açmamdaki amaç Türkçe' ye uygun bir başlık bulunması.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Forumu genel olarak takip ettigim kadariyla bisiklet daha cok spor ve gezi amaciyla kullaniliyor, ulasim konusunda bisikletforum'da bir eksiklik var gibime geliyor. Eminim sitede bisikleti ulasim amaci ile de kullanan cok sayi bisikletci vardir.
Bisikletin ulasimda kullanimi ile ilgili sorunlar, oneriler ve paylasimlar bir alt forumda toplansa bence bir butunluk saglanmis olur ve bisiklete ulaşımda kullanmak amacıyla yeni baslayacaklarada derli toplu bir bilgi paylaşımı olur.
Gelen cevaplarda, kimler bisikleti ulaşım amacıyla kullandığını yazarsa ve trafikte ne kadar zaman harcıyor ve ne tür şartlarda kullandığını yazarsa hepimiz açısından bilgilendirici olur.
Mesela ben Sarıyer-Levent arası haftanın 2-3 günü kullanıyorum, yaklaşık 40-50 dk arası pedal çeviriyorum ve toplu taşıma ile gittiğimdede harcadığım zaman aynı. Karşılaştığımız sorunları problemleri ve konu devam ettikçe paylaşırız.

Bisikletimi antrenmanlarımın haricinde işe gidiş dönüş için kullanıyorum.

E-5 İncirli-Zincirlikuyu 19 km , 45 dk yavaş tempo.

Ben Adanada yaşıyorum ve aklıma gelen bir konuyu paylaşmak istedim...Buraya üye olan bisiklet severlerin birbirini tanıması için bir sohbet odası kurulsa orada bisiklet severler tanışsa güzel arkadaşlıklar kurulmuş ve yeni insanlarla tanışılmış olunmaz mı? (Tabi böyle bir sohbet odası yoksa ve varsa bana da o sohbet odasına nasıl girmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevirim)

Forumda zaten bir tanışma bölümü mevcut...
BURADAKİ linkten ulaşmanız mümkün. Fakat sizin bahsetiğiniz şey online bir portalsa o şuanda evet yok ama aynı zamanda forum üyelerine özel mesaj atabileceğiniz gibi çoğu üyemizin profil bilgilerindede mail adresi MSN adresi gibi görüşebileceğiniz iletişim bilgileri mevcut.

İyi forumlar.

Dip not: özel mesaj atabilmek için 50 mesaj atmış olmanız gerekmektedir.

Geri