Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiye başlığı..

Ahmet Gümüş

Daimi Üye
Tepki
54
600-800TL aralığında katlanır bisiklet arıyorum..Hangi markanın hangi modeli tercih edilebilir? Dahon Eco 3 Btwin hoptown 5 modelleri fiyat aralığıma uygun gibi geldi. Aynı zamanda temiz durumda olan ikinci el katlanır bisiklet tekliflerinide alabilirim.

http://4.bp.blogspot.com/-cAESnesNjkI/Tp9A7C66YDI/AAAAAAAAA90/vEl0RW0MLRM/s1600/btwin_ppal.JPG

Scudo
Dahon artık eco c3 modelini üretmiyor onun yerine eco c7 modeli var peşin alımda bütçene oldukça yakın bir fiyata alabilirsin.
tavsiye edeceğim bir diğer modelde Tern link c7, bu modelin fiyatı Dahon c7 den 15 euro daha ucuz ve aynı teknolojiyi kullanıyorlar
(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İlgilenenlere ve mesaj gönderen arkadaşlara teşekkür ederim...
Dahon mu tern mi ? :)

Birde tern link c7 yi i nerden satın alabiliriz..Fiyatta kim yardımcı olur..İlgili olan bilgilendirirse sevinirim..

• Beğen
Tavsiye belirtmekten çekinmeyin önerilere ihtiyacım var..
Temiz ikinci eli olanda iletişime geçebilir..

Aydında olduğunuza göre izmire gitmek sizin için çok zor değildir
bu nedenle seda bisiklet yada doruk bisikletde Tern link c7 modelini görüp inceleyebilirsiniz
fiyatı 385 Euro
aynı mağazada dahon eco c7 modelide var
Fiyatı 400 Euro
peşin alımda en az yüzde 10 indirim yapmalılar
iki model arasındaki tek fark gidon boynunun tern de teleskobik olması ve dahonun 7 ternin 6 serisi alüminyum kullanıyor olması (bu farkın bir sorun yaratacağını zannetmiyorum)
diğer alternatifin b twin e gelecek olursak katlanma mekanizmaları diğer iki modelden farklı bagaj resimde görülüyor ama vermiyorlar ayrıca almak gerekiyor
btwin in diğerlerinden ayıran özellik katlandıktan sonra tekerlekleriyle elimizle çekebilyoruz, böylece büyük kapalı alanlar mesela metroda taşımak zorunda kalmıyoruz

• Beğen
Maalesef katlanır bisikletde tavsiye almak çok zor
çünkü zaten azınlık olan bisiklet severlerin içinde katlanır bisiklet henüz çoğu bisikletci tarafından bile kuşkuyla yaklaşılan bir azınlık
yani azınlık içinde azınlık
özellikle yurtdışı forumlarda ciddi karşılaştırmalar, incelemeler var
ben bunları okuya okuya nelere bakmam gerektiğini az çok öğrendim
özellikle internetden katlanma videolarını bulup incelersen neyle karşılaşacağın konusunda önemli bir bilgin olacaktır
şu an elinde bulunan üç modelin kendilerine özgü artıları var
btwin fiyat ve taksit avantajına
dahon bilinen kabul görmüş sağlamlığa
tern dahonun teknolojisine ve bence üçü arasndaki en iyi dizayna sahip
senin önceliğin hangisiyse o yönde bir seçim yapmalısın

Tern link c7 de karar kıldım..Satıcı araştırayım ilginize teşekkür ederim gökhan bey..
Alırsam bir katlanma videosuda ben hazırlayıp koyacağım..

sahibinden.com da satılık ikinci el katlanır bisikletler var. bazıları oldukça iyi ve uygun. satıcısı ben değilim merak etmeyin:)

sahibinden.com sitesinde bir adet dahon eclipse 24" var 850 ytl istiyor ilan tarihi 26 haziran
tabii incelemek gerek
24" katlanır bisikletin katlanma boyutları göz önüne alınması lazım
20" büyük modellerin katlanırlar biraz daha farklı ihtiyaçlarla alakalı olsa gerek

Gidonun teleskopik olması önemli bir özellik. Yeri gelecek arabaya koyacaksınız ama katlanmayan, kısalmayan bir gidon işinizi zorlaştıracaktır.
Katlanır bisikletin mutlaka vitesli olması gerektiğini düşünüyorum, 50 üzeri ayna dişlisine sahip bu bisikletlerle arkada vites olduğu sürece yapılamayacak şey yok gibi. Hayırlı olsun şimdiden

Katlanmada ölçüm arabada sürücü koltuğu ve arka koltuğun arasına girebilmesi 24 jant boyunda olan model bu konuda işimi zorlaştırcak gibi duruyor..

Araştırıyorum hala..İlginize teşekkürler..

Ben de uzun süre katlanan bisikletlere sempati besledim ancak tavsiye etmiyorum. Dahon mu p8 modelini uzun süre kullandım ve bir katlanan bisikletten beklediğim hiçbir şeyi alamadım. Büyük bisikletler kadar ağırdı ve her yeri sürekli gıcır gıcır. Ayrıca katlanınca da öyle videolarda izlediğiniz gibi olmuyorlar. Katlayarak bir minibüse koyabiliyorsanız katlamadan da koyabilirsiniz. Bir süre sonra hiç kullanasım gelmedi. Tern Dahondan ayrılan bir grup tarafından bu sene çıkarılmış galiba aynı fabrikada aynı şekilde üretiliyorlar. Bana göre en mantıklı katlanabilir bisiklet ise Brompton. Tavsiye: Dahona o kadar para bayılmadan önce şansınız varsa birkaç gün deneyin.

@Doğa Can Yaman

Peki neden en mantıklısı Brompton? Dahon'a o kadar para vermeyin demişsiniz, brompton daha mı ucuz? Ülkemizde de yok diye biliyorum. Neden en mantıklısı Brompton, sebebini öğrenmek isterim.

• Beğen
brompton katlanır bisikletlerde en küçük (dahon, tern, bike friday kategorileri için konuşuyorum) ve en sağlamıdır. şu an yurtdışında yaşıyorum bazen insanların elinde brompton ile otobüse binerlerken görüyorum. gerçekten baya küçük. bu forumda bir yazı var katlanabilir bisiklet markalarını tanıtan ve brompton için katlanır bisikletlerin rolls royce'u diyordu. dahon ve tern ise mercedes bmw ayarında. ayrıca bromptonlar el yapımı, dahon ve ternler fabrika. tern dahon (david hon) firmasının oğlunun firması, baba oğul patent tartışması sonucu ayrılıyorlar ve oğul tern şirketini kuruyor.

O kadar parayı dahon yerine bromptona vermek daha mantıklı olur. Bana katlandığında kaydadeğer bir biçimde küçülebilen bir tek brompton gibi geliyor. Katlanma tipleri de farklı zaten. Dediğim gibi ben dahon mu p8 modelini denedim ki ortalamanın üzerinde bir modeli sanırım, bana o paraya değecekmiş gibi bir kalite hissi vermedi. Katlandığı zaman da hop indireyim hop kaldırayım hemen koşa koşa otobüse bineyim gibi hevesleriniz kursağınızda kalıyor çünkü bisiklet gerçekten büyük :D

• Beğen
tabi ağırlık ve büyüklük göreceli kavramlar olup kişiye göre değişir. bende vitesse d7 var, daha kullanma olanağım olmadı ama kullanmaya başladıktan sonra yorumlarımı yazacağım. dahonlar ortalama 12 kg ve katlanır boyutları da genelde 29cmX80cmX66cm boyutları dolayında (0.15 metreküp). bromptonlar ise katlanınca 58.5cmX56.5cmX27cm dolayında (0.09 metreküp) ve ağırlıkları ise 9-12.5 kg arasında değişmekte. ağırlık olarak değil ama katlanmış boyutların arasında neredeyse yarı yarıya fark var. bromptonlar dahonlardan daha da pahalı bunu hatırlatmak gerekir.

@Doğa Can Yaman

Doğa teşekkür ederim yorum için..
Katlanır bisikleti tercih etme sebebim yılın 8-9 ayı iş sebebiyetiyle seyahat halinde olmam..Bu kadar süre bisikletsiz kalmaktansa arabayı parkettikten sonra enazından şehiriçi işlerimde kısa mesafe kullanıp hevesimi gidermek..Brompton alınır alınmayacak bir makina değil..Ama giriş seviyesi uygun fiyatlı bir model daha mantıklı olacak benim için.

Önümüzdeki kış yol bisikleti de almayı planlıyorum bütçeyi o konuda zorlayacağım..

• Beğen
Geri