Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@biunlu
ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN DİĞER DEĞİŞİMİ CARRARO İÇİNDE YAPABİLİRSİNİZ BAKTINIZ AĞIR GELDİ AYNAKOLU 44 ÇEKERSİNİZ

Scudo
Biraz önce Denizli Bayilerini dolaştım. Dahon bayisinde ne dahon ne de carraro vardı. Üstelik getirtmiyorlarmış.

Donanımı eşit aradaki fiyat farkına değer mi soruma. (Mariner D8-flexi 108) Dahon baba, tern oğul gerisi hikaye demesi çok itici geldi bana.

Sonra başka bayide turuncu carraro flexi 108i test ettim. Biraz dikkat çekici turuncu rengi ile gece 00.00 da k. kartı yenilenice almaya karar verdim. 1346tl ye gelecek. Fiyat/performans için güzel fırsat diye düşünüyorum.

Yanında 60tl ye moon kask, ikaz lambası, kilit alacağım. Gelen 100tl chip para ile sayaç alıp alışverişi tamamlamayı düşünüyorum.

@biunlu en iyisi hocam 2000+ üstü katlanırın verdiğini veren carrarolar var doğru mantık kalan paraya ekipmanınızı alın ne gerek var bir bisiklete okadar vermeye ( kaliteler hemen hemen yakın. Tek fark isim :) apple gibi )

@biunlu hayırlı olsun. carraro 108 vites dişli oranları ile yokuşlarda sıkıntı yaşatmaz gibi...moon kask fiyatına göre yeterlidir, sayaç yerine suluk-matara kafesi-yedek iç lastik-lastik levyesi-küçük bir pompa-alyan anahtarı vb. daha yararlı olur..

• Beğen
Tepkiler: biunlu
Merhaba arkadaşlar. Boyum 185 kilom 90. Antalya ve Adanada Kampüs ve şehir içi sürmek için alacağım. Antalya ve Adana arası otobüste rahat taşımak için Katlanır bisiklet tercih etmeye karar verdim ve bu üç seçenek arasında kaldım. Btwini gidip mağazada denedim aslında rahattı ama tekerlekleri küçük diye içime sinmedi fakat yinede seçeneklerimin arasında hâlâ. Diğer iki bisiklet btwinden 300-400 lira arası fazla. Neredeyse %40 fiyat farkı var ama tekelekler 26 inç bu yüzden boy ve kiloma daha uygun olduğunu düşündüm. Ayrıca tekelerlek, gidon, vites vb hangisinin daha iyi olduğunu teknik bilgim olmadığı için bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilecek var mı? Sizce hangisini seçmeliyim?

@sergenatalmis
merhabalar 26 inç olarak hangi bisikleti düşünüyorsunuz katlama konusunda eğer mossoyu düşünüyorsunuz bence vazgeçin katlanma problem gidonda katlanmıyor anca alyanla söküp yer değiştiriyorsunuz fakat tern eclipse d16 veya 20 alırım dyorsanız onda gidonda katlanıyor fakat fiyatlar ucuk bu sebepten taşımaya en elverişli 20 inç kalıyor illede 26 derseniz tern eclipse derim bana 20 inç ufak geldi 26 tern joe vardı oda gidondan katlanmıyordu bende şuanda tern node d8 var 24 inç oda gidondan katlanıyor 2. elde 2500 isteyenler var temizse alın derim

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@Yagizz2
normalde şehir içi kullanım için tabiki ideal yani biryere gideceksindir katlayıp toplu taşımaya koyacaksan özellikle yoğun saatlerde metrobüs ve otobüse 16 20 mantıklı ama katlanır alıp hiç ulaşım aracına binmeyeceksen bence gereksiz konforsuz bende dahon mariner d8 vardı taşlardan geçiyorsun hafif bozuk yol diyim 5 şiddetinde depremi yaşıyorsun :) yaylıları gelse konforlu olur bence ama ben ulaşım aracına anca tekerlek patlayınca veya bir problem yaşayınca binmeyi göze aldığımdan 24 aldım konforlu olsun diye yani toplu taşımaya binecek olsaydımda ternin 22 inç olanı var sanırım verge 9 onu alırdım 20 çünkü her yola gelmiyor gelmiyor derken giren girer tabide rahatlık ve stabillikten bahsediyorum

@Yagizz2
kardesim dedigin fiyatlar cok ucuk. Kron 1500fd onerirmisin oda 26inc katlanir model

@ProLogic çok geçmiş olsun.ne durumdayız?servise gönderdiniz mi?

@sergenatalmis
onlarada bakmıştım mossoyla aynı diye biliyorum ben dağ tipi rublesi filan yavaş kalabilir ve gidonun normal katlanmayanlardan bilginiz olsun bi ara let goda tern vardı node d8 2500 yazmıştı belki indirim yaptırtırsınız ama arada yine baya fark olacak yine letgoda tern joe d24 vardı birkaç kere kullandım yazmıştı arkadaş 1500 yazmış ama 1400e veririm diyordu isterseniz bir bakın

@slckats

Merhaba ,

Mosso'da malesef kurumsallık ve servis adına hiçbir belirti yok. Bırakın yardımcı olmayı , hiçbir maile cevap verme gereği bile duymadılar. Telefonla ulaştığımda teknik servisten bir yetkilinin telefon numarasını verdiler ve whatsapp tan fotoğrafları göndermemi istediler. Gönderdik , arkadaş baktı baktı geri birşey yazma yada arama zahmetine girmedi.

Sonuç olarak aldığım yer hiç itiraz etmeyerek kadroyu stoktan bir başka bir ürünle değiştirdi. Onlar da yardımcı olmasaydı üç gün kullanılmış bisiklet için bir ay kadro değişimi bekliyor olacaktık.

Katlanır bisikletlerde yokuş sorunu oluyor. (link) 3'lü aynakol olması avantajlı gözüküyor.Katlanır bisikleti uzun tur yolculuğuna hazırlama da yapılan değişikleri gösteren link var mesela (link)

Merhabalar,
Forumda ilk günüm, çeşitli nedenlerden dolayı katlanır bisiklet almayı kafaya koydum.
1200-1300 tl civarına kadar bütçem var. Uzun yol sürüşleri, yokuşlar, bozuk yollar falan pek olmayacak. Genellikle bisiklet yollarında süreceğim.

Çevremden mosso marine 20 v, bianchi folding, carraro flexi önerileri geldi. Bisiklet konusunda bilgi sahibi değilim o nedenle tavsiyelerinizi dinlemekten büyük memnuniyet duyacağım. yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Moreno
merhabalar istanbulda flexi 121i 1150 tlye satıyorlar öneririm niye bu derseniz 2. elde satacakken avantaj sağlar size 21 vites olması ve küçük olduğundan biryerelere taşınması kolay şuan için yokuş derdiniz olmayabilir ama biryere götürüp orda sırf yokuştan sebep soğumanızı istemem bisikletinizden bu sebeple carraro flexi 121 öneririm

• Beğen
Tepkiler: Moreno ve slckats
@slckats satış yapan büyük firmalarda yok N11 ve sahindende birkaç ilan var fakat üretimbwndından çıkıp satışa sunuldu mu emin değilim. Yakından görmeyi çok istiyorum. Hala aklımda bu bisiklet, sonbaharda düşünebilirim.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Üye Adı (link) bu ilanda nakitte %20 indirimle satışa sunmuşlar.ne kadar sağlıklı bir bilgi bilemedim.

@Mydonose2

Ben de dümeni carraro fleksi 121e kırmaya başladım yavaştan. Katlanmış hali arabanın bagajında nasıl duruyor bir fikriniz var mı. Araç seat leon

Geri