Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@sonyazÜstat bu 11 28, 11 36 dediğimiz şeyin tam olarak manası nedir? Yani tam olarak nasıl oluyor?

• Beğen
Tepkiler: slckats
Arkadaşlar merhaba
Hava mis rüzgar yok bekleriz gelen arkadaşlar yazar ise güzel olur.
23.04.2018 PAZARTESİ.
TUR DETAYI
Sabah Sarıyer de börek sonrasında 29 Ekim Bisikletçilerine dönüşte katılım.
TOPLANMA YERİ EMİNÖNÜ KADIKÖY İSKELE
TOPLANMA SAATİ 08.15
ÇIKIŞ SAATİ 08.30
BEŞIKTAŞ 08.50
Tempo 20 25 arası.
Sarıyer de börek.
GÜZERGAH EMİNÖNÜ Sahilden SARIYER.
Öncü ve artci ya uyum önemli duruma göre tekli veya ikili sürüyor olacağız.
TUR ÖNCÜ HÜSEYİN ÇAĞLAR.
GRUP SÜRÜŞLERI GENEL KURALLARI
-Kişisel Kask,eldiven kesinlikle bulunmalı.
-İç lastik yama seti alyan seti vb. ekipman bulunmalı.
-Gece sürüşlerinde reflektörlu yelek,ön ve arka aydinlatma bulunmalı.
-Öncü ve artçıya uyum sağlanmalı.
-Grup sürüşünü ve kendisini tehlikeye sokacak ani ve agresif hareket yapılmamalı.
-Tek sürüş anında ikili ikili sürüş anında 3 veya 4 olmamalı.
-18 yaşının altinda olan üyeler ebeveynleri olmadan sürüse katilamazlar.
-Sürüş esnasinda oluşabilecek kazalardan grup yöneticileri,modaretorleri ve uyeleri sorumlu değildir.

• Beğen
Tepkiler: Altuğ Aktaş
merhaba arkadaşlar salı günü tılt 500 alıcam kısmetse. bir kaç kişiden kilomdan dolayı bisiklette sıkıntı olur gibisinden bişeyler dediler.. 115 kilodayım. sizce katlanır uygunmu benim için. kullanma fırsatım oldu gayet rahat ve zevkli sürüş oldu.... şimdiden cevaplar için teşekkürler

Merhabalar bende Mosso Marine 20 V alarak aranıza katıldım, sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
Hafta sonu Ankara Eymir gölünde ilk turumu yaptım.

Kısa bir videoda çektim :

Herkese iyi forumlar :)

Dosyalar

• mosso.jpg
    mosso.jpg
    230,7 KB · Okunma: 17
@kadirelci07 katlanir bisikletlerde bazen kullanici ağırlık sınırı olabiliyor. Magzadan alacaksaniz bir sorun bence tilt serisinde bi sınır değeri varmıymış. Eski dahonumda 105 kg azami ağırlık olarak yaziyordu ama yeni aldığım tilt de sınır varmıydı hatirlayamadim.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
tekrar merhaba. o kadar tavsiye aldım, sonucunu da yazayım buraya. öncelikle teşekkür ederim, forum bilmeyenler için güzel kaynak. yorum yapıp yol gösteren de oldukça fazla.
cumartesi günü "sen binemezsen, benim olur" diyerek gazlayan eşimi, her akıllı erkek gibi dinledim, dahon mariner d8 aldım. amacım fenerbahçe'den teslim aldığım bisiklet ile sahil yolundan bostancı'ya kadar dinlenerek gitmek, oradan da kozyatağı'na geçmekti. bisikletçinin kapısından çıktım, sola döndüm, sokağın yokuşunda tıslamaya başladım. ilk sürüşünü test edeceğime katlanabilirliğini test edeyim dedim, metroya döndüm :) istanbul metrosuna her saatte katlanır bisiklet ile tek bilet ile binebiliyormuşuz, öğrendim. biraz tecrübe edineyim, bacaklarımın yanması geçsin, sanırım daha keyifli hala gelecektir.

@Şeffaf

En büyük dişli ne kadar büyükse o kadar yokuşları rahat çıkarsın.

11-28 ruble yokuşta zorluyor ama 11-36 ile değiştirilirse yokuşlar daha rahat çıkılır.

altus-cs-hg31-8-8li-kaset-ruble-11-32t__0927739553615899.jpg

Arkadaşlar merhaba,

Bisikletimi yarın yıkamayı düşünüyorum. Zincir için yağ vs gerekli olacaktır. Tavsiye ettiğiniz bir yağ falan var mı?

Evde WD 40 var, bunu nerelerde kullanmalı, kullanmamalı? direk zincir için kullansak bişi olur mu?

Ayrıca başka dikkat etmek gereken şeyler var mı?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@bsalih wd 40 hareketli olmayan metal aksamın pas tutmasını önler.oralarda kullanabilirsiniz.Frenlere temas ettirmeyin.Zincir yağı olarak würth kullanabilirsiniz. Bunun dışında decathlonda da uygun zincir yağları var.

@bsalih Online mağazadan satın alabilirsiniz gönlünüze,kafanıza yatan bir yağ markası bulamazsanız.Würth`ü önermeyen arkadaşlar kötü olduğundan değil,bal kıvamına yakın bir kalıntı bıraktığı için önermiyorlar.

merhaba arkadaşlar,
katlanır bisiklet bakıyorum bir süredir. Muhtemelen 2.el, çünkü fiyatlar çok yüksek. :(
Bütçem 2000 TL civarı maks.
Temel önceliğim hafif olması. Örneğin 32 telli jant bana fazla. Zaten 65kg adamız, daha hafif jantlar olabilir. Dinamolu modelleri görüyorum hep, ona da ihtiyaç yok aslında.
Sıfır bakım olsun istiyorum. Bu nedenle göbekten vites arıyorum. Biliyorum hafif deyip de göbekten vites demek çelişkili. Ama çok istiyorum o nedenle göbekten vitesten vazgeçmeyeceğim.

Bulduğum Dahon ciao, Dahon mu xl, dahon vitesse i7 modelleri 12.5 - 13.7 kg aralığındalar.
mu xl'dan çamurlukları söksen, ön göbekte dinamolu yerine normal göbek kullansan, ışıkları da söksen, daha hafif bir jant taksam vs derken 10.5 kg lere iner diye düşünüyorum.

Bu saydıklarımın hazır yapılmış olduğu bir bisiklet var mı ,göbekten vitesli?

not: Lütfen bütçeyi aşan bisikletler önermeyiniz :( , maks çıkabileceğim orası.

• Beğen
Tepkiler: ollo ve Üye Adı
@Fatih ÇT bütçeyi gözönüne alarak yazıyorum: Carraro Troya Nexus7 sistemli. N11de 2020 -2040TL arasında bir fiyatı var. Belki bir bisiklet dükkanından nakite dahada uyguna alabilirsiniz. Kusura bakmayın ama 2.000TL bütçeyle Dahon'u unutun. Belki ikinci elini bulursanız.
Şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Selam arkadaslar. Bisikletimden ve ve turlardan bir saglik sorunum seebiyle coook cook uzun zamandir uzak kalmak zorundaydim ama simdilerde eklemlerim duzeliyor ve en cok ozledigim seye yavas yavas geri donmek istiyorum. Ilk olarak katlanir bisiklet alma niyetim var. Simdilik basic seviye isimi gorecek, katlanir bisiklet kapsaminda bile olsa yuksek performans aramadigim bir bisiklet pesindeyim. Yasadigim yerde(Ispanya) Decathlon var ve onerileriniz bur cercevede olursa sevinirim. simdiden tesekkurler.

@Tugba Lucking merhaba geçmiş olsun öncelikle. Eskiden yarı 21k koşan ve aynı zamanda bisiklete bindiğim dönemde koşu ile oluşan ağrıların bisiklet ile çok paralel olmadığını gözlemliyordum. Zamanla koşunun eklemler üzerinde yarattığı aşırı zararın farkına vararak bisiklete yöneldim. Sizin yerinizde olsam bisiklete başlamadan önce bisiklete yakın spor salonlarında bulunan kondiyon bisikletlerinde günde 25 dk en az olmak üzere hafif deneme yapardım. Eklem ağrıları doktorunuzunda dediği gibi 3 sene sonra bile aynı şekilde karşınıza çıkabilir.

@iogee Tesekkur ederim, tavsiyenizi gozden gecirecegim am ben Lyme hastasiyim ve artrit gelisimi enfeksiyondan oturu gerceklesti, tedavim ilerledikce eklemler normale donuyor. 5 km tempolu yuruyusler yapmaya basladim. Haliyle bisiklete de geri donmek istiyorum yavas yavas.

@Tugba Lucking geçmiş olsun tekrardan umarım kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz. İspanya'nın eğim oranı fazla olmayan bölgesinde iseniz 3 vitesli göbekten modelleri işinizi görebilir ya da decathlonun listesinde yer alan baz 7 vitesli bisikletde olabilir. Amaç spor ve bu işe yeniden başlamak ise bence üst düzey bisiklete gerek yok. Benim katlanır bisiklete bakış açım incelemelerimde de anlattığım gibi spordan ziyade keyif almak. Bu sebeple sırf rengi ve görünüşü için fazla para verebiliyorum.

inceleme yazılarıma göz atabilirsiniz 2 ayrı dahon modelini inceleme yapmaya çalıştım.

İnceleme - Dahon Vitesse D8 Mango

İnceleme - Dahon Boardwalk D8

• Beğen
Tepkiler: Tui Lui
@iogee Tesekkur ederim tavsiyeniz icin, alirken goz onunde bulunduracagim. Eskiden hem hem MTB hem de katlanir bisikletim vardi ve gunluk hayatimda ulasim icin de kullaniyordum , oldukca memnundum. MTB yi sadece turlar icin kullaniyordum. Katlanirlarin aslinda cok da konforlu oldugunu dusunuyorum, en azindan su anda benim icin cok dogru bir ilk adim. Tekrar tesekkurler, iyi gunler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: iogee
Geri