Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Temren06
Gidonda değil de sele boyunda sorun yaşarsınız. Benim boyum 178 ona rağmen sele borusu üst sınırda. 180 üzeri içim bu bisiklet küçük olur. Tabi uzun sele borusu takılırsa olabilir...

Scudo
@habil hocam bu bir efsane.Türkiye`de var mı acaba?Bir de şu var
upload_2018-4-17_13-36-23.jpegupload_2018-4-17_13-36-48.jpeg

katlanır bisikleti araştırırken bu forumda bir arkadaş bahsetmiş hachiko'dan. loro.co.jp nin sayfasında bu bisiklet yok. site üzerinden ileti gönderdim ama cevap gelmedi veya bağlantı problemi oluşmuş olabilir. japon tasarımı çin üretimi bilgisi var. japon üretimi de veya japonya satışı da olmalı. singapur çıkıyor çoğunlukla. onlarda da türkiye'ye sevkiyat yok.

bu bisiklet tern sanırım. büyük foto oluşmadı. bu bisikletin de cazibesine kapılanları gördüm. daha zarif ve sportif duruyor.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@habil Tern verge x18 modeli 10000 TL civarı satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: habil
bu da benim 70 lerdeki katlanırım (birebir aynı, sadece bağlantı vidası benimkin de siyahtı...)...katlanır alıp eski anıları canlandırmış oldum
DSC_0553.JPG

lastikler çift renkmiş. piyasa geriden geliyor

Selam. Daha önce katlanır kullanmadım. 24" - 26" katlanır düşünüyorum. Elde taşınmayacak. Yılın altı ayını bagajda geçirecek, haftada bir gün 30km yapacak. Maşayı boyuma (1.92) uygun olan kesilmemiş maşayla değiştirmem kesin gibi. 2000 lirayı çok aşamam. Ne önerirsiniz? Mosso'da disk fren var, uğraşamam. Geotech'e haftasonu gidip bakmayı düşünüyorum. Carraro ve Salcano'da 20"den büyük seçenek göremedim. Atladığım bir seçenek var mı? Bir de bu forumda ikinci el ilanları yok mu, ben mi bulamadım? Teşekkür ederim.

• Beğen
@merdiven geotech al geç abi.ikinci el o boyutta katlanır pek düşmüyor buralara.

• Beğen
Tepkiler: merdiven
@Üye Adı Evet, onu atlamışım. Bir de katlanırlarda aynakol farklı mıdır? Bir şeyler yazılmış forumda ama bisiklet meraklısı olmadığım için anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@slckatsÖzür dileyerek başka bir konudaki mesajımı buraya kopyalıyorum. Fikir verebilecek arkadaşlar bir el atabilirlerse çok sevinirim.Ona göre almak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@slckats özelden bana mesaj atın size vatsaptan video atıcam sizin bisiklette o deliklerden varmı kontorl edin benm biisklette fabrikasyon geldi

• Beğen
@Yagizz2 Teşekkür ederim. Attım mesajı.

merhaba. uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum. eşim de işe bisiklet ile gidip geliyor. herhalde 20 seneden fazla olmuştur bisiklete binmeyeli. geçenlerde eşimin bisikleti ile tur attım, evden izni koparmışım da arkadaşım ile arkadaki arsada buluşup, bisikletle mahalleyi gezecekmişim gibi bir his ile 10 yaş gençleştim. allahım nasıl güzel bir his! sonra aklıma geldi, ben işe motosikletle gideceğime bisikletle de gidebilirim. hem çocuktan sonra hiç spor da yapamıyorum, gidip gelirken en azından biraz kondisyon da kazandırır diye düşünüp bisiklet almaya karar verdim. en son göbekten vitesli polom vardı. katlanır bisiklet tavsiye ->google yazıp, araştırmaya başladım geçen hafta. decathlon'dan alayım derken ilk defa aynakol diye bir şey duydum. dikiz aynası da çok önemli değildir diye düşündüm ama o demek değilmiş. biri kardo yazmış. sonra vitesi göbekli olsun demişler ama eski polo bisikletler gibi göbekten vites o demek değilmiş. hımm nexus vites iyiymiş, shimano yeter mi yetmez mi, disk fren olur ama v daha iyi derken... son gün sınava çalışmaya başlayıp, her şeyi birbirine karıştıran çocuklar gibi oldum. ne yapacağım hiçbir fikrim yok. dün eşim "delirdin artık yeter" dedi.

40 yaşına geldim sayılır. çarpraz bağları yırttım, dizimden menisküs ameliyatı oldum. yani hafiften eskimeye başladım. metroyu kullanıyorum, daha çok kullanacağım. çoğu arkadaş gibi bisiklet ile uzun mesafeler gitmeyeceğim ama yokuş konularında dizimden dolayı bisikletten biraz torpil bekliyorum. demem o ki hafif ve beni yormayacak katlanır bisiklete ihtiyacım var.

Dahon Mariner D8 - 2400 TL- Biraz pahalı. Hatta diğerlerinin iki katı. Acaba ilkine bu kadar para vermem gereksiz mi?
Bianchi Folding 21V - 1250 TL- Fiyatı en uygunu ve gidip de bakabildiğim bir tek bu oldu. Ağırlığı acemi göz ile ilk fark ettiğim kusuru oldu. Gerçi diğerlerini tutup kaldırmadım, bu nedenle 2 kiloluk fark çok mu değil mi bilemiyorum.
Tern Link A7 - 1750 TL- tern'in başlangıç seviyesi olduğu için yetersiz geleceği gibi şeyler okudum. Katlanması da çok kolay değilmiş ama 12 kilo ile hafif.
Carraro Flexi 121 - 1250 TL - 21 vites, fiyatı uygun ama katlandıktan sonra taşınması zor gibi şeyler okudum. Metroya bineceğim için bu özellik de benim için önemli. Bir de 21 vites olan bisiklet 7 vitesliden iyi ve pahalı olması gerekmez mi?
Mosso Marine 20 2d - 1250 TL - Şekil olarak güzel. fiyat olarak üzmez ama disk frenmiş ve çok arızalanıyormuş diye bisiklet satıcısı satmayı bırakmışmış ?!
Soho 7.1 - 1675 TL - Görünüşünü en çok beğendiğim bu ama diyorlar ki Türk malını yabancı marka gibi satma cinliği yapılmış. Birileri diyor ki zaten diğer bisikletler de Türkiye'de monte ediliyor, bu da öyle. Buna bu kadar para vereceğine Tern al.

Bu arada bunlara bakarken Decathlon'dakilerin hepsini eledim, neden bilmiyorum.

Bana fikir vermenizi ve şu ızdıraptan beni kurtarmanızı, 23 Nisan'da da bisiklete binip, gezmeyi istiyorum.

Bir sorum daha var. Neredeyse motosiklet parası kadar ekipmanlarına da para verilir. Bisiklet için de ay şey geçerli mi? Kask ve eldiven gibi aksesuarlar için yaklaşık ne kadar ayırmalıyım?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

@Ozanyaz bianchi ve carraro siyam ikizi, hızlanmada 8 vitesli bisikletlerden farkı yok ama dizin için yokuş çıkması iyi deniyor, yokuşta sürmem dersen tern iyi

• Beğen
Tepkiler: Ozanyaz
@Ozanyaz güzel karar. ama her şeyden önce sağlık konusuna eğilmek lazım, bu kararınız bence bir de doktor ile konuşun, hatta daha güzeli diz için kontrole gidip, o sırada konuşun
eğer zorlamayın derse 21 vitesli bir bisiklete atlayabilirsiniz, zorlamanızda sorun yok derse de verdiğiniz listede dahon mariner tavsiye edebilirim (ama yine yaşadığınız yerin yokuş olarak durumu önemli)
şu modele de bir göz atmanızı tavsiye ederim (link) ben de kendi bisikletime 2'li aynakol takmayı düşünüyorum çünkü son zamanlarda

ekipman konusu bisiklet için de geçerlice, yani pahalı olmayan alternatifler var ama üzerine eğildikçe, farklı ihtiyaçlar gelişiyor ve ona göre harcamalar yaptırıyor insana :)

• Beğen
Tepkiler: sonyaz ve Ozanyaz
@sonyaz yokuş derken nasıl bir yokuştan bahsediyoruz? fotoğraf ekledim, 21 vitesli bir bisiklet ile bu yokuşu çıkılır ama 6 vites ile çıkılmaz mı? yani soru çok saçma gelebilir size ama gerçekten hiç anlamıyorum :)

@gercek umurcan teşekkür ederim öneri için. araba alırken de böyle oldu. "o kadar para vereceğine biraz daha koy şunu al", "çocuk var artık, güvenliği önemli, az daha koy şunu al", "istanbul trafiğinde manuel mi kullanılır, otomatik al" derken 2 senedir kredi ödetiyorlar bana :) demem o ki gönderdiğiniz bisiklet gerçekten çok güzel 1500'den 3000'lere gidiyorum. yine aynı şey olacak gibi geliyor :) anladığım kadarıyla bu aynakol denen parça bisikletin en önemli parçalarından biri. şimdi bir de bu çıktı başıma, aynakolu da iyi olsun.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    121 KB · Okunma: 50
Geri