Arkadaşlar Carraro Flexi 121 model bisikletime yedek zincir almayı düşünüyorum ama zincirlerden hiç anlamıyorum sizce ben bisikletimin bakla sayısını vs nasıl öğrenirim intte yazar mı ve bilen arkadaşlar sizce resimdeki zincir işimi görürmü yedek alıp bagaja koyucam
yol bisikletimi sattım.1 ay sonra bir tane katlanır almak istiyorum.1000-1500 tl arası limit belirledim.katlanması kolay,mekanik sıkıntı çıkarmayacak,uzun seneler binebileceğim katlanır tavsiyelerine açığım
@Günay Savaş Ben de ikisi arasında kaldım. Troya biraz gidon boyu olarak sanki kısa gibi geldi bana. Boyum 1.85. Ama göbekten vites rahatlığı var. Mariner ise derayör vites ve sanki pratik değil gibi. Ama Dahon kalitesi de ortada. Siz secim yaptınız mı? Bana ne tavsiye edersiniz?
@Temren06 Ben seçimimi Mariner D8'den yana yaptım. Tavsiye konusunda birşey diyemem ama Mariner almasam aklım onda kalırdı. Hangisi size daha sıcak geliyorsa onu alın.
carraro flexi 106 m geldi. iyi ki kargocudan işyerine getirmişim. sağolsun işyerindeki arkadaşlarım kurulumu tamamladılar. neredeyse hazırdı ama içinden alyan falan çıkmadı. evde çok sıkıntı yaşayacakmışım kurulum için.
koridorda minik bi sürüş yaptım. biraz tuhaftı. denge zor sağlanıyor ama alışıyosun hızlıca. çok keyifli geldi. iş dönüşü 3km kullanacağım. bakalım nasıl olacak?
@Yagizz2 yanında komple zincir mi taşıyacaksın pek duyulmuş bir şey değil sanırım
onun yerine zincir ayırıcılı bir anahtar takımı alıp, zincir koparsa bi link kısaltıp yola devam edebilir hale gelmek daha mantıklı
link sayısı olarak da şu an bisikletinizdeki link sayısını kullanabilirsiniz, değiştireceğiniz zaman eski ve yeniyi yanyana serip aynı link sayısında (uzunluğunda değil) yeni ile değiştirirsiniz
eskisi yoksa da şu şekilde hesaplanır
edit: zincir alırken de rubledeki dişli sayısına göre alınıyor, yani carraro 121 için 7li sistem zinciri seçilir
@habil kendiniz yapabiliyorsanız vites ayarlarınızı yapın eliniz yatkın ve bilginiz varsa.
Yapamam diyorsanız cüzi bir rakkama hemen yaparlar.
vites ayarı yapıldıktan sonra, ne kadar zamanda tamamlarsınız önemli değil bi 100KM kadar sonra yeniden vites ayarı yaptırabilirsiniz.
Bisiklet bu 100KMde yerine oturur.
İyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Carraro Troya bisikletimin göbekten 7 vitesini 8 ile değiştirdim. Bir de 19 arka dişliyi 23 ile değiştirdim. Dağ bayır geziyorum. Sağlamlık konusunda benden tam not aldı. Göbekten vites normal aktarıcılı sistemle mukayese edilemeyecek kadar güzel bir sistem. Bakımı 2 senede bir basit bir işlem. Bozulanı da daha görmedim. Yaklaşık tahmini 5000kmyi devirdim. Tek sorun dahi olmadı bu güne kadar. (Farklı bisikletler ve sistemler)
@ozgurgokalp İyi günler. Ben de Carraro Troya'yı ciddi olarak düşünüyorum. Cazip tarafı Nexus 7 vitesli olması. Sorunsuz bir vites sistemi. Ancak boyum 185 cm olduğu için gidon ve sele boyunda sorun yaşar mıyım? Çok araştırmama rağmen bisikleti birebir görme ve değerlendirme şansım olmadı. Sizce 185 cm boy için sorun oluşturur mu? Bisikletinizi kazasız iyi günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle.