Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Modeller arasında fiyatıda düşünürsek en mantıklısı Visc D18 gibi görünüyor.

P18 modeline göre kendimce artıları.

* Vites sistemi komple değişmiş, mevcut neos sisteminden daha iyi.
* Katlayınca gidon dış kısımda kalıyor (içte olması daha derli toplu duruyor gibi görünsede, katlanma hızını ciddi etkiliyor, örneğin bir kafe'ye gittiğinizde yada bir araca binerken pratik olmak önemli olabilir. Ortada olması hem kendi başına zorluk yaratırken birde katlamak için ekstradan gidonuda düz hale getirmeniz gerek (elcik kısmından bahsediyorum) ama dışa doğru katlanıyorsa en azından bu hareketi yapmanıza gerek kalmaz hızlı olunması gereken durumlarda)
* Gidon boyunun sabit olması, daha sağlam ve stabil oluşu (Ben çok ayar yaptığımı hatırlamıyorum, bir kere ayarladım oyle kaldı taki sürerken menteşe biranda gevşeyip gidon içeri doğru çökene kadar.)
* Renk olarak altın beyazdan ziyade, siyah mavi daha başarılı yada ben oyle görüyor olabilirim :) (link)

Tek sıkıntı biraz beklemeniz gerektiği...

• Beğen
Tepkiler: coolAngel
Scudo
Hepsiburada.com dan pininfarina 26"katlanir bisiklet satilmakta. Dahin espresso d21 ile birebir ayni. Ben 1100tl ye almistim. O kadar para dokmene gerek yok. Al gec.
Bisiklete 2500tl butce profosyonel degilsen istaftan baska birsey degil. İncelemeni tavsiye ederim. Ben memnunum bagaj delikleri de bulunmakta. Ayrica diger dahon urunlerinden daha sade ve guzel rengi var.
Saygilar,

@Burcuu @Ömer D. @cnone5 yorumlar için teşekkürler.

Bugün Göztepe civarında 4 5 bisikletçi gezdim. Açıkçası deneyecek pek bir model bulamadım. Ben bisikletlerle test sürüşü yapmayı planlarken elime katalog tutuşturdular. 1 1.5 ay beklemem gerekecek sanırım bu gidişle. Güzelim Nisan Ay'ı bisikletsiz geçecek.

Bu arada Delta bisiklette geotech marka bir bisiklet denedim. Bisiklet en ufak harekette bile seri bir şekilde yön değiştiriyordu. Dükkanı birbirine katmaktan korkup indim bisikletten. Sanırım 20 inç olanların hepsi bu şekilde. Yola çıkmadan önce bir süre parkta sahilde sürüp bu ufak canavarların dinamiklerine alışmak lazım. Denerken kendimi beceriksiz gibi hissettim . Umarım çabuk alışırım.

Geotech'in modeli kırmızı siyah özel seri olan mıydı ? O da iyi bir model. Seri olması konusunda haklısınız, hepsi öyle, gerçi ben Dahon denemedim hiç, Decathlon'da Btwin Tilt denemiştim o da aynı çeviklikte. Gidona alışmak için biraz zaman geçmesi gerek. Hele dik bir yokuştan inerken ekstra dikkatli olmak lazım :)

aynen kırmızı siyah özel seri modeli denedim. Daha doğrusu korkudan deneyemedim :) Beklediğimden daha zor oldu gidonu kontrol altında tutmak. Biraz moralim bozuldu ama zamanla alışırım dediğiniz gibi.

merhabalar.
yokuş performansı için vites çokluğundan çok vites aralıkları önem kazanır. 20 inç dahonlar arasında 8 vitesli ve 18 vitesli dahonun 1. vites performansı hemen hemen aynı. fakat trafikte araç sollama vb durumlarda hızlanabilmeniz önemli. 18 vitesli dahon size ciddi anlamda hız katacaktır. bende de dahon vybe c7a var yokuş anlamında hiç sıkıntı yaşamadım. son olarak yokuşta bisikletin ağırlı da önem arz eder. dahonun da tüm modelleri hemen hemen aynı ağırlıkta. öğrenci olduğum için vybe c7a'nın üzerine çıkamadım. ilerde çıkmak istersem de dahon visc 18 tercih ederim. ama sebebi yokuş değil daha çok hızlanabilmek olur.

dahon qix d8'in katlanma şekline hayran kaldım. toplu taşımada özellikle metroda uzun yürüyüşleri düşününce son kararım qix d8 olur. sürükleyebilmek çok önemli. 11 kg olsalar da katlandıklarında taşıması daha zor oluyor. sadece yokuş içinse visc 18'e gerek yok ama ilerde hız yetersiz gelir pişman olurum diyorsanız kesinlikle visc 18 tavsiye ederim.

gidona alışmak 2 tur atmanıza bakar ve bağımlılık yapar. dağ bisikletim var ama katlanır aldığımdan beri dokunmuyorum. bir arkadaş katlanır bisikletler için arabanın mini cooper'ı demişti. gerçekten öyle :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
merhaba.. elimde 2. el bir Brompton var düşünürseniz.. selamlar..

@ömer solak

Yorum için teşekkürler. Yokuş konusunda yaptığınız yorum çok mantıklı. Umarım dediğiniz gibi çabuk alışırım ve 17 vites in hakkını veririm. Bu arada visc D18 modeli katlandığında sürüklenmiyor mu ? Eğer sürüklenmiyorsa gerçekten sıkıntı.

@levent koç

Titiz ve takıntılı olduğumdan dolayı ikinci ele sıcak bakmıyorum. Teşekkürler.

sürükleniyor ancak çok iyi fren ayarı yaptınız diyelim fren pabuçları jant yanağına çok yakın oluyor. katlayınca da fren kabloları gerginleşiyor o zaman tekerlerin dönüşü sıkıntı oluyor işte. fren ayarını biraz gevşek yapmak gerekiyor o yüzden. benim fren ayarım ne çok sıkı ne çok hafif ve bu şekilde tek teker üzerinde çeviriyorum diğer teker zorlanıyor. zorlanma olunca da fren pabucu inceliyor.
fakat qix d8 resmen sürüklemek için tasarlanmış o yüzden tercihim qix d8 olurdu dedim :) metro kullandım sorun yaşamadım bu arada ama sürükleme durumu bu bende :)

@ömer solak

Böyle hayal etmemiştim sürükleme olayını. Özellikle metroda yürüme mesafeleri çok olabiliyor. O yüzden sürükleme konusu sıkıntı olabilir.

bencede en azından bisikletçide katlayıp sürüklemeyi denemeden almayın. umarım gönlünüze göre bir seçim yaparsınız. iyi akşamlar :)

Ben hepsi böyle sürükleniyor diye düşünmüştüm aslında. Bunu sağlamak o kadar da zor olmamalı aslında. Fren tellerinin katlanınca sıkışması ve tekerleğin dönmesini engellemesi üretici tarafından engellenemeyecek bir durum olmasa gerek.

Carroro Flexi diye bir model varmış 21 vites ve fiyatı 801 TL (1 tl ne oluyorsa ? düz 800 değil yani :hihi:)
(link)

Dosyalar

• FLEXI-121.jpg
    FLEXI-121.jpg
    53,2 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: cavo
Katlanır bisikletin sürüklenememesinin esas sebeplerinden biri ön fren telinin katlanır durumda gerilmesinden dolayı frenin sıkılı durumda kalmasıdır. Katlarken fren telini doğru ayarlarsanız böyle bir problemle karşılaşmazsınız. 6 ay boyunca katlanırımla (vybe c7a) metrobüsü kullandım, uzunçayır metrobüs - metro bağlantı noktasında (insan zorlayan, kilometrelerle ifade edilen bir bağlantı noktası:)) bile seleden iterek rahat bir şekilde kullandım.

Diğer katlanırlarda da benzerdir diye düşünüyorum. Çok kafaya takılacak bir durum değil, diğer hususlar (vites sayısı, serilik vb.) daha önemli konular.

@Burcuu

Bu bisikletin sele borusu arkaya doğru açılı. Konfor ve sağlamlık açısından problem oluşturuyor mu acaba?

carraro için iyi yorumlar okudum. ama yorumların çoğu fiyat-performans odaklıydı. sonuç olarak bir dahon değil. ama o fiyata güzel bir bisiklet.

Ben de annem için araştırıyordum. MINI'nin çok sempatik bir modeli var Borusan ve Teknik Oto satıyor bakmanızı öneririm biz de ondan alacağız herhalde.

@kerem.a.borklu minilerin fiyatı sitede yazmıyor, bilginiz var mı?

siyahı 2000 tlymiş şimdi buldum

Havalar güzel yeni modelleri beklersem bu havaları kaçıracağım dedim yer gök delindi yağmur yağdı ,hava buz kesti :) Ne desem tutmuyor. 2015 dahon modeller ocak 2016 ya kadar gelmez bu gidişle :) Bu arada bu yeni model gelme işi neden aylar buluyor. Bu modeller sonbahar aylarında duyurulmuyor mu ? Sanki diğer markaların modelleri gelmiş de dahon da bir gecikme var gibi gördüm. Beklemek çok sıkıcı.

Geri