Merhaba,
Forumda yeniyim. Bu konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini dinlemek isterim.
İstanbul Göztepe de oturuyorum. Sahile ,parka gitmek, geri dönecek enerjim kalmazsa ne yaparım diye düşünmeden İstanbul ve gittiğim diğer şehirlerde şehir içi turlar yapmak için katlanır bisiklet almaya karar verdim. 2500 tl ye kadar bütçe ayırmayı uygun gördüm ama çok beğendiğim bir model çıkarsa belki bir tık daha yüksek tutar harcayabilirim.
Bir ürün alırken en iyisini değil de fiyat performans oranı en iyi olanı tercih etmeye çalışırım. İnce eleyip sık dokuduğum için de çoğu zaman bu karar verme sürecim uzar ve sıkılır almaktan vazgeçerim. Geçen sene bisiklet maceram bu sebepten dolayı başlamadan bitti. Bu sene böyle olmayacak.
Bisiklet ekipmanı konusunda bilgim oldukça düşük. Bu sebeple bazen iki model arasındaki farkı anlayamıyorum. Bu durumda forum devreye giriyor. Açıp okuyorum. Daha öğrenecek çok şey var ama bir yandan da en kısa sürede bisikletimi alıp sağda solda pedallamak istiyorum
Marka
Epey marka ve model inceledim ama henüz karar vermiş değilim. Marka olarak Dahon tercih edeceğim gibi görünüyor. Çok güzel modelleri var ama beğendiklerim hep dudak uçuklatan cinsten fiyatlara sahip.
Tekerlek çapı
20 inç modeller oldukça yaygın. Bu sebeple 20 inç modellere yoğunlaştım. Boyum 185 ve kilom 95. 20 inç olan modeller altımda biraz küçük durabilir ama bunu pek önemsemiyorum. Önemli olan başkalarının ne gördüğü değil de üzerindeyken benim ne hissettiğim diye düşünüyorum.
Yokuşlar
Çoğu kişi kondisyona bağlı olmak üzere katlanır bisikletler ile yokuş çıkmanın zor olduğunu söylüyor. İstanbul da düz bir şehir olmadığı için bu zorluğu aşmak için vites sayısı yüksek olan modellere bakıyorum.
Yeni Sezon Modelleri
Dahon un 2015 modelleri henüz ülkemize gelmemiş. Dahon Türkiye ye mail atıp ne zaman geleceğini sorduğumda Mayıs ayı itibariyle bayilerde satışa sunulacağı yönünde bilgi aldım. Bu benim kafamı iyice karıştırdı. Sizce 1 2 ay bisikletsiz kalıp bu güzel uğraştan mahrum kalıp mayıs ayını mı beklesem yoksa 2014 modellerinden birini seçip pedallamaya mı başlasam karar veremedim. Diğer bir şüphem de mayıs deyip bunu hazirana kadar uzatmaları. Güzel havayı kaçırmak istemiyorum açıkçası.
Yeni sezon ürünleri geldiğinde eski sezon fiyatları düşüyor mu bilmiyorum. Eğer düşüyorsa mayısı bekleyip eski sezona ait daha üst modellere bakmak bir alternatif. Bir de yeni sezon modellerinde beklemeye değecek kadar bir değişime uğramış modelin var olup olmadığını bilmiyorum.
Diğer bir yandan araştırmalarıma göre dahon yeni bir katlama şekli ile geliyor bu sene. Qix dedikleri katlama şekli benim epey hoşuma gitti. Sadece Qix D8 dedikleri bir modelde kullanmışlar bu yeniliği ve bisiklet daha derli toplu katlanıyor gibi geldi bana. Muhtemelen önümüzdeki sezon daha çok modelde göreceğimiz bir katlama şekli olacak bu qix dedikleri.
(link) sitesinde 2015 dahon modelleri için satış yapıldığını gördüm ve ürün açıklamasında teslimatın şubat mart aylarında yapılacağı belirtilmiş. Dahon Türkiye mayıs derken bu site mart ayında teslimat yapacağını ifade ediyor. Bana çelişkili geldi. Bu sebeple siteye mesaj yazdım. Cevabı bekliyorum. Cevabı alınca burada paylaşırım.
Örnek : (link)
İlgilendiğim modeller
Dahon Visc P18 (2014) ve bu modelin 2015 versiyonu olan Dahon Visc D18. Bu iki bisiklet arasındaki fark beklemeye değer midir ? Bu modeller kadro şekli olarak en çok beğendiğim ve oldukça spor duran bir model. Önceliğimi bunlara verebilirim ama 2014 ün turuncu olması beni soğutuyor. Daha sade renkler tercihim. 2015 siyah mavi detaylarıyla harika duruyor.
2014 - (link)
2015 - (link)
Dahon MU P27 modeli sanırım türkiye de bulunan bir model değil. Bu model biraz pahalı olsa da ilgimi çekti ve bulursam almak için bütçemi zorlayabilirim. Bu model hakkında görüşü olan var mı ? Bu kadar fiyat farkına değer mi ?
(link)
Dahon Mu P24 modeli ise görsel olarak daha sade duruyor. Vites sayısının fazla olması sebebiyle listemde bu model de var. Yeni sezon modellerinde bu modeli göremedim. 24 vites pek başarılı mı değildi ya da çok tutmadı mı anlamadım. Fikri olan ?
(link)
Dahon Mu P8 Dahon Mu D8
2014 (link)
2015 (link) - Bunun görüntüsü epey hoşuma gitti açıkçası.
Dahon Vitesse D8
2014 - (link)
2015- (link)
Biraz uzun oldu ama gerçekten yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler.