Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba,

3 bisiklet arasında kaldım. Dahon ve Tern açısından içim rahat, fakat Peugeot konusunda kafam karışık. Özellikleri çok güzel görünse de, kullanıcı yorumu bulamadığım için emin olamıyorum. Peugeot 16 vites, vites aksamları, mekanik fren gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Kafam çok karıştı :)

Değerli yorumlarınızı rica ederim. Çok teşekkürler.

Her 3 bisiklet de 4300 TL civarında.

1- Dahon Vybe D7
2 - Tern Lınk A7
3 - Peugeot F10-D

Peugeot özellikleri

KADRO
ALÜMİNYUM 6061
MAŞA ALÜMİNYUM RİJİT
VİTES SHIMANO ALTUS 2x8 VİTES MEKANİK DİSK FREN
ARKA AKTARICI SHIMANO ALTUS RD-M310
ÖN AKTARICI SHIMANO CLARIS FD-R2000 BRAZE ON
VİTES KOLU SHIMANO ALTUS SL-M315 2X8
FREN SİSTEMİ MEKANİK DİSK FREN
AYNAKOL SHIMANO FC-TY501-2 46x30T
RUBLE SHIMANO CS-HG200-8 12-32T KASET
SELE SELLE ROYAL
JANT ALÜMİNYUM DİSK ÇİFT KATLI
LASTİK FLASH 20X1.75 SİYAH

Scudo
Arkadaşlar merhaba,

3 bisiklet arasında kaldım. Dahon ve Tern açısından içim rahat, fakat Peugeot konusunda kafam karışık. Özellikleri çok güzel görünse de, kullanıcı yorumu bulamadığım için emin olamıyorum. Peugeot 16 vites, vites aksamları, mekanik fren gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Kafam çok karıştı :)

Değerli yorumlarınızı rica ederim. Çok teşekkürler.

Her 3 bisiklet de 4300 TL civarında.

1- Dahon Vybe D7
2 - Tern Lınk A7
3 - Peugeot F10-D

Peugeot özellikleri

KADRO
ALÜMİNYUM 6061
MAŞA ALÜMİNYUM RİJİT
VİTES SHIMANO ALTUS 2x8 VİTES MEKANİK DİSK FREN
ARKA AKTARICI SHIMANO ALTUS RD-M310
ÖN AKTARICI SHIMANO CLARIS FD-R2000 BRAZE ON
VİTES KOLU SHIMANO ALTUS SL-M315 2X8
FREN SİSTEMİ MEKANİK DİSK FREN
AYNAKOL SHIMANO FC-TY501-2 46x30T
RUBLE SHIMANO CS-HG200-8 12-32T KASET
SELE SELLE ROYAL
JANT ALÜMİNYUM DİSK ÇİFT KATLI
LASTİK FLASH 20X1.75 SİYAH
Dahon Tern varken pejo nun aklınızı karıştırmasına izin vermeyin.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Abilerim ablalarım nolur bana bir yardım edin 🤣
Hayatımdaki ilk bisikletimi alcaz yeni öğrendim. Dershaneye ve okula giderken kullancam bazen arkadaşımla sürerim. Yazlık şehir burası yollar dümdüz. Boyum 160 ve kızım o yüzden hem hafif hem çabuk katlanan hem kısa boyuma göre olması lazım. Zaten küçük tekerlekler ama ebatı da 160a uygun olması lazım yani düşmemem için demi?🤣 başka bisi istemiom hızlı olmasa da olur kesin katlanır alcam baktım baya ama çok karışık ben anlamıom yardım eder misiniz. Bi de hepsiburadadan alacakmışız kart taksit falan varmış. 3500 tl en fazla . NOLUR KIZ KARDESINIZE YARDIM EDIN NOLUR

Hayatımdaki ilk bisikletimi alcaz yeni öğrendim. Dershaneye ve okula giderken kullancam bazen arkadaşımla sürerim. Yazlık şehir burası yollar dümdüz. Boyum 160 ve kızım o yüzden hem hafif hem çabuk katlanan hem kısa boyuma göre olması lazım. Zaten küçük tekerlekler ama ebatı da 160a uygun olması lazım yani düşmemem için demi?🤣 başka bisi istemiom hızlı olmasa da olur kesin katlanır alcam baktım baya ama çok karışık ben anlamıom yardım eder misiniz. Bi de hepsiburadadan alacakmışız kart taksit falan varmış. 3500 tl en fazla . NOLUR KIZ KARDESINIZE YARDIM EDIN NOLUR
(link)
Çok yokuşun olmasa da 7x3 yani 21 vites kullanım kolaylığı sağlar. Arka bagaja çantanı koyarsın okuluna gidersin. Katlaması çok çok pratik değil ama toplum taşıma kullanmayacağını varsayarak çok pratik olmasına gerek yok. Kask- eldiven ikilisini unutmayın.

@trainspotting35

Abi çok teşekkür ederim bir şey daha sorabilir miyim
Bunun rengini beğenmedim siyah ve sarışını gördüm ama onlarda da 121 in yanındaki d harfi yazmıyor bu kötü bisi mi link atamiom yasak diyo

Kask ve eldiven fikri için teşekkür ederim biz unutmuştuk

@trainspotting35

Bunun rengini beğenmedim siyah ve sarışını gördüm ama onlarda da 121 in yanındaki d harfi yazmıyor bu kötü bisi mi link atamiom yasak diyo

D disk fren demek. V frende alsanız olur rengini beğendiğinizi alın. Fiyat karşılaştırması yapın.

3500 lere sıfır alınacaksa carraro öneririm. bu fiyatlara vites 8 den aşağı olmasın. yokuş performansını beyenmezsen bisikletine yeni bir ruble alıp geliştirebilirsin. veya direk 21 vitesli carraroları tercih edebilirsin. bayırları çıkmanı sağlar. ikinci else dahon vitesse d8 veya tern link d8 bakabilirsin. bu saydığım modeller carraro dahil quick release denilen sistem var. buda anahtara ihtiyacın olmadan elinle bisikletten jantı kolayca çıkarmanı sağlar. vidasızdır yani. lastik patlaması durumunda çok işe yarar bir özellik. lastiğini kendin nasıl tamir edeceğini öğrenmen de senin oldukça yararına öğrenince 20 dakikada tamir edebilirsin. youtube videolarından izleyerek öğrenebilirsin. fren olarak sana v fren öneririm. tamiri daha basit. yağmurlu havalarda da sürüyorum dersen disk fren de tercih edebilirsin.

3500 lere sıfır alınacaksa carraro öneririm. bu fiyatlara vites 8 den aşağı olmasın. yokuş performansını beyenmezsen bisikletine yeni bir ruble alıp geliştirebilirsin. veya direk 21 vitesli carraroları tercih edebilirsin. bayırları çıkmanı sağlar. ikinci else dahon vitesse d8 veya tern link d8 bakabilirsin. bu saydığım modeller carraro dahil quick release denilen sistem var. buda anahtara ihtiyacın olmadan elinle bisikletten jantı kolayca çıkarmanı sağlar. vidasızdır yani. lastik patlaması durumunda çok işe yarar bir özellik. lastiğini kendin nasıl tamir edeceğini öğrenmen de senin oldukça yararına öğrenince 20 dakikada tamir edebilirsin. youtube videolarından izleyerek öğrenebilirsin. fren olarak sana v fren öneririm. tamiri daha basit. yağmurlu havalarda da sürüyorum dersen disk fren de tercih edebilirsin.

Sana da çok teşekkür ederim sizler çok iyi kalpli büyüklersiniz gerçekten 🥺 ikinci el alamıyoz çünkü kartla alcaz. carraro 108 ve 121 arasında kaldık, 108 daha küçük dediler ben de küçüğüm diye yarın denicem bisikletçiler denetirse. Videoları izlerim öğrenirim yolda kalmim 🙈

• Beğen
Tepkiler: Rider108
Sana da çok teşekkür ederim sizler çok iyi kalpli büyüklersiniz gerçekten 🥺 ikinci el alamıyoz çünkü kartla alcaz. carraro 108 ve 121 arasında kaldık, 108 daha küçük dediler ben de küçüğüm diye yarın denicem bisikletçiler denetirse. Videoları izlerim öğrenirim yolda kalmim 🙈
Ne demek her zaman, umarım bisikletini sever ve benimsersin. Bisiklet camiası büyük bir aile. Hepsi güzel insanlar. Seninde bu güzel enerjinle bu camia bir nefer daha kazandı. Araba yolunun olduğu her yere bisiklet yolu diyoruz. Çünkü biz bir sahil sporundan fazlasıyız. Bu kültür bizim. Tüm bisiklet severlerin. Birbirimize sahip çıkıcaz. O yüzden mücadeleye devam.

@trainspotting35

Disk frenli olanlar genelde daha pahalılar ve çoğu mekanik disk olduğundan dolayı ayarı çabuk bozulur, tekerlek her sökülüp takıldığında illa ayar ister, V fren tercih edin derim.

Kask konusuna gelirsek, belli güvenlik standartlarında olması için bilinen marka olması önemli. Bunun yanında üretim tarihi de önemli, zamanla malzeme özelliğini kaybediyo, fabrikalarda takılan güvenlik baretleri de böyledir. Decathlon öyle yıllarca beklemiş kasklar satmıyo mesela, mağazada hem denersiniz hem de üretim tarihini gösterir çalışanlar. Hem de orjinalliği konusunda şüpheniz olmaz.

İyi forumlar

Arkadaşım için katlanır bisiklet almayı düşünüyoruz, ulaşım amaçlı kullanıcak kısa mesafe, 7-8km lik bir cap içinde.
Yollar düz pek bir eğim yok
Önemli olan katlanıp hafif olması çünkü kadın kullanıcı. Kısa boylu 155, zayıf 50 kilo falan. Bisikletin onu değil de, o bisikleti yonetmeli o yüzden büyük şehir bisikletleri yerine Katlanır a kaydık ergonomik olarak.

Mosso marine 7v 20
Corelli pocket 7v 20
Carraro flexi 8v 108
Carraro flexi 21v 121

Arasında kaldık. Bütçe icin de böyle. Yardımcı olacak var mıdır

Deneme imkanımız malesef yok bulunduğumuz bölgede hangi mağazaya sorsak kalmadı yanıtı aldik ve salcon ürünleri önerildi. Bu modelleri de şu ana kadar araştırarak getirdim sizlere. Bunlar dışında da pek tabi değerli fikirlerinizi paylaşır iseniz mutlu oluruz

Flexi 108, 8 vites. Ön aktarıcı olmasın, daha yalın bir deneyim olur bence.

• Beğen
Tepkiler: Celiax
İyi forumlar

Arkadaşım için katlanır bisiklet almayı düşünüyoruz, ulaşım amaçlı kullanıcak kısa mesafe, 7-8km lik bir cap içinde.
Yollar düz pek bir eğim yok
Önemli olan katlanıp hafif olması çünkü kadın kullanıcı. Kısa boylu 155, zayıf 50 kilo falan. Bisikletin onu değil de, o bisikleti yonetmeli o yüzden büyük şehir bisikletleri yerine Katlanır a kaydık ergonomik olarak.

Mosso marine 7v 20
Corelli pocket 7v 20
Carraro flexi 8v 108
Carraro flexi 21v 121

Arasında kaldık. Bütçe icin de böyle. Yardımcı olacak var mıdır

Deneme imkanımız malesef yok bulunduğumuz bölgede hangi mağazaya sorsak kalmadı yanıtı aldik ve salcon ürünleri önerildi. Bu modelleri de şu ana kadar araştırarak getirdim sizlere. Bunlar dışında da pek tabi değerli fikirlerinizi paylaşır iseniz mutlu oluruz
Bizde de 2 bisiklet var. Hanımda, bende Mosso marine 7v 20 nin 6 vitesli olanını aldık. 3 yıldır kullanıyoruz.

Yazdığınız bisikletlerin hepsinde kullanılan donanımlar aynı. Katlanır bisikletleri hızlı sürmek zordur, hatta imkansızdır.

Bisiklet yapısı gereği hız yapmaya uygun değil. O nedenle 21 vites olanlar tamamen pazarlama stratejisi. Maximum 7 vitesli bisiklet alınmalı. Tek önerim bisikletlerin hangisini alırsanız alın, dış lastikleri bir ara zırhlı lastikler ile değiştirin. Özellikle bayan süreceği için en zorlu konu lastik patlaması olur. Bu riskin önüne geçin. Gerisi sürüş keyfidir.

Bizde de 2 bisiklet var. Hanımda, bende Mosso marine 7v 20 nin 6 vitesli olanını aldık. 3 yıldır kullanıyoruz.

Yazdığınız bisikletlerin hepsinde kullanılan donanımlar aynı. Katlanır bisikletleri hızlı sürmek zordur, hatta imkansızdır.

Bisiklet yapısı gereği hız yapmaya uygun değil. O nedenle 21 vites olanlar tamamen pazarlama stratejisi. Maximum 7 vitesli bisiklet alınmalı. Tek önerim bisikletlerin hangisini alırsanız alın, dış lastikleri bir ara zırhlı lastikler ile değiştirin. Özellikle bayan süreceği için en zorlu konu lastik patlaması olur. Bu riskin önüne geçin. Gerisi sürüş keyfidir.
21 Vites hız yapmak için değil yokuş çıkabilmek için değil mi ?

• Beğen
Tepkiler: oha
21 Vites hız yapmak için değil yokuş çıkabilmek için değil mi ?

Değil. Yokuş çıkmak için vites sayısı önemli değil. Sadece büyük dişliye ihtiyaç var. Bende o nedenle evdeki iki bisiklete de megarange denen dişlilerden taktırdım. Yokuş diye bir sorunumuz yıllardır hiç yok.

Değil. Yokuş çıkmak için vites sayısı önemli değil. Sadece büyük dişliye ihtiyaç var. Bende o nedenle evdeki iki bisiklete de megarange denen dişlilerden taktırdım. Yokuş diye bir sorunumuz yıllardır hiç yok.
Carraro Flexi 121 3 lü aynakol kullanıyor ve en büyük aynakolu 1x7 li sistemlerin aynakolundan küçük. Hatta en Küçük aynakol neredeyse onların arka rublesi kadar. 3 lü Carraro Flexi aynakolu yokuş çıkmak için önemlidir. Tek sıkıntısı %8 ve üzeri eğimlerde ön taraf şahlanma eğilimi içerisine giriyor.
Flexi 121

KRANK TAKIMI
ALÜMİNYUM 48X38X28T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO TZ500 14-28T

Burada 1 e 1 oran elde edebilirsiniz yani yokuş çıkmayı çok rahat hale getirebilirsiniz.

Bu bisiklet Flexi 8V
KRANK TAKIMI
ALÜMİNYUM 52T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG200 12-32T KASET

Burada ise o oran ancak 1,625 olur ve yokuşlar 1,6 kat daha zordur Flexi 121 e göre.
Maximum hızda ise Flexi 121 epeyi bir geride kalıyor. 3,42 orana ------ 4,33 oranla. Hız yapacaksanız 8 V yokuş çıkacaksınız 121 derim ben.

• İnanılmaz
  • Beğen
Tepkiler: oha ve Celiax
Pek kıymetli arkadaşlar ikinizin de değerli yorumu için teşekkür ederiz, iki kisi olduğunuz için alıntı yapamadım.

Bugun şans eseri bir yerde corelli pocket modeli denedik bana güven vermedi. Biraz esniyor gibi kadrosu (doğru tabir mi ettim bilemedim sizler gibi hakim değilim sporuna) . 121d yi de aynı yerde denedik o da çok ağır geldi hanımefendi için. Zaten seleyi en sona indirdik yine de boyu yetmedi bir de kiloca ağır geldi. Flexi 108 ve marine 7v arasına düştük. Bu modelleri bulup deneyemedik. Sizlere göre ürün parça malzeme anlamında carraro markası mı mosso markası mı ben burdayım der?

Bulunduğumuz ilçede yokuş bulunmadığı için vites asiri önemli olmayacaktır diye düşünmekteyim

Pek kıymetli arkadaşlar ikinizin de değerli yorumu için teşekkür ederiz, iki kisi olduğunuz için alıntı yapamadım.

Bugun şans eseri bir yerde corelli pocket modeli denedik bana güven vermedi. Biraz esniyor gibi kadrosu (doğru tabir mi ettim bilemedim sizler gibi hakim değilim sporuna) . 121d yi de aynı yerde denedik o da çok ağır geldi hanımefendi için. Zaten seleyi en sona indirdik yine de boyu yetmedi bir de kiloca ağır geldi. Flexi 108 ve marine 7v arasına düştük. Bu modelleri bulup deneyemedik. Sizlere göre ürün parça malzeme anlamında carraro markası mı mosso markası mı ben burdayım der?

Bulunduğumuz ilçede yokuş bulunmadığı için vites asiri önemli olmayacaktır diye düşünmekteyim
Merhaba kardeşim carraro kötü olduğundan söylemiyorum ama mosso marine 7v modelinin hanfendiye uygun olacağı kanaatindeyim. Neden derseniz tahminimce mossonun ağırlığı hanfendiyi mutlu edicek. Mossonun Parcalari da kaliteli shimano arka aktarici mevcut. sele borusu da aluminyum isterse bagaji ve camurluguda sokerek tahminimce 600-700 gr kadar daha agirligi dusurebilir. Yine sele ve pedalları ek masraf yapip degistirirse ( hafif olanlarla sele rahati bozulmayacak sekilde )300 gr kadar da oradan kazanabileceginizi dusunuyorum. Simdiden iyi sürüşler diliyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Celiax
Merhabalar Ümit 2033 Twenty One modelini düşünüyordum fiyat ve vites sayısından dolayı iyi ve kötü yorumlar mevcut kullanan arkadaşlardan yardım alabilir miyim ?

Teşekkürler hocam,
En sonunda flexi 108 aldik. Marine ile arasında defalarca gidip geldik ama 8 vites olması ve ikinci elde daha değerli olması bizi pes ettirdi 108de. Dediğiniz çıkarma işlemlerini yapacağım gramdan kazanmak olarak değerli fikirleriniz için size ve başından beri emek verip bize destek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Rider108
Geri